Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1707

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Η κατάρα των συμφωνιών Σέγκεν και Δουβλίνο…

Το έχουμε τονίσει και άλλη φορά, αλλά θα το ξαναπούμε για να μην ξεχνιόμαστε και να προβληματιζόμαστε. Η Ουγγαρία ανακοίνωσε στις 24 Ιουνίου 2015 ότι αναστέλλει μονομερώς την εφαρμογή της ευρωπαϊκής συμφωνίας για την υποδοχή προσφύγων, που έχουν ζητήσει άσυλο, με το αιτιολογικό ότι έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες, που διαθέτει για τη φιλοξενία τους. «Η βάρκα είναι γεμάτη» είχε πει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse και στον ουγγρικό ιστότοπο Index, υπενθυμίζοντας ότι από τις αρχές του έτους η Ουγγαρία ήταν αντιμέτωπη με μια ιδιαίτερα αυξημένη εισροή προσφύγων. Προκειμένου να «προστατεύσει τα ουγγρικά συμφέροντα» η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, που το κόμμα του είχες επανεκλεγεί πρόσφατα σε βουλευτικές εκλογές, αποφάσισε να αναστείλει τη ρύθμιση που αφορά τη φιλοξενία ανθρώπων που έχουν ζητήσει άσυλο σε χώρες της Ε.Ε. Έτσι, δεν επρόκειτο να δεχτεί άλλους πρόσφυγες από χώρες-μέλη της ΕΕ. Τα λόγια του τα έκανε πράξη και γι΄ αυτό ο Ουγγρικός Λαός τον εμπιστεύτηκε και του είπε, ¨Συνέχισε¨.

Η Αυστρία, η χώρα που επηρεάζεται κυρίως από την απόφαση της Ουγγαρίας, επέκρινε σχεδόν αμέσως τις ενέργειες της ουγγρικής κυβέρνησης. Η ίδια η Αυστρία έχει σταματήσει να εξετάζει τα αιτήματα για τη χορήγηση ασύλου, σε μια προσπάθεια να πιέσει άλλες χώρες της ΕΕ να δεχτούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Στις 17 Ιουνίου η Ουγγαρία είχε ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει έναν φράχτη ύψους 4 μέτρων και μήκους 175 χιλιομέτρων στα σύνορά της με τη Σερβία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο των Βρυξελλών όσο και του Βελιγραδίου. Παρόλα αυτά ο φράχτης κατασκευάστηκε και η χώρα έχει γίνει ένα φρούριο ό,που οι μετανάστες το αποφεύγουν.

Τα ίδια έπραξαν και οι Σκοπιανοί στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί εκατοντάδες χιλιάδες, και εκατομμύρια λαθρομετανάστες, που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα με τις ευλογίες προηγούμενων Κυβερνήσεων, γεγονός που είχε αποδυναμώσει ακόμη και τον φράχτη του Έβρου, ενώ τα νησιά μας και το Αιγαίο είχαν γίνει και εξακολουθούν συμφωνίες Σέγκεν και Δουβλίνο κατά κάποιον τρόπο, ο εφιάλτης του Ελληνισμού. Τι είναι αυτό που μας κρατάει επιτέλους δέσμιους στις συμφωνίες Σέγκεν και Δουβλίνο;






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Η Τουρκία βιώνει εικονική πραγματικότητα;…

