Header Ads

Καταγγελίες - Προτάσεις /Φ.1812

  

ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: Έχω την ε- ντύπωση πως ο Δήμος Κορινθίων έχει αφήσει τους δρόμους και τις οικίες – Πολυκατοικίες της πόλεως, επί χρόνια χωρίς επίβλεψη.

Αν κάνει μία έρευνα η Δημοτική Αρχή, θα βρει πως ένας μεγάλος αριθμός σπιτιών στερείται ή έχει παραποιημένους αριθμούς στην πόρτα ή την είσοδο πολυκατοικίας. Ψάχνεις να βρεις την οδό στη γωνία και δεν τη βρίσκεις, ενώ τα περισσότερα σπίτια είναι χωρίς αριθμό. Επιβάλλεται να ελέγξει ο Δήμος και τακτοποιήσει το θέμα, δεδομένου ότι υπάρχει ζήτημα όχι μόνον αισθητικής, αλλά και πρόκλησης σύγχυσης. Να συστήσει και στους διαχειριστές πολυκατοικιών να επιμεληθούν του θέματος.

Αυτά είχα καταγγείλει και στην πρώην Δημαρχιακή Αρχή, αλλά δεν βλέπω να έγινε κάτι επ΄αυτού. Γιατί;

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Κάθε τέτοια εποχή, εορτάσιμη με προεξάρχουσα την Εθνική Επέτειο του «40», που είναι Αργία, την περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων επισκέπτονται πολλοί άνθρωποι που έχουν σχέση με τους Παραθεριστικούς Οικισμούς, τις ομορφιές με τη θάλασσα του Κορινθιακού και άλλα αξιοθέατα της Λουτρόπολης. Επισημαίνω αυτή την περίπτωση στην έγκριτη εφημερίδα σας, γιατί είναι αναγκαία η πρόληψη και προεργασία υποδοχής χιλιάδων ατόμων με ό,τι θετικό συνεπάγεται για την περιοχή μας. Η υποχρέωση του Δήμου για παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, νερού και φωτισμού, αλλά και παροχής υπηρεσιών εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης, χωρίς να εξαιρώ την περίπτωση του CASINO Λουτρακίου, είναι εκ των ουκ άνευ… 

ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ: Κύριοι, έλαβα το καλοκαίρι ακόμη ένα φύλλο της εφημερίδας του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Βραχατίου, το οποίο εξέδωσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Μου άρεσε γιατί μέσα στις σελίδες του περιείχε πολλές δραστηριότητες του Διοικητικού Συμβουλίου και ενημέρωση όλων μας που ζούμε ή παραθερίζουμε στο ωραίο μας Βραχάτι. Αυτή η έκδοση και αποστολή έγινε το Πάσχα και ήταν συνέχεια της προσπάθειας του προηγούμενου Δ.Σ.. Καλοδεχούμενη!

ΝΕΜΕΑ: Είχα σε προηγούμενο τεύχος αναφερθεί στην ανάγκη ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής ενημέρωσης του Δήμου Νεμέας, αλλά δεν βλέπω κάτι να γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση. Να λάβετε υπόψη σας ότι δεν συμβαίνει το ίδιο στις ιστοσελίδες των περισσότερων Δήμων της Κορινθίας, όπου υπεύθυνοι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν αναλάβει ως αποστολή την ανάρτηση Ανακοινώσεων και δελτίων τύπου πέραν από τις υποχρεωτικές, ώστε να ενημερωνόμαστε πολύπλευρα. Έχουμε ενδιαφέροντα. Να αναθέσει την εποπτεία και εργασία σε κάποιον Αντιδήμαρχο και δημοτικό υπάλληλο.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Τώρα που μπήκαμε στον χειμώνα και σε λίγο θα αρχίσουν πάλι οι επισκέπτες για την περιοχή της Ζήρειας και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (ήδη στις 23/10 διοργανώνεται το φεστιβάλ γαστρονομίας στα Τρίκαλα), επανέρχεται επιτακτικά το μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας της ακτογραμμής από το Ξυλόκαστρο μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια, αλλά και της βελτίωσης της οδοποιίας προς τα Τρίκαλα και το οροπέδιο. Να δούμε κάποια εμφανή βελτίωση με ανάλογες κινήσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Είναι θέμα Δήμου, ας το δει ο Δήμος. Ας φροντίσει εκ νέου με την παρέμβασή του, ως αρμόδιος και υπεύθυνος. Από την άλλη αξίζει να συγχαρούμε τον Δήμαρχό μας και τους συνεργάτες του για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας...

ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Είμαι ορεινός, που κατοικώ στο Κιάτο και αναρωτιέμαι γιατί η Κόρινθος και οι Εταιρείες νερού να παίρνουν το πόσιμο νερό της Στυμφαλίας ή να το εκμεταλλεύονται οικονομικά κι εμείς οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου, που υπάγεται η περιοχή Στυμφαλίας να μην έχουμε το δικαίωμα να πίνουμε νερό από αυτήν την περιοχή. Είναι καθόλα παράξενο και ιδιώνυμη περίπτωση, που τόσοι και τόσοι Δήμαρχοι δεν το σκέφθηκαν πριν από τους Κορίνθιους. Θα ήθελα να θέσει το μεγάλο αυτό ζήτημα προς κάθε κατεύθυνση ο σημερινός Δήμαρχος, ώστε να πάρουμε και τα υπόλοιπα χωριά καθαρό νερό ύδρευσης. Καιρός είναι...


Δεν υπάρχουν σχόλια