Header Ads

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας: Ο Πούτιν πέτυχε τους στόχους του στην Ουκρανία /Φ.1806

  

5Pentapostagma.gr Newsroom 
Δεν ήταν μόνο η απόσχιση εδαφών, αλλά και τα προηγμένα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ… Πώς θα μπορούσε η Ρωσία να λάβει πληροφορίες σχετικά με τις προηγμένες τεχνολογίες των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, τις μεθόδους μάχης χρήσης τους, καθώς και να βρει και να δοκιμάσει ένα ανταγωνιστικό όπλο για καθένα από αυτά, χωρίς να προκαλέσει αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ; ‘’Η Μόσχα εκπλήρωσε το κύριο καθήκον της στην αντιπαράθεση με τη Δύση’’ . τονίζει στο PolitRussia, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, πρώην πιλότος της ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας Valentin Vasilescu.

Εισβολή του ΝΑΤΟ 

Ο Ρουμάνος εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι η Ουκρανία έχει γίνει τόπος πάλης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης και στο πλαίσιο αυτής της αντιπαράθεσης, η Μόσχα εκπλήρωσε το μυστικό της καθήκον. ‘’Ο Ζελένσκι δεν έχει καταλάβει ακόμη τι επιδιώκει ο Πούτιν και επομένως δεν γνωρίζει ότι ο Πούτιν έχει ήδη πετύχει τους περισσότερους από τους στόχους του’’, είπε ο Vasilescu. Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Πούτιν ζήτησε εγγυήσεις ασφαλείας από την Ουάσιγκτον σε σχέση με τη συνεχιζόμενη προέλαση του ΝΑΤΟ προς τα ρωσικά σύνορα. Δεν τις πήρε, πράγμα που σήμαινε ότι αργά ή γρήγορα η Ρωσία θα έπρεπε να αντιμετωπίσει μια εισβολή του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Vasilescu, για να αποκρούσουν την εισβολή των δυνάμεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα έπρεπε να βασιστούν κυρίως στις χερσαίες δυνάμεις. Υπό αυτή την έννοια, η χώρα δεν έχει προβλήματα - ο στρατός είναι καλά εκπαιδευμένος και τα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα είναι ανθεκτικά και καλά προστατευμένα. Από πολλές απόψεις, ξεπερνά ακόμη και τα δυτικά στρατεύματα, επιπλέον, η χώρα, αν χρειαστεί, είναι έτοιμη να δημιουργήσει μαζική παραγωγή ανά πάσα στιγμή.

‘’Η ισχύς πυρός δεν θα πρέπει επίσης να αποτελεί πρόβλημα, καθώς η ρωσική χημική βιομηχανία παράγει τα πιο ανταγωνιστικά στερεά καύσιμα υψηλής ειδικής ώθησης που χρησιμοποιούνται για πυρομαχικά πεζικού, βλήματα πυροβολικού, MLRS και πυραύλους εδάφουςεδάφους’’. ‘’Οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις ξεπερνούν αριθμητικά τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ ως προς τον αριθμό των σημείων βολής, ειδικά στον τομέα των μεγάλων διαμετρημάτων, άνω των 152 χιλιοστών’’, λέει ο εμπειρογνώμονας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, τα ρωσικά όπλα είναι κατώτερα από τα νατοϊκά όσον αφορά την ακρίβεια. Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν βλήματα καθοδηγούμενα με GPS, τα οποία είναι πιο εύχρηστα και πιο δύσκολα στην καταστολή. Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα καθοδήγησης σε πολλούς πυραύλους, όπως Excalibur, MLRS και ATACMS HIMARS. Η Ρωσία έπρεπε να αποκαλύψει το μυστικό αυτού του συστήματος καθοδήγησης προκειμένου να εξουδετερώσει με επιτυχία τέτοιους πυραύλους.

‘’Πώς θα μπορούσε η Ρωσία να λάβει πληροφορίες σχετικά με τις προηγμένες τεχνολογίες των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, τις μεθόδους μάχης χρήσης τους, καθώς και να βρει και να δοκιμάσει ένα ανταγωνιστικό όπλο για καθένα από αυτά, χωρίς να προκαλέσει αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ; Μαντέψτε!’’ διερωτάται ο εμπειρογνώμονας.

Ο ειδικός πιστεύει ότι η ρωσική στρατιωτική ηγεσία είχε ένα προαίσθημα ότι η Δύση θα βοηθούσε την Ουκρανία εκπαιδεύοντας στρατιωτικό προσωπικό και παρέχοντας σύγχρονα όπλα, τα στοιχεία καθοδήγησης ακριβείας των οποίων η Ρωσία ήθελε να δοκιμάσει. Ταυτόχρονα, η Μόσχα κατάλαβε ότι οι δυνατότητες των κρατών του ΝΑΤΟ ήταν περιορισμένες και δεν θα μπορούσαν να στείλουν τέτοια ποσότητα όπλων για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που θα γινόταν πρόβλημα για τη Ρωσία και θα εμπόδιζε την διεξαγωγή ειδικής επιχείρησης.

΄΄Έτσι, για τους Ρώσους, αυτή ήταν μια δοκιμή δυτικών όπλων όχι σε ένα χώρο εκπαίδευσης, αλλά σε πραγματικές συνθήκες μάχης’’, κατέληξε ο πρώην πιλότος της ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο εμπειρογνώμονας εξηγεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν αναπτύξει ένα σχέδιο για τη μελέτη ορισμένων τύπων κατευθυνόμενων όπλων του ΝΑΤΟ που στοχεύουν στη Ρωσία. Επίσης, σύμφωνα με τον Ρουμάνο εμπειρογνώμονα, το καθήκον δεν ήταν να χτυπηθεί ο δυτικός εξοπλισμός μετά την είσοδό του στην Ουκρανία, αλλά η συνεχής παρακολούθηση των δρομολογίων της προβλεπόμενης χρήσης του από αέρος. Επίσης, ειδικοί από τη Ρωσική Ομοσπονδία μπόρεσαν να αξιολογήσουν τα δυτικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ουκρανούς.

Γραμμή δεδομένων 

Για να πετύχουν σίγουρα τον στόχο τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξουδετέρωσαν τα σοβιετικά όπλα που βρίσκονταν στο οπλοστάσιο της Ουκρανίας. Ο οπλισμός της σοβιετικής εποχής ήταν επίσης στη διάθεση άλλων πρώην κομμουνιστικών κρατών που έχουν πλέον ενταχθεί στο δυτικό στρατόπεδο. Το έστειλαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά καταστράφηκαν ακαριαία από τη ρωσική πλευρά. Το σχέδιο ήταν να απενεργοποιηθούν δείγματα της σοβιετικής στρατιωτικής βιομηχανίας - τότε οι χώρες του ΝΑΤΟ το αντικατέστησαν με όπλα υψηλής ακρίβειας δικής τους παραγωγής.

‘’Η εξουδετέρωση σημαντικού μέρους της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ραντάρ εναέριας αναγνώρισης και αντιαεροπορικές μπαταρίες αεράμυνας την πρώτη ημέρα της ειδικής επιχείρησης ήταν μέρος αυτού του σεναρίου. Από αυτή την άποψη, τα κράτη του ΝΑΤΟ έστειλαν την Ουκρανία για να αντικαταστήσει τα φορητά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων FIM-92 Stinger και MISTRAL, τα ραντάρ AN / MPQ-64 Sentinel και τους πυραύλους αντιραντάρ AGM-88 HARM’’, λέει ο Ρουμάνος στρατιωτικός ειδικός.

Αναφέρει ότι η ρωσική πλευρά ενδιαφέρθηκε για τον γυροσκοπικά σταθεροποιημένο εξοπλισμό GPS των οβίδων M777, καθώς και για τις κεφαλές των αντιαρματικών πυραύλων NLAW και FGM-148 Javelin. Αλλά το πιο πολυπόθητο τρόπαιο ήταν ο πύραυλος M31 GMLRS, ο οποίος μοιράζεται την ίδια κεφαλή με τον τακτικό πύραυλο ATACMS ή το κατευθυνόμενο βλήμα πυροβολικού Excalibur. Η Ρωσία δεν διέθετε τους κωδικούς κρυπτογράφησης για πρόσβαση στο στρατιωτικό στοιχείο των δορυφόρων GPS.

‘’Στις 29 Αυγούστου, οι Ρώσοι βρήκαν έναν πύραυλο HIMARS που δεν είχε εκραγεί με άθικτο εξάρτημα καθοδήγησης. Το έβαλαν σε έναν πάγκο δοκιμών και το συνέδεσαν με έναν δορυφόρο των ΗΠΑ σε ένα δίκτυο GPS. Έτσι, έλαβαν τα χαρακτηριστικά συχνότητας και διαμόρφωσης που επιτρέπουν την πρόσβαση στον δορυφόρο, καθώς και ένα μοντέλο κωδικοποιημένο για τη μετάδοση των συντεταγμένων GPS του δορυφόρου. Τώρα οι Ρώσοι μπορούν να ανιχνεύσουν οποιοδήποτε αίτημα για συντεταγμένες GPS και να συνθέσουν ένα ισχυρότερο σήμα αντί για ένα δορυφορικό σήμα για να εκτρέψουν τον πύραυλο και να τον κατευθύνουν στον στόχο’’, ο πρώην πιλότος μοιράζεται την τεχνική πλευρά του ζητήματος.

Η πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες είναι κρίσιμη για τη Μόσχα, καθώς δορυφόροι του ΝΑΤΟ και ερευνητικά αεροσκάφη περιπολούν συνεχώς τη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα και μεταδίδουν όλες τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων κατά μήκος μιας μυστικής γραμμής. Τώρα αυτές οι πληροφορίες αποστέλλονται στις ουκρανικές δυνάμεις, αλλά ο ίδιος σύνδεσμος δεδομένων θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση εισβολής της Συμμαχίας στη Ρωσία. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη Μόσχα να μελετήσει τη δομή και την αποκωδικοποίηση των χαρακτηριστικών του ραδιοφωνικού σήματος.

Τα δεδομένα που προκύπτουν από τη μελέτη και τη σύλληψη δυτικών όπλων που δρουν στην Ουκρανία θα βοηθήσουν ή έχουν ήδη βοηθήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αποκτήσουν ανεκτίμητες πληροφορίες. Έτσι, η Ρωσία πέτυχε πράγματι τον κύριο μυστικό στόχο της στην Ουκρανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια