Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1878)

 

Καλπάζουν οι λεβέντες μας

Σαρωτική νίκη της Ομάδας  με τη «συνταγή της»

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΕ ΡΟΔΙΩΝ ΑΦΑΝΤΟΥ 4-0

Αυξήθηκε πάλι η διαφορά στους 4 βαθμούς από τη Ρόδο, Αίγιο, Ραφήνα

 

 

 Ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, η ομάδα των Κορινθίων, συνεχίζει την ολική επαναφορά στις νίκες. Πρόσθεσε ακόμη μια εκπληκτική εμφάνιση το μεσημέρι της Κυριακής με τη νίκη της επί της Α.Ε. Ροδίων Αφάντου με την ίδια Συνταγή του προηγούμενου αγώνα επί της Ελευσίνας με σκορ 4-0!. Μετά και τα αποτελέσματα των υπολοίπων αγώνων η βαθμολογία μεταβλήθηκε. Η ομάδα μας με το τρίποντο αύξησε τη διαφορά μεταξύ των πρωτοπόρων ομάδων. Την ακολουθούν σε απόσταση ασφαλείας και με 4 βαθμούς διαφορά η Ρόδος, το Αίγιο και η Ραφίνα. Οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν αυτόν τον αγώνα στη 1,30 μ.μ. ώρα καθηλώθηκαν στην κερκίδα από την αναμόρφωση που είδαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά την ομάδα του Κούγια και των Κορίνθιων γενικά να πατάει γερά στα πόδια της!

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παγκορινθιακός Αθλητικός Σύλλογος  Κόρινθος, μπήκε από το πρώτο λεπτό του αγώνα δυναμικά στη μάχη  και έδειξε σε όλους πως δεν τα παρατάει εύκολα. Ημέρα παρ΄ ημέρα οι παίκτες αποκτούν την αναμενόμενη από διοίκηση και φίλαθλους ομοιογένεια. Έπαψαν να ¨παίζουν μπάλα¨ και μαθαίνουν πως η νίκες έρχονται με το ομαδικό αγωνιστικό πνεύμα¨, τη δύναμη της ψυχής, που βασίζεται στη σκληρή προπόνηση, τη γνώση των κανόνων της παιδιάς, της αυτοσυγκράτησης σε λάθη της διαιτησίας, του αυτοσεβασμού και της ακλόνητης πίστης στον εαυτόν τους και στους συμπαίκτες την ώρα που οφείλουν να τα δώσουν όλα για όλα.

Και αυτό είδαν και χάρηκαν οι ίδιοι οι παίκτες που καταχειροκροτήθηκαν, οι διοικητικοί και τεχνικοί παράγοντες, αλλά και η κερκίδα των αγνών φιλάθλων, που άφησαν το στρωμένο κυριακάτικο τραπέζι του σπιτιού τους για να τους στηρίξουν στον μεγαλειώδη αγώνα τους. Από εδώ και πέρα, μέχρι το τέλος, οφείλουν όλοι να βρίσκονται σε εγρήγορση γιατί τώρα όλες οι ομάδες αγωνίζονται για την ιστορία τους και αποτελούν τον δικό μας στόχο μηδεμιάς εξαιρούμενης, αφού και οι ίδιες διέπονται από την επιθυμία να κερδίσουν στον αγωνιστικό χώρο τον επίδοξο Πρωταθλητή του Ομίλου.

Η Εξέλιξη των γκολ και φάσεις του αγώνα

Η ομάδα μας  ξεκίνησε από το πρώτο λεπτό του αγώνα επιθετικά. Στα πρώτα λεπτά έγιναν σκληρές μονομαχίες μεταξύ των δύο αντιπάλων, αλλά με διαφορετική διάταξη και τακτική. Οι παίκτες της Κορίνθου προσπάθησαν πολλές φορές να διαρρήξουν την άμυνα των Ροδίων χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο γκολκήπερ Δασσινός έμαθε το μάθημά του και έστρωσε με το χέρι του μερικές επιθέσεις συμπαικτών του. Οι επιθέσεις προσέκρουσαν σε συμπαγή άμυνα της Αφάντου και σε άτυχες καταλήξεις. Ήλθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και το σκορ άνοιξε μόλις στο 19΄, όταν:

Οι Κορίνθιοι στα πρώτα 18 λεπτά με αλλεπάλληλες επιθετικές ενέργειες στρίμωξαν τους φιλοξενούμενους  στα καρέ τους, αλλά παρά τα δύο κόρνερ αποκρούστηκαν ή ατύχησαν στην προσπάθειά τους. Στο 19΄όμως ο Δερμιτζάκης έκανε από αριστερά πάσα στον Γκίκα και ο δεύτερος αφού διεκδίκησε στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής την μπάλα με δυνατό σούτ άνοιξε το σκορ για την Κόρινθο σε 1-0.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι παίκτες μας διεκδίκησαν την μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, την κέρδισαν και ο τελευταίος παραλήπτης Γκουντρουμπής έπιασε ένα συρτό δυνατό σουτ που πέρασε σύριζα από το δεξί κάθετο δοκάρι των Ροδίων. Η Επιθετική ορμή του ΠΑΣ Κόρινθος συνεχίστηκε αμείωτη μέχρι το 35. Στο λεπτό αυτό ο Γκουντρουμπής δέχτηκε σέντρα από δεξιά και αύξησε το σκορ σε 2-0. Το ημίχρονο συνεχίστηκε με κυρίαρχη φάση στο 39΄όταν ο Ροχάνο έπιασε σουτ από πλεονεκτική θέση στη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα βγήκε σύριζα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 2-0.

Η επανάληψη ήταν σε όλο το χρονικό διάστημα καρμπόν της πρώτης φάσης. Μόλις στο 51΄μετά από κτύπημα κόρνερ ο Καλούσης διεκδίκησε παλικαρίσια  την μπάλα έπιασε κεφαλιά και την έστειλε στα δίκτυα κάνοντας το σκορ σε 3-0 υπέρ της Κορίνθου. Η ομάδα μας είχε πιάσει φωτιά και η ορμητική φλόγα στις καρδιές των παικτών που την οδήγησαν αυτή τη φορά στη γνωστή συνταγή του σκορ. Στο  54΄ οι λεβέντες μας οργάνωσαν πάσα στην πάσα ένα ρεσιτάλ ποδοσφαιρικού μεγαλείου. Μπαίνοντας από δεξιά ο συνεργαζόμενος Γκίκας δέχτηκε την μπάλα και την έκανε συρτή  πάσα προστά στον Δερμιτζάκη ο οποίος με σουτ αύξησε το σκορ σε 4-0 που ήταν και το τελευταίο της αναμέτρησης.

Γενικές επισημάνσεις

Δεν θα ήταν περιττό να πούμε πως σε κάθε φάση η φίλαθλη κερκίδα αποθέωνε σ΄αυτόν τον αγώνα τους παίκτες μας με έξαλλο ενθουσιασμό. Κρίμα που δεν ήταν παρών λόγω ποινής και ο Πρόεδρος της Ομάδας Αλέξης Κούγιας να χαρεί μαζί μας αυτή την ποδοσφαιρική μυσταγωγία. Τον αναπλήρωνε όμως επάξια ο Επιχειρηματίας Γεώργιος Πιέτρης.

Οι παίκτες μας αποτελούν πλέον όλοι μια συμπαγή ποδοσφαιρική οικογένεια. Βελτιώνονται όλο και περισσότερο στο ομαδικό, συρτό, διεκδικητικό, αποφασιστικό, αποτελεσματικό, επιθετικό πνεύμα, κάνοντας πράξη το γνωστό ότι: «Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Σε όλον αυτό τον καμβά έχουν συμβάλλει παράγοντες όπως η Διοίκηση, η Τεχνική ηγεσία και οι άδολοι παθιασμένοι φίλαθλοι όλης της Κορινθίας, που δίνουν το παρών σ΄αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας.

Δεν θα επεκταθούμε σε περισσότερες παρατηρήσεις, γιατί όλα βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν υστέρησε κανείς! Απαιτείται όμως εγρήγορση γιατί τώρα είναι τα δύσκολα μπροστά μας. Όλοι κοντά στον ΠΑΣ Κόρινθος!..

Θα απευθυνθώ όμως στους παίκτες, αυτά τα παιδιά που προσπαθούν να υλοποιήσουν τους στόχους όλων μας, όλων των Κορίνθιων, ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, για να τους πω:

«Μου θυμίζετε τα νιάτα μου και το μεγάλο Σχολείο ζωής, που πέρασα σε προηγούμενο επάγγελμα, ως Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων – Αλεξιπτωτιστής, που μ΄έμαθε και δίδαξα σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου. Δεν υπάρχουν δυσκολίες και εμπόδια που να μη μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυμνασμένη ανθρώπινη βούληση, όταν ενεργοποιεί όλες τις ψυχικές εσωτερικές δυνάμεις που διαθέτει προς την εκπλήρωση του σκοπού…».

΄Ετσι σας βλέπω να αγωνίζεστε τελευταία με τις αντίστοιχες προπονητικές οδηγίες του προπονητή και του Προέδρου σας και σας αναγνωρίζω την επαγγελματική σας υπευθυνότητα! Είσθε σε πολύ καλό, άριστο θα έλεγα δρόμο κι έτσι να συνεχίσετε. Με ομαδικό πνεύμα, επιθετικό, αλληλέγγυο, πειθαρχικό στη διαιτησία και στους κανόνες παιδιάς, αλλά και με την ακλόνητη πίστη πως μπορείτε και θέλετε τη νίκη. Στο χέρι όλων σας είναι!

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Λίαν Καλή ( Άριστη, Λίαν καλή, καλή, κακή)

Διαιτητής: ΛΟΥΚΑΣ ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗΣ, Συνδέσμου Βοιωτίας.

 

ΒΟΗΘΟΙ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΒΟΛΗΣ, Σ. Ευβοίας και ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Σ. Βοιωτίας.

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: (Προπονητής Ανδρέας Μπαρμπουλούσι), 1 ΔΙΑΣΣΙΝΟΣ, 4 ΚΑΛΟΥΣΗΣ ( ΠΑΤΕΛΑΚΗΣ 60’), 5 ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, 8 ΧΑΛΑΤΣΗΣ (ΚΟΥΪΜΕΛΗΣ 60’), 9 ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΜΠΗΣ, 10 ΓΚΙΚΑΣ, 11 ΠΑΠΟΥΛΗΣ ( ΧΑΤΖΗΣ 70’), 14 ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ (ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 65’), 16 ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ, 18 ΝΙΚΟΛΑΟΥ, 19 ROJANO (ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ 60’).

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια