Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1732

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  

Τρίπολη, 10 Φεβρουαρίου 2021 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών στην Κορινθία

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο συνελήφθησαν μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού και τροφίμων, που συνολική τους αξία ξεπερνά τις -30.000- ευρώ Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 24, 25 και 27 ετών, αντίστοιχα, εκ των οποίων ο 24χρονος και ο 25χρονος συνελήφθησαν μετά από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, ενώ ο 27χρονος αναζητείται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021, διέπραξαν συνολικά:

Οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, μία (1) περίπτωση κλοπής οχήματος, το οποίο ανευρέθηκε και μία (1) περίπτωση κλοπής σε αποθήκη καταστήματος- σουπερμάρκετ.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού και τροφίμων, που συνολική τους αξία ξεπερνά τις -30.000- ευρώ , σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.



Τρίπολη, 13 Φεβρουαρίου 2021

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν σαράντα οχτώ (48) άτομα, προσήχθησαν εβδομήντα έξι (76) και έ γινε έλεγχος σε οκτακόσια ενενήντα δύο (892) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια τριάντα (630) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν σαράντα οχτώ (148) παραβάσεις Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, καθώς και όχημα Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 9.2.2021 έως και χθες (12.2.2021), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια ενενήντα δύο (892) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια εξήντα οχτώ (668) ήταν ημεδαποί και διακόσια είκοσι τέσσερα (224) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια τριάντα (630) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εβδομήντα έξι (76) άτομα, από τα οποία σαράντα πέντε (45) ήταν ημεδαποί και τριάντα ένα (31) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα οχτώ (48) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



Έκλεψαν σίδερα από επιχείρηση στο Βραχάτι -Συνελήφθη 41χρονος


Συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου- Βόχας, 41χρονος ημεδαπός, γιατί μαζί με άγνωστους συνεργούς του αφαίρεσαν από επιχείρηση μεταλλικά αντικείμενα (σίδερα), τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν.



Κόρινθος: Συνελήφθη 24χρονη εκκρεμούσε σε βάρος της Ένταλμα Σύλληψης για κλοπή και ληστεία


Συνελήφθη, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 24χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ληστεία.

2 days ago korinthosTV

Δεν υπάρχουν σχόλια