Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1732

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Έξαλλοι οι Αλβανοί με σχολικό βιβλίο που τους χαρακτηρίζει Τούρκους εισβολείς Μπάχαλο και με τη Βουλγαρία
 

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021: Σχολικά βιβλία έκαψαν νεαροί Αλβανόφωνοι στα Σκόπια, στην είσοδο του υπουργείου Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για όσα αναγράφονται σχετικά με την καταγωγή τους. Αλβανόφωνη εφημερίδα (η Gazeta Shqiptare) κυκλοφόρησε με τίτλο «Σκάνδαλο για την καταγωγή των Αλβανών στη Βόρεια Μακεδονία» και αναφερόταν σε σχολικό εγχειρίδιο που προκαλεί πάλι αναταράξεις.

Στο σχολικό βιβλίο «Γεωγραφία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» για την Β’ Γυμνασίου, οι Αλβανόφωνοι υποστηρίζουν ότι «γράφονται αναλήθειες και είναι γεμάτο μίσος για τους Αλβανούς». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της προαναφερόμενης αλβανόφωνης εφημερίδας, στην σελίδα 99 οι συγγραφείς γράφουν ότι «οι Αλβανοί ήταν Μακεδόνες μέχρι να κυριαρχήσουν στην περιοχή οι Οθωμανοί. Εν συνεχεία έγιναν Αλβανοί».

Το βιβλίο φέρεται να γράφει ότι «οι Αλβανοί της Βόρειας Μακεδονίας έλκουν την καταγωγή τους από τους Κιρκάσιους (Τσερκέζους) του Καυκάσου, τους Ρομά και τους Τούρκους» και ότι έφθασαν στην χώρα (στη Σλαβομακεδονία) κατά διαφορετικές χρονικές περιόδους, μετά το 1780». Επίσης ότι αυτή η κοινή καταγωγή «είναι και ο λόγος που η τουρκική κυβέρνηση στηρίζει την Αλβανία» και ότι «η Αλβανία εισέβαλε στην δυτική περιοχή της χώρας μας». Μέλη της νεολαίας αλβανικών κομμάτων της Σλαβομακεδονίας (της Συμμαχίας των Αλβανών και των Εναλλακτικών), αντέδρασαν με συμβολική διαμαρτυρία μπροστά από το υπουργείο Παιδείας, σκίζοντας και καίγοντας τις σελίδες του βιβλίου που φέρονται να περιέχουν αυτές τις αναφορές. Το υπουργείο Παιδείας υποσχέθηκε να διορθώσει το περιεχόμενο.

Από την άλλη οι Βούλγαροι Εν τω μεταξύ με αφορμή δηλώσεις Σλαβομακεδόνων για παλαιότερους Βούλγαρους πολιτικούς που τους θεωρούν ‘δικούς τους’, ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής Κυβέρνησης Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση των Σκοπίων, όπως σημειώνει η σερβική Νόβοστι., είπε «κατά τη διάρκεια της Σερβικής κατοχής, στα χρόνια του Τίτο, αποκαλέσατε τον εαυτό σας Γιουγκοσλάβο και αυτό είναι δικαίωμά σας, αλλά μην πάτε τώρα να κλέψετε και την ιστορία μας από πάνω». Και συμπλήρωσε για τις απόπειρες αυτοπροσδιορισμού: «Από την άλλη, τι σημαίνει «θεωρούν» ότι είναι Γιουγκοσλάβοι ή οτιδήποτε άλλο ή ότι ο δείνα πολιτικός ήταν Μακεδόνας; Αν, για παράδειγμα, θεωρώ εγώ ότι είμαι Μεξικανός, αυτό με κάνει Μεξικανό; Πολλοί Βούλγαροι μπορεί να θέλουν να είναι Βούλγαροι αλλά και να θέλουν να πάνε να ζήσουν στην Καλιφόρνια. Αυτό τους μεταμορφώνει αίφνης σε Αμερικανούς; Δεν υπάρχει επιχείρημα «θεωρώ ή νομίζω» στο διεθνές δίκαιο και στις διεθνείς σχέσεις. Συνήθιζαν να πιστεύουν ότι ήταν οι κληρονόμοι του Φίλιππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά οι Ελληνες τους είπαν «όχι, όχι όχι, δεν είστε οι κληρονόμοι τους», και συμφώνησαν. Εμείς τι φταίμε;» είπε ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής Κυβέρνησης η όποια έχει θέσει και βέτο να αναγνωριστεί η σλαβομακεδονική γλώσσα ως βουλγαρική διάλεκτος.