Ο Ερντογάν ζητά εδώ και τώρα την «Μεγάλη Τουρκία» του Νεοοθωμανισμού και της Γαλάζιας Πατρίδας. Ωστόσο, τα μαντάτα για το τουρκικό Κράτος δεν είναι καθόλου καλά! Η συνεχής εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις γονατίζει την τουρκική οικονομία και εκτοξεύει τα ελλείμματα στα ύψη. Προκειμένου να αντέξει η γείτονα τους πολέμους σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη, ο Πρόεδρος της χώρας έχει αυξήσει τους φόρους, καθώς χρειάζονται οικονομικοί πόροι και έμψυχο προσωπικό, έτσι ώστε να διατηρηθούν τα κεκτημένα στη Συρία και Ιράκ Μόνο για τον μήνα Ιανουάριο, η Τουρκία είχε έλλειμμα 7.1 δις, ενώ μέσα σε δύο χρόνια το έλλειμμα συνολικά έφτασε τα 17.3 δις! Το δημόσιο έλλειμμα είναι το ποσό κατά το οποίο τα έξοδα της κυβέρνησης υπερβαίνουν τα έσοδα! Αυτό φέρνει την Τουρκία σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, με τον Ερντογάν να ψάχνει οικονομική στήριξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με βιτρίνα δήθεν το «Προσφυγικό».

Η πολιτική του Ερντογάν έχει επιφέρει την διεύρυνση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της χώρας, ενώ ο υψηλός πληθωρισμός παραμένει επίμονα σε διψήφιους αριθμούς. Συγκεκριμένα, ο δομικός πληθωρισμός ξεπέρασε το 12,1%. Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Τουρκία στηρίζεται σε βραχυπρόθεσμες ροές χρημάτων που θα μπορούσαν να εξατμιστούν γρήγορα. «Η σχέση της χώρας με τις ΗΠΑ, η στρατιωτική επέμβασή της σε πολλές χώρες και η έντονη εγχώρια πολιτική της ενέχουν κινδύνους». Μπορεί η Τουρκία να εμφανίζεται, από όλους, ως μια πανίσχυρη πολεμική μηχανή, μια πολιτική δύναμη τεραστίων διαστάσεων κι ένας «χωροφύλακας» της ευρύτερης περιοχής που έχει ισχυρές βάσεις, η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Όλοι έχουν τον Ερντογάν τελικά για « Τουρκική λογοδοσία»!

Η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, οι ξένοι αναλυτές κάνουν λόγο για ισορροπία τρόμου μεταξύ χρεοκοπίας και βαθιάς κρίσης. Προς τούτο η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί και από την πανδημία με μηδενικό τουρισμό. Η λίρα καταρρέει! Η ισοτιμία της με το δολάριο για πρώτη φορά ξεπέρασε τις 4 λίρες για ένα δολάριο κάνοντας ιστορικό αρνητικό ρεκόρ. Σε πρόσφατη ανάλυσή του το πρακτορείο Reuters αναφέρεται στο δύσκολο δρόμο που βρίσκεται η τουρκική οικονομία. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τουρκική οικονομία… πάσχει από υπερθέρμανση. Πραγματική υπερθέρμανση όχι σαν την υποτιθέμενη του πλανήτη! Μια υπερθέρμανση που το ερώτημα είναι καυτό. Θα οδηγήσει την Τουρκία, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, σε οριστικό ξεχαρβάλωμα και κίνδυνο διαμελισμού, αν θα το παρατραβήξει; Ίδωμεν;





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τα λόγια ενός πραγματικού Ηγέτη…

Τις θέσεις της Ρωσίας για την αποτροπή τoυ εφιάλτη γενικευμένης βίας και χάους, που απειλεί την ανθρωπότητα, μετά την ανατροπή του συστήματος ισορροπιών και κανόνων, που οικοδομήθηκε στο τέλος του Β’ Π.Π., είχε αναπτύξει πριν από δύο χρόνια ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν, ενώπιον Πνευματικού και Ηγετικού κοινού Λέσχης στο Σότσι της Ρωσίας. Σκιαγράφησε σε αδρές γραμμές μια νέα τάξη στις διεθνείς σχέσεις , βασιζόμενη στο Διεθνές Δίκαιο, το οποίο θα πρέπει να στηρίζεται σε ηθικές αξίες όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα και η αλήθεια και ιδιαίτερα τόνισε την υποχρέωση κατοχύρωσης της εθνικής κυριαρχίας και της μη επεμβάσεως στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους.

Αμερικανοί, Γάλλοι και άλλοι δημοσιολόγοι χαρακτήρισαν την ομιλία ιστορικής σημασίας. Ο Αμερικανός καθηγητής Π. Γ. Ρόμπερτς την είχε δημοσιεύσει ολόκληρη στην προσωπική του ιστοσελίδα, με εκτεταμένο πρόλογο, όπου έγραφε: « Σε μια ισορροπημένη Δυτική κοινωνία οι δηλώσεις του Πούτιν θα δημοσιεύονταν στο σύνολό τους, θα οργανώνονταν συζητήσεις με ειδικούς της αξίας του καθηγητή Στέφεν Κόεν και στη τηλεόραση θα ακούγονταν ομοφωνίες επιδοκιμασίας . Επειδή –κατά τον κ. Ρόμπερτςτο κείμενο αναδεικνύει « έναν ηγέτη που αγωνίζεται για έναν ανθρώπινο και βιώσιμο κόσμο, στον οποίο είναι σεβαστά τα συμφέροντα όλων των λαών».

Το έτσι περιγραφόμενο ιστορικό κείμενο, με τις θέσεις μεγάλης γειτονικής και ομόδοξης δύναμης, αφορά ασφαλώς την Ελλάδα, ενώ στην Κύπρο αναφερόταν και ονομαστικά και πρέπει, κατ αρχήν, να ενδιαφέρει τους κατοίκους των δύο χωρών. Το θέμα των συνομιλιών της τότε 11ης συνεδρίασης της Λέσχης, στις οποίες συμμετείχαν 180 πολιτικοί, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί δημοσιολόγοι και δημοσιογράφοι από διάφορες χώρες, ήταν: «Νέοι κανόνες ή παιχνίδι χωρίς κανόνες;» Ο Βλαδίμηρος Πούτιν, που είχε απευθυνθεί στη γεμάτη αίθουσα με την προσφώνηση: « Συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι, φίλοι», αναφέρθηκε εισαγωγικά στις φιλοδοξίες της λέσχης να καθιερωθεί, ως εξέχων χώρος διεθνών συζητήσεων των παγκόσμιων προβλημάτων, σε πνεύμα απόλυτης ελευθερίας και ειλικρινούς έκφρασης των πιο διαφορετικών απόψεων. Και συνέχισε:

«Ας μου επιτραπεί να πω ότι από αυτή την άποψη δεν θα σας απογοητεύσω και θα μιλήσω ευθέως και με ειλικρίνεια. Μερικά από όσα έχω να πω μπορεί να φανούν λίγο σκληρά, αλλά αν δεν μιλούμε ίσια και τίμια για όσα πραγματικά σκεπτόμαστε, τότε δεν θα είχε καν νόημα τέτοια συνάντηση. Θα ήταν καλύτερα σε τέτοια περίπτωση να συνεχίσουμε τις διπλωματικές συναθροίσεις, όπου κανένας δεν λέει τίποτα με πραγματικό νόημα και – για να θυμηθούμε τα λόγια ενός διάσημου διπλωμάτη- διαπιστώνεις πως οι διπλωμάτες έχουν τη γλώσσα για να κρύβουν την αλήθεια…





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Ο Ευρωσκεπτικισμός και οι Έλληνες……

Τελευταία είχαμε δεχτεί ερωτήσεις από αναγνώστες, που ζητούσαν να μάθουν μερικές πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις των Ηγετών Ορμπάν της Ουγγαρίας και Σαλβίνι της Ιταλίας για τον Ευρωσκεπτικισμό.¨. Είδαμε, μου είχε πει ο τελευταίος εξ αυτών, τον Ευρωσκεπτικισμό στη Γερμανία να αυξάνει τα ποσοστά του και τη Δεξιά και Ακροδεξιά επίσης να ανέρχεται σε απίθανα ποσοστά και με ρώτησε πού αποδίδεται αυτό; Οφείλαμε κάποια απάντηση και την επινθυμίζουμε.

Αγαπητοί μου, το θέμα του Ευρωσκεπτικισμού, έχει αρχίσει εδώ και κάποιες δεκαετίες, όταν οι Ευρωπαϊκοί Λαοί είδαν μία Ευρώπη των ονείρων τους να ξεστρατίζει και να παίρνει καθαρές θέσεις με πορεία προς τον Οικουμενισμό της κακιάς μορφής. Όπως ακριβώς τον περιγράφει ο Τζορτζ Όργουελ στο Μνημειώδες βιβλίο του ¨1984¨. Στο βιβλίο αυτό διεκτραγωδεί, πού οδηγείται η ανθρωπότητα από τους νεοταξικούς. Φυσικά αυτό δεν ήλθε μόνον από αυτό γιατί το παραπάνω βιβλίο δεν το έχουν υπόψη όλοι οι Ευρωπαίοι. Ήλθαν όμως τα γεγονότα να επιβεβαιώσουν πως το όνειρο της Ενωμένης Ευρώπης είναι απατηλό. Η χαμηλής ποιότητας ηγέτες των Κρατών – Μελών, η υποβάθμιση του Ευρωκοινοβουλίου που ψηφίζει Νόμους και αποδέχεται Οδηγίες, οι οποίες είναι ντιρεκτίβες έτοιμες προερχόμενες από άγνωστα Κέντρα Αποφάσεων σε βάρος της Εθνικότητας και των Λαών, η κατασπατάληση χρημάτων και η αναδιανομή σε ημετέρους. Οι Οικονομικές κρίσεις και τα Μνημόνια σε βάρος κρατών μελών και το Μεταναστευτικό, είναι αρκετά για να δώσουν δικαίωμα αμφισβήτησης.

Οι 130 έδρες των Ευρωσκεπτικιστών δεν βρέθηκαν τυχαία στις ευρωεκλογές. Οι Λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβληματίζονται γιατί η Ευρώπη έχει καταντήσει υποχείριο της Γερμανικής μεγαλομανίας και προτεκτοράτο της Αμερικής, η οποία παρεμβαίνει σε όλους τους τομείς ασύστολα και σε βάρος της Ε.Ε., αλλά και μεμονωμένως σε βάρος των Κρατών – Μελών, όπως στα Ελλαδικά πράγματα. Η εξέγερση των Ευρωπαίων στις προηγούμενες Ευρωεκλογές, που ανάδειξαν τον Ευρωσκεπτικισμό σιγόβραζε εξ αιτίας επίσης της πολιτικής στη λαθρομετανάστευση, στην Ανεργία, στην ανοχή στους πολιτικούς απατεώνες και το παρακύκλωμα, που απομυζά τα χρήματα των φορολογουμένων, την άκρατη λιτότητα κα άλλες περιπτώσεις.

Σημαντικό είναι επίσης και η στοχοποίηση κάθε έννοιας που έχει σχέση με τα Έθνη, τα οποία οδηγούνται στην απεμπόληση κάθε τι που έχει σχέση με την Θρησκεία, τιε εθνικές ρίζες, τα ήθη και τα έθιμα, τον Εθνικό πλούτο και την Εθνική Κυριαρχία, που ττόσο βάναυσα ποδοπατείται από τα κράτη μέλη. Η άνοδος της δεξιάς είναι σταθερή στις ευρωπαϊκές χώρες και γι΄αυτό οι ερευνητές προβλέπουν πως θα συνεχιστεί. Εντύπωση είχε προκαλέσει και η άνοδος στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενός αριστερού κόμματος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε συγκυριακά την αντίσταση του Λαού για τα βάναυσα Μνημονιακά μέτρα με τον μανδύα ενός πολιτικού προφίλ αμφιβόλου ειλικρίνειας, αφού δέχτηκε στους κόλπους των υποψηφίων τους πρωταίτιους της οικονομικής κρίσης και στη συνέχεια ξεπούλησε την Ελλάδα τόσο ασύστολα, δημιουργόνταςπαράλληλα ασύστολη διόγκωση του Μεταναστευτικού……

Δεν υπάρχουν σχόλια