Header Ads

Η Handelsblatt για τους Ελληνικούς εξοπλισμούς Φ.1773

«Οι Έλληνες επταπλασίασαν τα κονδύλια για εξοπλισμούς», γράφουν οι Γερμανοί
  

Η Γερμανία έχει μείνει εκτός των επιλογών της ελληνικής κυβέρνησης σε μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα και είναι βέβαιο ότι αυτό το Βερολίνο δεν το έχει αποδεχτεί.

Ένα δημοσίευμα της Handelsblatt, ασχολείται εκτενώς με τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα. Στο άρθρο επισημαίνεται ότι «τον επόμενο χρόνο η Ελλάδα θέλει να επταπλασιάσει τις δαπάνες για εξοπλισμούς σε σχέση με το 2020. Αυτό προβλέπει το σχέδιο προϋπολογισμού που ενέκρινε το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει απλώς να εξοπλίσει τη χώρα του απέναντι στην όλο και πιο επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, αλλά να εδραιώσει την Ελλάδα ως ένα νέο πυλώνα στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ανταγωνιζόμενη την Τουρκία, η οποία ολοένα και περισσότερο αντιμετωπίζεται ως προβληματικός εταίρος, λόγω της εριστικής πολιτικής του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Μητσοτάκης υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία και αυτό όχι βεβαίως για ανιδιοτελείς λόγους. Και οι δύο χώρες περιμένουν επικερδή συμβόλαια με την Αθήνα».

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στο ενδεχόμενο αγοράς και F-35 από την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα από τη Γερμανία υπενθυμίζει,τις αντιδράσεις της Τουρκίας κάνοντας αναφορά σε δηλώσεις του Τσαβούσογλου. Αναφέρεται συγκεκριμένα στη δήλωσή του σύμφωνα, με την οποία «αν χρειαστεί, η Τουρκία θα προασπίσει τα συμφέροντά της στο πεδίο της μάχης».

Από Militaire News



Δεν υπάρχουν σχόλια