«Τώρα λένε ότι ο τσάρος Σαμουήλ (σ.σ. Σαμουήλ της Βουλγαρίας ή Σαμουήλ Β΄, το 997 μ.Χ.) ήταν Μακεδόνας, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι ήταν Βούλγαρος ηγέτης. Τα Σκόπια δεν μπορούν να παραποιούν την ιστορική αλήθεια και τα γεγονότα αναφερόμενα σε «Μακεδόνα Τσάρο». Εμείς δεν τους αναγκάζουμε να αλλάξουν την ταυτότητα και τη γλώσσα τους. Τους λέμε να αυτοαποκαλούνται ό, τι θέλουν, για παράδειγμα ‘Μακεδόνες’. Κατά την Σερβική κατοχή και στα χρόνια του Τίτο αποκαλούσατε τους εαυτούς σας «Γιουγκοσέρβους» ή «Γιουγκοσλάβους». Δικαίωμά σας. Θα πρότεινα στα Σκόπια να λένε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι η ιδέα του μακεδονικού έθνους δημιουργήθηκε από την Comintern το 1933 στη Μόσχα».

Πηγή: Ε.Θ. - https://slpress.gr/





EudraVigilance:
932 θάνατοι μετά τη χορήγηση του εμβολίου Pfizer
  

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021: Το EudraVigilance, η ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για τη διαχείριση και ανάλυση αναφορών για υποψίες ανεπιθύμητων ενεργειών σε εγκεκριμένα φάρμακα, επισημαίνει στις 6 Φεβρουαρίου 2021, 932 θανάτους μετά τη χορήγηση του εμβολίου Pfizer. Θυμηθείτε ότι τα δεδομένα είναι υποτιμημένα καθώς είναι αποτέλεσμα μόνο της παθητικής φαρμακοεπαγρύπνησης. Λεπτομέρειες για τις διαταραχές που οδήγησαν στο θάνατο μετά τον εμβολιασμό Comirnaty Διαταραχές του λεμφικού συστήματος και του αίματος 8 - Διαταραχές της καρδιάς 132 - Γενετικές, οικογενειακές και συγγενείς διαταραχές 1 - Διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος 46 - Διαταραχές γενικής φύσης 395 - Διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος 6 - Λοιμώξεις 6 - Τραυματισμός, δηλητηρίαση και διαδικαστικές επιπλοκές 11 - Ιατρικές έρευνες 52 - Διαταραχές του μεταβολισμού και της διατροφής 19 - Νεοπλάσματα καλοήθη, κακοήθη και μη καθορισμένα 1- Διαταραχές του νευρικού συστήματος 58 - Ψυχιατρικές διαταραχές 16 = Διαταραχές των νεφρών και των ουροφόρων οδών 22 - Διαταραχές του αναπνευστικού, του θώρακα και του μεσοθωρακίου 113 Ασθένειες του δέρματος και των υποδόριων ιστών 9 - Κοινωνικές περιστάσεις 3 - Ιατρικές και χειρουργικές διαδικασίες 3 - Καρδιαγγειακές διαταραχές 31 - Συνολικοί θάνατοι 932 

Ακολουθεί η πηγή και οι λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο ελέγχου των περιπτώσεων θανάτου για κάθε ομάδα διαταραχών στον ιστότοπο της ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων.. https://dimpenews.com/12.02.1.2021.




Οι Κούρδοι κατέστρεψαν δύο τουρκικά τανκς και πήραν λάφυρο τουρκικό τεθωρακισμένο
  

Δύο νέα βίντεο που δείχνουν την καταστροφή τουρκικών τανκς, στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, έδωσαν οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη δημοσιότητα. Επίσης, σε ένα ακόμα βίντεο, οι Κούρδοι δείχνουν ένα τουρκικό τανκ που πήραν λάφυρο από τους Τούρκους.

Το ένα τανκς καταστράφηκε στις 6 Φεβρουαρίου στο χωριό Ράτζο, της Εφρίν και το δεύτερο στην περιοχή Μπουλμπούλ.

Το τεθωρακισμένο αιχμαλωτίστηκε στο χωριό Σεΐχης Χορούζ, όταν το τουρκικό πλήρωμα το εγκατέλειψε για να τραπεί σε φυγή.

Στις 20 Ιανουαρίου η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», όπως έχει ονομάσει την επίθεση στην Εφρίν.

