Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1706


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)




ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 30 Ιουλίου 2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν σαράντα έξι (46) άτομα, προσήχθησαν εβδομήντα (70) και έ γινε έλεγχος σε οχτακόσια εννέα (809) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια πενήντα έξι (656) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εξήντα έξι (266) παραβάσεις Εξιχνιάσθηκε μία περίπτωση κλοπής στην Αργολίδα Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ναρκωτικά δισκία κ.ά. Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 17.7.2020 έως και χθες (29.7.2020), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οχτακόσια εννέα (809) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια εβδομήντα τρία (573) ήταν ημεδαποί και διακόσια τριάντα έξι (236) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια πενήντα έξι (656) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εβδομήντα (70) άτομα, από τα οποία τριάντα έξι (36) ήταν ημεδαποί και τριάντα τέσσερα (34) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα έξι (46) άτομα. Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους .

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εξήντα έξι (266) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...


Συνελήφθη 37χρονος με μικροποσότητες κάνναβης στην Κόρινθο

Συνελήφθη, στις 1.8.2020 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 37χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.



Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές σε σπίτια στην Κόρινθο και τα Εξαμίλια


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, δύο περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, που είχαν γίνει την 29/30.7.2020, στην Κόρινθο και στα Εξαμίλια Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

korinthosTV




Κόρινθος

Πνιγμένος βρέθηκε ο ηλικιωμένος που αναζητούνταν από χθες το απόγευμα στους Αγίους Θεοδώρους

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το πρωί ο ηλικιωμένος που ενώ απολάμβανε χθες το απόγευμα το μπάνιο στην Παραλία των Αγίων Θεοδώρων, χάθηκαν τα ίχνη του. Αμέσως σήμανε συναγερμός και όρχησε η ολονύχτια αναζήτηση του ηλικιωμένου.

Το άψυχο σώμα του άτυχου 75χρονου εντοπίστηκε στον Ομβριό όπου τον είχαν παρασύρει τα κύματα.

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κορίνθου και Αγίων Θεοδώρων, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό αγνοούμενου 75χρονου κολυμβητή, ο οποίος είχε μεταβεί απογευματινές ώρες χθες για διενέργεια θαλάσσιου λουτρού στην παραλία Αγίων Θεοδώρων Ν. Κορινθίας και έκτοτε αγνοείται. Ἀμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τριών (03) ιδιωτικών σκαφών, περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο Π.Ν., καθώς και αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συνέχεια ενημέρωσης: Εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ.Τ, πρωινές ώρες σήμερα, η σορός του75χρονου αγνοούμενου κολυμβητή στη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού κόλπου, ανατολικά της ν.Οβρίου, για τον οποίο πραγματοποιήθηκαν έρευνες από τις Λιμενικές Αρχές Κορίνθου και Αγίων Θεοδώρων από βραδινές ώρες χθες. Η σορός του άνδρα μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Διενεργείται προανάκριση από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων του Λιμεναρχείου Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοσιογραφικής μας Ομάδας το άψυχο σώμα εντοπίστηκε από διερχόμενο ιδιωτικό σκάφος στο οποίο επέβαινε η γνωστή δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου και ειδοποίησε τις Λιμενικές Αρχές και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση η ανάσυρσης του. korinthosnews


Δεν υπάρχουν σχόλια