Header Ads

Δώστε προβάδισμα στην αντιμετώπιση της εποχικότητας του τουρισμού μας! /Φ.1806

  

* Γράφει ο Κων/νος Τσάτσαρης


Μετά την εντυπωσιακή αύξηση του τουρισμού μας την εφετινή χρονιά, αλλά και τη συνέχεια που προβλέπεται να έχουμε τις επόμενες χρονιές, πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία και στην εξομάλυνση της εποχικότητας της τουριστικής κίνησης.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού και να την επεκτείνουμε, όχι μόνο το φθινόπωρο, αλλά και τον χειμώνα.

Όσο για την Άνοιξη, έχει αρχίσει ήδη προ πολλού η άφιξη των τουριστών από τις βόρειες χώρες. Με το ήπιο συνήθως κλίμα του χειμώνα που έχει η χώρα μας, μπορούν οι τουρίστες να επισκέπτονται διάφορους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικά μνημεία, μοναστήρια και άλλα αξιόλογα αξιοθέατα της πατρίδας μας.

Φυσικές ομορφιές, ωραιότατα τοπία, όπως το φαράγγι του Βίκου, της Σαμαριάς στην Κρήτη, τα Μετέωρα της Καλαμπάκας και πλήθος άλλων αξιόλογων τοπίων, που επισκέπτονται κάθε χρόνο οι τουρίστες της χώρας μας.

Εκτός όμως από τις επισκέψεις, μπορούν ακόμα να αθλούνται σε διάφορα σπορ, όπως στο σκι στα χιονοδρομικά μας κέντρα και σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες, όπως ορειβασία, αναρριχήσεις, ράφτινγκ, πεζοπορία και διάφορα άλλα.

Για την φετινή περίοδο, προβλέπεται περαιτέρω αύξηση επισκεψιμότητας τουριστών στην χώρα μας. Γι΄αυτό δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στις υπάρχουσες υποδομές υποδοχής και φιλοξενίας των τουριστών μας.

Πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, για καλή συντήρηση και ποιοτική αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών για την καλύτερη φιλοξενία των τουριστών μας.

Αύξηση των ξενοδοχειακών μονάδων και ποιοτική βελτίωση των προσωρινών καταλυμάτων για όλους τους τουρίστες.

Διαφημιστικές τουριστικές καμπάνιες με ιδιαίτερη προβολή της τουριστικής κίνησης όλο τον χρόνο, προϋποθέσεις, που διαθέτει η χώρα μας.

Αλλά και η Κορινθία έχει τοπία και Αρχαιότητες για τουριστική χειμερινή επισκεψιμότητα.

Το Κάστρο του Ακροκορίνθου και η Αρχαία αγορά της Αρχαίας Κορίνθου. Αλήθεια, πόσοι Κορίνθιοι έχουν ανέβει, δεν λέω από Κορινθία, από Κόρινθο στο Κάστρο;

Όσοι Αθηναίοι … λένε … ντόπιοι στην Ακρόπολη … των Αθηνών! Γιατί υπάρχουν και τέτοιοι αρκετοί… Την Αρχαία Νεμέα, την ιστορική λίμνη της Στυμφαλίας, το Φράγμα της Δόξας του Φενεού με την Τεχνητή του περίφημη Λίμνη.

Τον Ισθμό της Κορίνθου με την Αρχαία Δίοκλο, που σώζονται ακόμα πολλά σημεία της. Το αρχαίο θέατρο Σικυώνος και πολλά άλλα .

Όλα αυτά χρειάζονται προβολή με διάφορα τηλεοπτικά «σποτ» στην πατρίδα μας, αλλά και στο εξωτερικό από το αρμόδιο Υπουργείο.

Ελπίζουμε οι διοικούντες του Νομού μας, να προωθήσουν τα διάφορα θέματα για την προβολή τα πόλης μας, του Νομού μας και γενικότερα της χώρας μας.

* Κωνσταντίνος Τσάτσαρης 
είναι Δάσκαλος από την Κόρινθο


Δεν υπάρχουν σχόλια