Header Ads

Μερικές από τις αναρτήσεις στο facebook /Φ.1795

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - Coach





Προσκυνηματική ολονύκτια πεζοπορία από Άγιο Ευβοίας στο Προκόπι και τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο – ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ Κίνηση Οργανικότητας

Από Unics- 2 Ιουνίου, 2022 
Το Κοσμόπολις οργάνωσε στις 26-27 Μαΐου 2022, όπως κάθε χρόνο, την προσκυνηματική μας ολονύκτια πνευματική Πεζοπορία, εις ανάμνηση και ταπεινή προσέγγιση του άλματος και υποδείγματος Ζωής του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου – Περπατήσαμε και προσευχηθήκαμε για το Καλό, σε όλον τον Κόσμο, με τους φίλους μας της Ομάδας ΟΔΕΥΩ. Ο Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος και Πρόεδρος του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, με όλη την ομάδα στην αρχή του προσκυνηματικού μονοπατιού από Άγιο Ευβοίας στο Προκόπι Αυτή τη χρονιά περπατήσαμε μέσω του ορεινού μονοπατιού από τον Άγιο στο Προκόπι, μήκους 21 χιλιομέτρων, μέσω του ορεινού όγκου της κεντρικής Εύβοιας.Το μονοπάτι, σε αντίθεση με τις διαδικτυακές πληροφορίες, έχει ανύπαρκτη σήμανση.Βουνό, δένδρα, ησυχία, κελαηδήματα πουλιών, νερά, αρώματα της φύσης και παντού γύρω μας ή Θεία παρουσία, οδηγός και φύλακας των προσκηνυτών.Μια παρουσία, που μας αγκάλιασε κι υπερούσια έσμιξε την ομάδα, που είχε χωριστεί για ώρες, μέσα στα σκοτάδια μιας όμορφης νυχτιάς, στα δαιδαλώδη δασικά μονοπάτια. Εκεί που ο άνθρωπος αδυνατεί, ο Θεός τα πάντα μπορεί κι οι Αγιοί του προστρέχουν στην ανάγκη, ενισχύουν τους αδυνάτους, δείχνουν την Οδό, νουθετούν και καθοδηγούν τους κρούοντες τη Θύρα!Ώρες μετά φθάσαμε στο Προκόπι, που ο Αγιός του μεσίτευσε να σωθεί από την πύρινη λαίλαπα, την οποία σταμάτησε με ξαφνική θερινή μπόρα.
  

Θαυμαστά Κύριε τα Έργα Σου! Τις Θεός Μέγας ως ο Θεός ημών, Συ Ει ο Θεός, ο ποιών θαυμάσια μόνο!

Έχουμε τον άφθαρτο πλούτο μέσα στην αυλή μας – Ας τον αξιοποιήσουμε όσο μπορούμε! Κάθε φυσική δραστηριότητα που δοκιμάζει τα όρια του καθενός, αποκτά άλλη διάσταση, όταν συνδέεται με πνευματικές αναφορές και ανησυχίες !

Την Πέμπτη το βράδυ, 26/5/2022, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, μεταβήκαμε στα Ψαχνά Ευβοίας και μετά στον Άγιο, απ’ όπου ξεκινήσαμε μία πνευματική ημιμαραθώνια πεζοπορία , 21 περίπου χιλιομέτρων, που μεγάλωσε λόγω λαθών από την κακή σήμανση, μέχρι το Ν. Προκόπι Ευβοίας, όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, που γιόρταζε την Παρασκευή, 27/5/2022.

Η πεζοπορία αυτή αποτελεί ετήσιο πνευματικό άθλημα με σωματική κίνηση, ψυχική αγαλλίαση και πνευματική ανάταση, που διενεργείται κάθε χρόνο από εκατοντάδες προσκυνητές, που επιθυμούν να αφιερώσουν χρόνο και ψυχοπνευματικό δυναμικό στην αναζήτηση του Κυρίου των Δυνάμεων και τελείται εν σιωπή και προσευχή. Μαζί με πολλούς άλλους αδελφούς, κυριολεκτικά εκατοντάδες, ακόμη και παιδιά, που βαδίζουν μέσα στη νύχτα, μια δύσκολη και προκλητική ασφάλτινη διαδρομή, που διασχίζει τις κεντρικές οροσειρές της Εύβοιας, την οποία φέτος αφήσαμε για το ορεινό μονοπάτι, τελέσαμε κι εμείς το προσκΰνημά μας.

Μέσα από ένα τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, με δάση, νερά, σε διάφορα σημεία περνώντας μέσα από τα ρυάκια, που τροφοδοτούν το ποτάμι του Κηρέα, μέσα από κατάφυτα φαράγγια και δάση, παρέα με το σκοτάδι, το λαμπερό γαλαξία και τους μαγευτικούς ήχους της φύσης, πορευτήκαμε, πολλοί μαζί, αναζητώντας την Αλήθεια, νόημα Ζωής και τη διασύνδεσή μας με την Πηγή τους. Μία πορεία νήψης, προσευχής και διαρκούς «διαλογισμού», ενός ιδιαίτερου διαλόγου, που αναπτύσσει φυσικά ο άνθρωπος με τον εαυτό του και το Δημιουργό του, τις ώρες εκείνες, που η ψυχή του κενώνεται από το εγώ της. Τότε ξεχειλίζει από την απροϋπόθετη χαρά του δώρου της Ζωής και την όλα συνέχουσα Αγάπη, συμβαδίζοντας με το ΠΑΝ, στην εξελικτική πορεία του Σύμπαντος Κόσμου προς την των Πάντων Ενότητα!Βγαίνοντας νικητές από μια μεγάλη δοκιμασία για όλη την ανθρωπότητα, είναι μία ευκαιρία να αναλογιστούμε τις σπουδαίες δωρεές της Ζωής και να αναπέμψουμε Ευχαριστία προς Τον τα Πάντα Ζωοδοτούντα και Συνέχοντα Κύριο!

Στο Προκόπι φθάσαμε ξημερώματα και παρακολουθήσαμε την πανηγυρική θεία Λειτουργία, που ακολούθησε η Λιτάνευση του άφθαρτου λειψάνου του Αγίου. Η συμμετοχή στην πεζοπορία και στην εορτή αποτέλεσε μία μυσταγωγία, που αξίζει να τη ζήσετε όλοι, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας.

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος, Coach, CSAP, Εκπαιδευτής Ενηλίκων, Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια