Header Ads

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1700


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΗΡΩΙΔΑ εισαγγελέας με ψυχή για το μνημείο του Κατσίφα



Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020: Παραιτήθηκε η εισαγγελέας από τη δίκη-παρωδία του πατέρα του Κατσίφα: «Βορειοηπειρώτης δεν μπορεί να δικάσει Βορειοηπειρώτη». «Αντί να μας δώσουν το πόρισμα θανάτου για τον Κωνσταντίνο μας, που περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια, οι αλβανικές Αρχές μάς τραβάνε στα δικαστήρια! Ευτυχώς, υπάρχουν δικαστές με ψυχή». Με αυτή τη φράση σχολίασε η χαροκαμένη μάνα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βασιλική, από το χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου την παραίτηση της Ελληνίδας εισαγγελέως στο Πρωτοδικείο Αργυρόκαστρου, που εκδίκαζε τη δίωξη κατά του πατέρα του 35χρονου, Γιάννη Κατσίφα, για παράνομες οικοδομικές εργασίες, που αφορούσαν την ανέγερση μιας μικρής εκκλησίας στον τόπο όπου βρήκε φρικτό θάνατο ο γιος τους. 

Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε βουνό του χωριού Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο ανήμερα της εθνικής επετείου, στις 28 Οκτωβρίου 2018, όταν έπεσε νεκρός από σφαίρες κάτω από άγνωστες, ακόμη, συνθήκες. Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε για τρίτη φορά, καθώς η εισαγγελέας Μ. Ηλιοπούλου (με καταγωγή από το χωριό Δούβιανη του Δήμου Δρόπολης), παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από την υπόθεση. Η Βασιλική Κατσίφα ξεσπά Με σπαρακτική φωνή, η Βασιλική Κατσίφα ξεσπάει μέσα από την «Espresso»: «Μας κυνηγάνε, παιδί μου. Εμείς πήγαμε να φτιάξουμε ένα πολύ μικρό προσκυνητάρι για να ανάβουμε ένα κερί στη μνήμη του παιδιού μας και εκείνοι μάς έκαναν μήνυση. Όλη η Αλβανία είναι γεμάτη αυθαίρετα, εμάς κυνηγάνε ότι αυθαιρετήσαμε. Και όχι μόνο αυτό, τραβάνε στα δικαστήρια και ένα πάμφτωχο παιδί, τον Βαγγέλη, που είναι πρόεδρος στο διπλανό χωριό, επειδή δέχτηκε να μας βοηθήσει. Και έδιωξαν και τη σύζυγό του από τη δουλειά. Δυστυχώς, η Αλβανία έχει δικτατορία. Κάποτε παρακαλούσα να μην μπει η Αλβανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα παρακαλάμε εμείς οι Βορειοηπειρώτες να μπει, για να να υπάρχει δίκαιο κράτος». Στην ερώτηση γιατί παραιτήθηκε η εισαγγελέας από την υπόθεση, η Βασιλική Κατσίφα ήταν σαφής: «Η εισαγγελέας είπε από έδρας “Δεν συνεχίζω. Σταματάω εδώ”. Βορειοηπειρώτης δεν μπορεί να δικάσει Βορειοηπειρώτη. Εδώ, παιδί μου, περιμένουμε δύο χρόνια το πόρισμα για τον θάνατο του παιδιού μας και προσπαθούν να δικάσουν ακόμα και τον πατέρα του; Τι άλλο θέλουν να μας κάνουν;». https://olympia.gr




Όρμπαν:
Οι ΜΚΟ της Ουγγαρίας θα πρέπει να αποκαλύπτουν ξένα κεφάλαια… παρά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της ΕΕ



Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020: Οι πολιτικές οργανώσεις που εμπλέκονται στην ουγγρική πολιτική θα πρέπει να αποκαλύπτουν τους ξένους δωρητές τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν την Παρασκευή. Έκανε τη δήλωση αφού το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι, η στάση της Ουγγαρίας σχετικά με τη χρηματοδότηση από το εξωτερικό παραβιάζει τη νομοθεσία της ΕΕ. Η ουγγρική νομοθεσία ήταν μέρος μέτρων κατά του οποίου η κυβέρνηση θεωρεί αθέμιτη ξένη επιρροή, που συνδέεται με τις διαφωνίες της με τον δισεκατομμυριούχο των ΗΠΑ Τζορτζ Σόρος, ο οποίος γεννήθηκε στη Βουδαπέστη. 

Την Παρασκευή, αντιδρώντας στην απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για πρώτη φορά, ο Όρμπαν δήλωσε ότι η Ουγγαρία θα σεβαστεί την απόφαση σχετικά με τη χρηματοδότηση ΜΚΟ, αλλά θα εξακολουθήσουν να ισχύουν κανόνες διαφάνειας. 
«Όλοι οι Ούγγροι θα γνωρίζουν κάθε χρηματική ενίσχυση που αποστέλλεται εδώ από το εξωτερικό για πολιτικούς σκοπούς», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο κρατικό ραδιόφωνο. 
Πηγή: Ε.Θ.





Σε αναβρασμό ο αραβικός κόσμος από τη νέα τουρκική εισβολή στο βόρειο Ιράκ - Η ευκαιρία της Ελλάδας



Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020: Την οργή του Ιράκ αλλά και άλλων χωρών του αραβικού κόσμου προκάλεσε -όπως ήταν αναμενόμενο- η απόφαση της Τουρκίας να εισβάλει στις βόρειες περιοχές της ιρακινής επικράτειας προκειμένου να βάλει κατά θέσεων των Κούρδων μαχητών που εδρεύουν εκεί. Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Βαγδάτη κάλεσε χθες την Αγκυρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από το ιρακινό έδαφος, ενώ ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Ιράκ Φατίχ Γιλντίζ κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών όπου του επιδόθηκε επιστολή διαμαρτυρίας για το ζήτημα. Η κλήση του Γιλντίζ βέβαια δεν ήταν η πρώτη, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και την Τρίτη, μετά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν την Κυριακή Τούρκοι πιλότοι μαχητικών, εναντίον ανταρτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK). 

Ωστόσο κατά πώς έδειξαν οι εξελίξεις το «αυτί» της κυβέρνησης Ερντογάν δεν… ίδρωσε. Συγχρόνως χθες και η διπλωματία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατήγγειλε τις στρατιωτικές επεμβάσεις στο Ιράκ, σημειώνοντας πως με τις κινήσεις αυτές οι Τούρκοι παραβιάζουν απροκάλυπτα την εθνική κυριαρχία της «αδελφής αραβικής χώρας». Την ίδια ώρα χθες, κι ενώ η Τουρκία επιμένει να συστήνεται ως… διαμορφωτής των ισορροπιών – και – στην Μεσόγειο, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, στη συνέντευξη Τύπου έπειτα από το πέρας της δεύτερης ημέρας της Συνόδου του ΝΑΤΟ σε επίπεδο υπουργών Άμυνας, τόνιζε πως «οι στρατιωτικές αρχές της Συμμαχίας ερευνούν το περιστατικό παρενόχλησης (γαλλικού πολεμικού πλοίου από την Τουρκία)». Σημειώνοντας πως «αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί και να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη». Η Άγκυρα ωστόσο και χθες απέρριπτε τις «αβάσιμες» κατηγορίες του Παρισιού για το θέμα. 

Είναι μια πρωτοφανής ευκαιρία για την Ελλάδα να ισχυροποιήσει τις συμμαχίες της στον αραβικό κόσμο -και όχι μόνο- που πρέπει να την εκμεταλλευτεί, αν θέλει να έχει τύχη απέναντι στις τουρκικές βλέψεις. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή καθώς τα πράγματα δεν φαίνονται καλά για τη χώρα μας. Τώρα είναι η ώρα των στρατηγικών επιλογών… 
Πηγή: https://olympia.gr





Παράνομοι μετανάστες απειλούν να κάψουν την Μαλακάσα - Ανάβουν καθημερινά φωτιές μέσα στο δάσος… 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΛΥΣΗ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ… 
ΤΙ ΠΕΡΙΕΜΕΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;



Παράνομοι μετανάστες φεύγουν από τις δυο δομές στη Μαλακάσα και ανεβαίνουν στο βουνό κι ανάβουν φωτιές μέσα στο δάσος απειλώντας να κάψουν όλη την περιοχή! Τις εικόνες κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο κάτοικος της περιοχής, αφού πρώτα ειδοποίησε την Πυροσβεστική για να επέμβει. Οι μετανάστες, στην διαδρομή προς το δάσος, κρατάνε μεταξύ άλλων και σακούλες με κάρβουνα, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των ανθρώπων του υπουργείου και των αρμόδιων Αρχών ότι ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος να ξεσπάσει πυρκαγιά με καταστροφικές συνέπειες. «Αν πάρει το δάσος φωτιά και φυσάει, σε πέντε λεπτά οι φλόγες θα φτάσουν Ιπποκράτειο Πολιτεία και Καπανδρίτι» υποστηρίζουν οι κάτοικοι. Μάλιστα, πριν 2 ημέρες παράνομος μετανάστης έβαλε φωτιά σε αγροτική περιοχή της Λάρισας. 

Το φαινόμενο των φωτιών είναι πλέον καθημερινό, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι. 

Είναι γεγονός, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι η Μαλακάσα είναι ένας οικισμός 500 κατοίκων, 40 μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα που σηκώνει στις πλάτες του ένα δυσανάλογο βάρος, καθώς 3.500 παράνομοι μετανάστες φιλοξενούνται σε δυο δομές, μόλις ένα χιλιόμετρο από την πλατεία του χωριού. Και συνεχίζουν, αναφέροντας ότι η Μαλακάσα έχει κηρυχθεί ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους λόγω της πλούσιας βλάστησης και της μορφολογίας του εδάφους. Είναι δεδομένο, επισημαίνουν, οι δυνητικοί κίνδυνοι πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες από παράνομους μετανάστες. Συνάρτηση αυτού, θα είναι να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, ενώ αναπόφευκτη θα είναι η οικολογική καταστροφή και οι αντίστοιχες επιπτώσεις στο οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!





“Μας πάνε φουλ” για “διάλογο” με την Τουρκία και μας το ανακοινώνει ο Τσαβούσογλου




20/06/2020 : “Μας πάνε” για διάλογο με την Τουρκία και ο ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν κάνει τυχαία από χθες δηλώσεις περί ετοιμότητας της Άγκυρας να ….συζητήσει με την Αθήνα! Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι: «Χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να ισχύσει κάποια συμφωνία στην ανατολική Μεσόγειο και δεν έχει κανένα όφελος για κανέναν. Αυτό που δεν μπορέσαμε να το εξηγήσουμε στο παρελθόν, το εξηγούμε με τα έργα μας: Με τα γεωτρύπανά μας και με τις συμφωνίες μας» δήλωσε αρχικά ο κ. Τσαβούσογλου, σε μια αναφορά στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης…Το κάναμε αυτό, αλλά θέλουμε να κάνουμε μονόπλευρα στο μέλλον; Όχι. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας». . 

Είναι έτοιμη η Αθήνα για διάλογο με την Τουρκία; Κάποιοι δείχνουν έτοιμοι από καιρό αλλά δεν μας λένε τι θα συζητήσουμε. ( Γιατί μέχρι σήμερα όποτε μας πήγαν οι Σύμμαχοι σε συμφωνίες χάσαμε Εθνική Κυριαρχία. Αμ το κάνει και αυτό η σημερινή Κυβέρνηση καλύτερα να διαγράψουμε από τώρα την Ελλάδα της καρδιάς μας…) 

Πηγή: Militaire News

Δεν υπάρχουν σχόλια