Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1710

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
 



Η νέα σχολική χρονιά σηματοδοτεί την απαρχή της επιστροφής των παιδιών μας στο φυσικό τους χώρο. Η συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι αναγκαία, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή κοινωνική και συναισθηματική τους ολοκλήρωση, καθώς και η συνέχιση της απόκτησης νέων γνώσεων και δεξιοτήτων. Η φυσική παρουσία των παιδιών στο σχολείο δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την αποκλειστική εξ αποστάσεως ηλεκτρονική διδασκαλία.

Φυσικά το νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον, εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας, είναι διαφορετικό από αυτό που είχαν συνηθίσει. Η σύσταση όμως των ειδικών για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στα σχολεία πρέπει να τηρηθεί, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την υγεία των παιδιών, των εκπαιδευτικών τους αλλά και του στενού περιβάλλοντος τους, με το οποίο έρχονται σε επαφή. Οφείλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κατανοήσουν την σκοπιμότητα της χρήσης της μάσκας στην καθημερινή τους εκπαιδευτική δραστηριότητα. Είμαι σίγουρη ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί μας όσο και οι γονείς στο σπίτι θα σταθούμε στο πλευρό τους, ώστε η χρήση της να μην αποτελέσει μια δυσάρεστη εμπειρία για τα παιδιά μας. Επιπλέον, είμαι σίγουρη ότι η πρόσκαιρη αυτή δυσκολία αποτελεί και μια καλή ευκαιρία να διδάξουμε και εμπειρικά πλέον στα παιδιά μας την έννοια της συλλογικής και ατομικής ευθύνης, εφόδια που είναι απαραίτητα για το υπόλοιπο της ζωής τους. 

Εύχομαι στα παιδιά μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους να έχουν μια δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά και να συνεχίσουν στο δρόμο της γνώσης πάντα με ασφάλεια. Τους έχουμε εμπιστοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια