Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Χρίστου Δήμα

Φ.1787

Δήμας Χρίστος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Βουλευτής Κορινθίας

Καραγιάννης, Χαρδαλιάς, Δήμας 
Αυτοψία στα έργα αποκατάστασης της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου
  

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα αποκατάστασης των βλαβών στα πρανή της διώρυγας από την πλευρά της Πελοποννήσου, στον Ισθμό της Κορίνθου.

Μάλιστα σήμερα αυτοψία για την παρακολούθηση της πορείας στα έργα αποκατάστασης των βλαβών στα πρανή της διώρυγας από την πλευρά της Πελοποννήσου, στον Ισθμό της Κορίνθου, πραγματοποίησαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς και ο Δήμαρχος ΛουτρακίουΠεραχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο εκπαίδευσης αξιωματικών της σχολής Μηχανικού σε τεχνικά έργα.

Σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία του έργου, ο στόχος είναι τον Ιούλιο να επαναλειτουργήσει η διώρυγα και να δοθεί με ασφάλεια σε λειτουργία τουλάχιστον για το διάστημα του καλοκαιριού.

Το έργο έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Υποδομών ως έργο εθνικής εμβέλειας και η χρηματοδότηση του είναι στα € 30,6 εκατομμύρια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.




Ενδιαφέρον Χρίστου Δήμα για την αναβαθμιση του βιολογίκου καθαρισμού στη Δυτική Κορινθία και την επέκταση του αποχετευτικού αγωγού από το Λουτρό έως το Δερβένι και τα Μαύρα Λιθάρια.
  

Αμέριστο είναι το ενδιαφέρον του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστου Δήμα για τη Δυτική Κορινθία και ιδίως για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής και ειδικά με την επέκταση του αποχετευτικού αγωγού από το Λουτρό έως το Δερβένι και τα Μαύρα Λιθάρια. Αναμφίβολα πρόκειται για σπουδαίο αναπτυξιακό έργο με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Για το θέμα αυτό ο κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε:

«Ενημερώθηκα σήμερα για την διαχείριση των αποβλήτων και λυμάτων στον Νομό Κορινθίας και ειδικότερα για το δυτικό παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.

Η επέκταση του αποχετευτικού αγωγού από το Λουτρό εως και το Δερβένι και τα Μαύρα_Λιθάρια και η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού στο Ξυλόκαστρο, αποτελεί αναμφίβολα ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η χρηματοδότηση του έργου από το ταμείο ανάκαμψης θα συμβάλλει ώστε τα επόμενα χρόνια ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης να έχει έναν σύγχρονο βιολογικό καθαρισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής.

Συζητήσαμε επίσης για ενδεχόμενες συνέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Αναπτυξης για την διαχείριση των αποβλήτων και την επιστημονική έρευνα και καινοτομία.

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο.»



Δήμας Χρίστος - Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Βουλευτής Κορινθίας
  

Πραγματοποιήσαμε σήμερα στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Στιμάγκας και παραγωγούς σουλτανίνας του υπό σύσταση Αγροτικού Συλλόγου Στιμαγκας για τις επιπτώσεις των έντονων ακραίων καιρικών φαινομένων του τελευταίου χρόνου στην παραγωγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια