Header Ads

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ φ.1714

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

  


*Του Δάσκαλου ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΤΣΑΡΗ

Οταν περάσει οριστικά ο ορυμαγδός της πανδημίας, που συγκλόνισε όλες τις χώρες του πλανήτη, θα αρχίσει η επόμενη μέρα, που θα είναι όλα διαφορετικά.

Αλήθεια, ποια θα είναι τα κατάλοιπα αυτής της πρωτόγνωρης, καταστροφικής και θανατηφόρας πανδημίας; Πότε και πώς θα μπορέσουν να επουλωθούν οι πληγές, που μας άνοιξαν σ’ όλα τα μέτωπα της ζωής μας; Μεγάλα και σοβαρά τα προβλήματα της επόμενης ημέρας.

Το μεγαλύτερο και δυσκολότερο είναι ο κλονισμός της οικονομίας μας. Μόλις άρχισε η χώρα, να θεμελιώνει τις οικονομικές βάσεις, ύστερα από τη δεκαετή οικονομική κρίση που πέρασε, μας ήρθε η καταστροφική πανδημία.

Νέο φάσμα οικονομικής κρίσης, θα πλήξει όλον τον πληθυσμό της χώρας.

Ο νέος τρόπος συμπεριφοράς και εργασίας, θα αναγκάσει πολλές μεγάλες εταιρείες και βιομηχανίες να τροποποιήσουν τα προγράμματα παραγωγής των.

Θα αναγκαστούν να μειώσουν το εργατικό δυναμικό για να έχουν μείωση παραγωγής και λιγότερα έξοδα. Η ανεργία θα αυξηθεί, γιατί πολλές και μεγάλες επιχειρήσεις προβλέπεται να απολύσουν εργαζόμενους.

Να, που ο πρωτογενής τομέας θα δείξει πόσο πολύτιμος είναι ο ρόλος του και τη μεγάλη σημασία που θα έχει η παραγωγή του. Αυτή δεν εθίγει κατά την περίοδο της καραντίνας, όσο οι άλλοι τομείς δράσης που ασχολούνται με λειτουργικά, δομικά ή διαδικαστικά θέματα.

Η επόμενη μέρα θα είναι τελείως διαφορετική από την προηγούμενη. Ο τρόπος ζωής των ανθρώπων θα αλλάξει, έως ότου η επιστήμη κατορθώσει με αποτελεσματικό φάρμακο και εμβόλιο, να κατατροπώσει τον καταραμένο ιό.

Βγαίνοντας έξω πλέον από την καραντίνα, αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους φορώντας μάσκες, με καχυποψία, λες και είναι φορείς του κορονοίού.

Ούτε χειραψίες, αγκαλιές, φιλιά, πώς θα χαιρετιόμαστε βρε παιδιά; Ομαδικές παρέεςγλέντια και χορούς; Πόσο θα κρατήσουν αυτά ακόμα,δεν ξέρουμε.

Μουδιασμένοι θα προχωρούμε στο δρόμο, μήπως πλησιάσουμε κανένα φίλο περισσότερο, από όσο λέει ο κ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ;

Αλλαξε η ζωή μας, πολλά επικοινωνιακά ήθη και έθιμα, που κρατάνε ζωντανές τις ανθρώπινες σχέσεις, δε θα μπορούμε να τα ζούμε όπως ξέραμε.

Τα δρώμενα αυτής της εποχής, αλλάζουν τρόπους και συμπεριφορές της ζωής μας και γράφουν ιστορία με τα πρωτόγνωρα και απροσδόκητα γεγονότα της.

Ας ελπίσουμε όμως ότι κάτι, αν όχι καλύτερο τουλάχιστον παρόμοιο και αποδεκτό απ’ όλους στη ζωή μας, θα προκύψει στο μέλλον.

Δε μπορεί, αυτή η κατάσταση να πάραμείνει έτσι, αλλά μια βελτιωμένη και καλύτερη πραγματικότητα θα προκύψει και σίγουρα . ,θα επικρατήσει προς όφελος όλων μας.

*Ο κ. Κώστας Τσάτσαρης είναι σ. Δάσκαλος από την Κόρινθο

Δεν υπάρχουν σχόλια