Συμμετέχουν δύο τουρκικές μεραρχίες, σύνολο 20.000 άνδρες και 5.000 ισλαμιστές τουρκόφιλοι μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Την Εφρίν υπερασπίζονται 10.000 άνδρες και γυναίκες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και των Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ






Ο Εθνικός Οργανισμός Ασφάλειας Φαρμάκων (ANSM) στη Γαλλία έδωσε οδηγία για επιβράδυνση του εμβολιασμού των υγειονομικών λόγω ανεπιθύμητων παρενεργειών των εμβολίων Pfizer,AstraZeneca
  

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021: Ο Εθνικός Οργανισμός Ασφάλειας Φαρμάκων (ANSM) στη Γαλλία έδωσε οδηγία για επιβράδυνση του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού λόγω των ανεπιθύμητων παρενεργειών των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca κατά Covid19. (σσ. Κερδίζεις σε αξιοπιστία σαν θεσμός όταν αναγνωρίζεις απώλειες καλό είναι να το αντιληφθούν αυτό κάποιοι και στην Ελλάδα..) “Προκειμένου να περιοριστεί ο πιθανός κίνδυνος να διαταραχθεί η λειτουργία των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, συνιστάται ο εμβολιασμός του προσωπικού στην ίδια υπηρεσία σε σταδιακή βάση”, συνιστά ο οργανισμός.

Ο μαζικός εμβολιασμός του νοσηλευτικού προσωπικού δεν λαμβάνει υπόψη τις παρενέργειες, μερικές φορές βίαιες, των διαφόρων εμβολίων, με αποτέλεσμα την αναρρωτική άδεια. Το ANSM κατέγραψε 2.140 περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών μετά την ένεση του εμβολίου Pfizer / BioNTech, ιδίως με τη δεύτερη δόση, συμπεριλαμβανομένων 73 περιπτώσεων αρτηριακής υπέρτασης. “Αυτό δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια του εμβολίου, αλλά αποτελεί σήμα που πρέπει να παρακολουθείται”, προσθέτει το πρακτορείο.

Τα αποτελέσματα του εμβολίου AstraZeneca ξεκινούν με την πρώτη δόση. “Λάβαμε 149 αναφορές φαρμακοεπαγρύπνησης μεταξύ 6 και 10 Φεβρουαρίου το πρωί, αναφέροντας συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη που είναι συχνά πολύ έντονα (υψηλός πυρετός, πόνοι ή πονοκέφαλοι)”, σημειώνει. Η μέση ηλικία των εν λόγω επαγγελματιών στον τομέα της υγείας είναι 34 έτη, αναφέρει λεπτομερώς το ANSM. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει σήμα ασφαλείας για το εμβόλιο Moderna”, προσθέτει η σημείωση.
nicematin 12/2/21 dimpenews.com





Το τηλεφώνημα του Σωτήρη Τσιόδρα για το φάρμακο

  

Μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού τηλεφώνησε σε ισραηλινό καθηγητή. Το είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ισραήλ. Την ώρα μάλιστα που ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός κρατούσε (και επιδείκνυε στον τηλεοπτικό φακό) ένα φιαλίδιο, το οποίο περιείχε το φάρμακο κατά του Covid- 19, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι ο κ. Τσιόδρας θα επικοινωνούσε τηλεφωνικώς με τον Ισραηλινό καθηγητή που παρασκεύασε το φάρμακο. Ήταν, συνεπώς, ζήτημα χρόνου να κάνει ο καθηγητής κ.Τσιόδρας το τηλεφώνημα στο Τελ Αβίβ.

Σήκωσε λοιπόν το τηλέφωνο και επικοινώνησε με τον καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ για το φάρμακο EXO-C24, όπως πρόχειρα ονομάστηκε. Του ζήτησε πληροφορίες, τον τρόπο δράσης του, αναφέρθηκαν στα επιστημονικά συμπεράσματα και οι δύο συμφώνησαν να αρχίσουν από κοινού κλινική έρευνα σε νοσοκομεία και στο Ισραήλ αλλά και στην Ελλάδα. Έτσι ακόμα ένα φάρμακο κατά του φονικού ιού, εισέρχεται στην υπηρεσία της νοσηλείας, σε κλινική μελέτη σε πρώτη φάση (όπως συμβαίνει με όλα τα παρόμοια φάρμακα) πριν το χορηγήσουν σε ασθενείς. Το ισραηλινό φάρμακο, όπως έμαθα, χορηγείται με εισπνοή.

Έτσι επιτυγχάνεται μεγάλη συγκέντρωση του φαρμάκου στους πνεύμονες με μεγάλη αντιφλεγμονώδη δράση.

Πηγή: in.gr 13 Φεβρουαρίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια