Header Ads

UNICS - ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (Φ. 1878)

 

 

 

Από Unics (Δημοσιεύσεις Facebook)

 Κυριάκος Κόκκινος *

 

 Οι Κυριάκος Κόκκινος, Σίσσυ Κατσούδα και  βρίσκονται στην τοποθεσία Λαεδ Λεσχη Αξιωματικων Ενοπλων Δυναμεων

 

Συνεστίαση της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών σήμερα, 4 Φεβρουαρίου 2024, ιδιαίτερη ημέρα λόγω της εορτής της Υπαπαντής της Θεοτόκου και της επετείου μεταστάσεως του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη το 1843!

 


Στο υπέροχο Σαρόγλειο Μέγαρο της Λ.Α.Ε.Δ. έλαβε χώρα η ετήσια συνάντηση των μελών της μεγάλης οικογένειας των Ειδικών Δυνάμεων, που ανελλιπώς διοργανώνει η Λ.Κ.Ι. κι αποτελεί γεγονός σπουδαίας κοινωνικοπολιτικής αξίας!

Κατά την 3η του εμφάνιση, το 1942, ο Ιερός Λόχος ενσάρκωσε τα ιστορικά ιδεώδη, τις εθνικές αξίες και ανθρωπιστικούς σκοπούς, που εξέφρασε τόσο ο Θηβαϊκός Ιερός Λόχος, όσο κι ο Ιερός Λόχος του 1821!

Ως Αλεξιπτωτιστής και Βατραχάνθρωπος και μάλιστα ο πρώτος οπλίτης Αλεξιπτωτιστής, που είχα την τιμή να ολοκληρώσω την εκπαίδευση των Ο.Υ.Κ. το 1988-1989 στο 102ο σχολείο ΥΚΤ, αλλά και γιός του Βαγγέλη Κόκκινου, Αξιωματικού των Ειδικών Δυνάμεων και γαμπρός Ιερολοχίτη, του Χαράλαμπου Κατούδα, η είσοδός μου στην ιερή αυτή οικογένεια πολεμιστών, υπήρξε φυσική κι αυθόρμητη συνέπεια των εσώτερων καταβολών, που μας συνδέουν όλους με τα άρρηκτα δεσμά της σκληρής εκπαίδευσης για ύψιστους σκοπούς.

Μέλος της Λέσχης από το μακρινό 1992, όταν στον απόηχο των παλλαϊκών συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, που ανιστόρητα και αναίσχυντα διεκδικούνταν ως ιστορία, πολιτισμός και συμβολική αξία από τους Σκοπιανούς, δεχθήκαμε τότε την πρόσκληση των σεβάσμιων Ιερολοχιτών να εγγραφούμε ως μέλη της, ανανεώνοντας το δυναμικό της με νέους ειδικοδυναμίτες.

Τότε με 40 ακόμη φίλους είχαμε ιδρύσει τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και Φίλων της Περιπέτειας κι εγώ διατελούσα Πρόεδρος αυτής. Χωρίς δεύτερη σκέψη θέσαμε σε αδράνεια το σωματείο μας και εγγραφήκαμε όλοι μας στη Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών.

Πρώτη μας τιμητική αποστολή η ανανέωση των εμπειριών μας στο Αλεξίπτωτο, με άλματα στην Πάχη Μεγάρων, υπό την επίβλεψη της Σχολής Αλεξιπτωτιστών.

Δεύτερη τιμητική αποστολή το Άλμα για τη Μακεδονία στο ΣΕΔΕΣ το Σεπτέμβριο του 1992, επισφραγίζοντας με την οικειοθελή ανάληψη της διακινδύνευσης, ιδρώτα και αίμα, τον όρκο πίστης μας στα πάτρια.

32 χρόνια μετά η αγάπη μου για τις Ειδικές Δυνάμεις, τους Ανθρώπους της και τα όσα μας προσέφεραν οι απαιτητικές εκπαιδεύσεις, είναι αμείωτη, τροφοδοτώντας διαρκώς τη δεξαμενή των ιερών προσφορών, με όσα αμοιβαία αποδίδουμε έκτοτε στην μεγάλη μας Πατρίδα, για να μείνει αυτή και όλοι μας ελεύθεροι, ασφαλείς και ευτυχισμένοι!

Αφιερωμένο σε όλους όσοι υπρέτησαν και συνεχώς υπηρετούν Μεγάλες Ιδέες, ευρισκομένους εν ζωή, είτε εγκόσμια είτε επουράνια!!!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια