Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος Φ.1773

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν εκατόν τέσσερα (104) άτομα, προσήχθησαν εκατόν εξήντα δύο (162) και έ γινε έλεγχος σε χίλια διακόσια ενενήντα τρία (1.293) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εννιακόσια (900) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες πενήντα επτά (257) παραβάσεις Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απατών και κλοπής σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης, λαθραίος καπνός και μαχαίρι Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (21.12.2021), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια διακόσια ενενήντα τρία (1.293) άτομα, εκ των οποίων τα εννιακόσια πενήντα πέντε (955) ήταν ημεδαποί και τριακόσια τριάντα οχτώ (338) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εννιακόσια (900) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εξήντα δύο (162) άτομα, από τα οποία ογδόντα οχτώ (88) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα τέσσερα (74) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εκατόν τέσσερα (104) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ανυποταξία στο εσωτερικό.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επτά (7) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες πενήντα επτά (257) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -30- γραμμαρίων και προϊόντα παραεμπορίου, στην Κορινθία, μικροποσότητες κάνναβης και -2- ναρκωτικά δισκία, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



Διάφορα Αστυνομικά


Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στο Κανταρέ Κορίνθου 

Στις 25.12.2021 το πρωί, στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 37χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στύλο/ κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου. korinthosTV 


Άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Σχίνο Λουτρακίου 

Νεκρός βρέθηκε μέσα στο σπίτι του ένας άνδρας στο Σχίνο Λουτρακίου. Σύμφωνα με πληροφορίες συγγενείς του προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του εδώ και λίγες μέρες αλλά μάταια. Ο άνδρας την τελευταία διετία κατοικούσε μόνιμα στο Σχίνο Λουτρακίου, ενώ είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Αφού οι προσπάθειες των συγγενών του απέβησαν άκαρπες, ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία πριν λίγο μετέβη στην οικία του και τον εντόπισε νεκρό.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Κορίνθου . Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

loutrakiblog 


Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ & ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021, ο υπεύθυνος της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ι. Μητροπόλεως μας με την επωνυμία «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ παρέλαβε από τις αξιότιμες κ. Αγγελική Πολίτου, Αστυνόμο Β’, κ. Αγγελική Χατσίδου και κ. Αθανασία Νικολούκη, Ανθυπαστυνόμους, και εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, εκατό σαράντα κιλά (140 kg) τρόφιμα μακράς διαρκείας για τις ανάγκες της Θεοπροσφοράς εν όψει της Εορτής των Χριστουγέννων.

Στην συνέχεια, εκ μέρους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον νέο πρόεδρο κ. Παναγιώτη Λουζιώτη, ο π. Αρκάδιος Ραζνύ παρέλαβε ογδόντα οκτώ κιλά (88 kg) τρόφιμα μακράς διαρκείας, ως πρώτο μέρος της ενισχύσεως, καθώς αναμένεται και αντίστοιχο δεύτερο την επόμενη εβδομάδα, της Πρωτοχρονιάς.

Ο π. Αρκάδιος μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου αλλά και τις εγκάρδιες ευχαριστίες του γι’ αυτή την σημαντική κίνηση τόσο εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, όσο και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας λέγοντας, ότι αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε, με την οικονομική κρίση και την πανδημία, οφείλουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να μεριμνούμε για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας. Επίσης, ευχήθηκε όπως ο Τεχθείς Κύριος μας να ευλογεί και να προστατεύει όλους, ειδικότερα δε τους Αστυνομικούς μας, που πασχίζουν για την ασφάλεια των πολιτών μας, ενώ στον Πρόεδρο και τα μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας ευχήθηκε Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα, με υγεία και ευημερία για τις επιχειρήσεις της Κορινθίας μας!

ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια