Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος /Φ.1812

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στην Κορινθία

Κατασχέθηκαν -11- δενδρύλλια κάνναβης και πάνω από -1- κιλό κάνναβης Συνελήφθη, χθες (16.10.2022) το πρωί, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 40χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, χθες (16.10.2022) το πρωί στο Λουτράκι Κορινθίας , ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, ανωτέρω αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του 40χρονου, όπου βρέθηκε να καλλιεργεί σε αύλιο χώρο -11- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2,4- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ εντός της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -710- γραμμαρίων και -4- τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης, στο στάδιο της αποξήρανσης.

Τέλος, σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία του στην Αττική, βρέθηκαν -4- γυάλινα βάζα με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -404- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν ογδόντα τρία (83) άτομα, προσήχθησαν εκατόν είκοσι ένα (121) και έ γινε έλεγχος σε χίλια είκοσι εννέα (1.029) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια εξήντα εννέα (769) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες δεκαεννέα (319) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τσιγαριλίκι και ποσότητες κάνναβης Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 10.10.2022 έως και χθες (14.10.2022), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια είκοσι εννέα (1.029) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια ενενήντα πέντε (795) ήταν ημεδαποί και διακόσια τριάντα τέσσερα (234) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια εξήντα εννέα (769) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι ένα (121) άτομα, από τα οποία εβδομήντα τρία (73) ήταν ημεδαποί και σαράντα οχτώ (48) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα τρία (83) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Κορινθία:

Επτά (7) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Τρεις (3) ημεδαποί, για ανυποταξία στο εσωτερικό.

Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση Υγειονομικού Κανονισμού.

Ένας (1) ημεδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες δεκαεννέα (319) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

• προϊόντα παραεμπορίου, στην Κόρινθο, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...

Κόρινθος: Aφαίρεσαν από αποθήκη ηλεκτρική συσκευή και μεταλλικό αξεσουάρ οχήματος

9 ώρες ago korinthosTV 
Συνελήφθη, στις (16.10.2022) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Κορινθίας, ανήλικος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, μαζί με άγνωστο συνεργό του, αφαίρεσαν από αποθήκη οικίας ημεδαπού, ηλεκτρική συσκευή και μεταλλικό αξεσουάρ οχήματος. Αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που έκλεβαν σπίτια στην Κόρινθο

Συνελήφθησαν το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας από 17 έως 42 ετών, αντίστοιχα, γιατί αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού μεταλλικούς σωλήνες. Όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από την 19.9.2022 έως την 10.10.2022, διέπραξαν ακόμη -2- περιπτώσεις κλοπής, καθώς και -2- περιπτώσεις απόπειρας κλοπής σε οικίες, όπου αφαίρεσαν χρήματα.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

korinthosTV




Δεν υπάρχουν σχόλια