Header Ads

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΓΙΑ TA ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ φ.1772

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΓΙΑ TA ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
   


Αθήνα 15/12/2021 
Αριθ. Πρωτ. 284 

Προς τα Μέλη και τους Φίλους της «Ενώσεως των εν Αθήναις Κορινθίων» 

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι της Ενώσεως μας, Πριν ακριβώς από ένα χρόνο αφορίζαμε μέσα από τις γραμμές του μηνύματος μας, τη μεγάλη δοκιμασία στην οποία βρέθηκε τότε όλη η υφήλιος, ελπίζοντας ότι «σύντομα» θα τελείωνε αυτή η περιπέτεια. Πέραν όμως, από το όπλο του αφορισμού, τη φαρέτρα της άμυνας μας είχαν ήδη εμπλουτίσει τα εμβόλια, τα οποία παρήχθησαν με γρήγορους μάλιστα ρυθμούς σε ερευνητικά Εργαστήρια και πανεπιστημιακά Κέντρα. Δυστυχώς μετά από δώδεκα μήνες, διαπιστώνεται ότι ο κορωνοϊός εξακολουθεί να ενδημεί ανάμεσα μας.

Σε αυτό λοιπόν το πανδημικό μέτωπο, που έχει μπροστά της η ανθρωπότητα και που ενισχύεται δυστυχώς από όλους εκείνους τους αντιρρησίες των εμβολιασμών και των ποικίλων μέτρων που έχουν προταθεί μέχρι τώρα, αυτό που σώζεται είναι η ΕΛΠΙΔΑ.

Η ελπίδα του Καθενός, που έχει την πηγή της στην πίστη ότι ο άνθρωπος πέρα από τα φθαρτά υλικά μέσα, διαθέτει για τη σωτηρία του την ενόραση του θείου, την έλευση του οποίου ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε σε λίγες μέρες. Η ενόραση αυτή ευχόμαστε να καταστεί για τον καθένα μας, πυξίδα συμπεριφοράς για το αύριο, γνώμονας αγάπης και ερέθισμα ψυχής για την φιλαλληλία και φιλευσπλαχνία, ανεξάρτητα αν αυτή στοχεύει σε ομόδοξους, σε ανθρώπους του ιδίου ή άλλου χρώματος σε κατοίκους αυτής ή άλλης χώρας.

Ας σκεφθούμε ότι όλοι είμαστε συνάνθρωποι και όχι απλώς άνθρωποι. Ας θερμάνει η φλόγα του Θείου Φωτός, που θα καταυγάσει σε λίγες μέρες τον κόσμο, τις καρδιές μας και ας ενώσουμε όλοι τα χέρια σε μια ζεστή αγκαλιά, ικανή να κλείσει με την αγάπη μας όλο τον κόσμο.

Οι ευχές μας ελπίζουμε να φέρουν τα προσδοκώμενα στον καθένα μας. Πιστεύουμε και ευχόμαστε ότι όσα δεν ήταν δυνατόν να κάνουμε τη χρονιά που πέρασε, θα τα κάνουμε στην χρονιά που έρχεται!

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Αικατερίνη Ταράση 
Η Γεν. Γραμματέας Κανελλιώ Σακελλαριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια