Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1720

 

ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ 
Βουλευτής Ν. Κορινθίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ- ΒΙΛΙΑΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

  


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλούμαστε στην επιτροπή μας να τοποθετηθούμε επί ενός σχεδίου νόμου που όπως αρκετά νομοσχέδια τα οποία έχουμε εισαγάγει στην ολομέλεια έρχονται να καλύψουν την ανευθυνότητα, αλλά κυρίως την παντελή ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης να πράττει ακόμα και τα αυτονόητα. Ο τομέας των αερομεταφορών και της αεροναυτιλίας φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Και ενώ προσπαθούμε να περάσουμε την χώρα μέσα από την δύσκολη στενωπό της πανδημίας και φυσικά των συνεπειών που αυτή επέφερε, είμαστε υποχρεωμένοι παράλληλα να ακούμε και τις κραυγές των στελεχών του Σύριζα, τα οποία προκειμένου να βγουν από το περιθώριο που τους έχουν τοποθετήσει οι πολίτες, σπεκουλάρουν πλέον χωρίς κανένα φραγμό. Ολα για όλα, προκειμένου να κερδίζουν καμία δημοσκοπική μονάδα, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε αντιμέτωποι συνεχώς με ένα κοινοβουλευτικό λόγο, που αποτελεί ντροπή νομίζω για κάθε σκεπτόμενο πολίτη, ανεξάρτητα ιδεολογικής και πολιτικής προτίμησης. Πολύ φοβάμαι ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες ο Σύριζα θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο εργαλειοποίησης της πανδημίας χωρίς καμία ηθική αναστολή, διότι πολύ απλά γνωρίζει ότι η πανδημία αργά η γρήγορα θα περάσει και η ζωή θα ξαναβρεί την κανονικότητα της και ναι, εμείς θα καταφέρουμε να αναστρέψουμε την οικονομική δυσχέρεια που έχει προκαλέσει η πανδημία σε πολλές κοινωνικές κατηγορίες. Θέσαμε την Υγεία πάνω από όλα και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Τώρα όμως οφείλουμε να κλείσουμε τα αυτιά μας στις πολιτικές σειρήνες που μας καλούν να συμμετέχουμε στον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την επόμενη μέρα, μετά την πανδημία. Οι αερομεταφορές χτυπήθηκαν πολύ βαριά από την πανδημία και οφείλουμε τουλάχιστον να αποφύγουμε τον κίνδυνο υποβιβασμού της χώρας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας, συμμορφούμενοι με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις Διεθνείς συμβάσεις. Προχωρούμε δηλαδή με σταθερά βήματα για τον διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων μεταξύ της ΑΠΑ και της ΥΠΑ, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, λειτουργικό και αποτελεσματικό ρυθμιστικό πλαίσιο στον Τομέα της πολιτικής Αεροπορίας, που θα διευκολύνει την Εθνική μας Στρατηγική στον συγκεκριμένο τομέα.

Γιατί αυτή είναι η διαφορά μας με την έλλειψη σοβαρότητας του Σύριζα, που ψήφισε τον διαχωρισμό υπό την πίεση της διαπραγμάτευσης, αλλά δεν τον υλοποίησε ποτέ με αποτέλεσμα να έρχονται και να μας λένε ότι θα υποβιβάσουν για λόγους ασφάλειας τα αεροδρόμια μας. Για να μην αναφερθούμε και στον διορισμό του Διοικητή της ΑΠΑ λίγο πριν σας στείλει ο ελληνικός λαός στην αντιπολίτευση. Δεν θ’ αναφερθώ, διότι μπορεί να επανέλθουν σε όλους μας πονηρές ιδέες ότι και ο ευαίσθητος χώρος των αερομεταφορών και της αεροναυτιλίας για τον Σύριζα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα μαγαζάκι πρόσφορο για ρουσφετάκια προς φίλους και συμπαθούντες.

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, τελείωσαν όμως αυτά. Εμείς κοιτάμε μπροστά και χτίζουμε την επόμενη ημέρα και οι αερομεταφορές παίζουν και θα παίξουν κρίσιμο ρόλο στην άνοιξη της ελληνικής οικονομίας. Κερδίζουμε την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και παράλληλα μας εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός στο εσωτερικό. Είμαστε μπροστά σε ένα δύσκολο χειμώνα, αλλά οι Ελληνες και οι Ελληνίδες με πίστη και σκληρή δουλειά θα ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο προς όφελος όλων των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια