Header Ads

Διψήφια η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και Βουλή 5 κομμάτων δείχνει νέα δημοσκόπηση


Μεγάλωσε κι άλλο το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, φτάνοντας τις 9,5 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι 9 μονάδων διαφορά, τον προηγούμενο μήνα, στην αντίστοιχη δημοσκόπηση. Το άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης ωστόσο, αποκτά ειδικό βάρος με δεδομένο ότι η κυβερνητική παράταξη έχει επιδοθεί σε μπαράζ παροχών και προεκλογικών εξαγγελιών: Διανομή κοινωνικού μερίσματος, καταβολή αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια, εξαγγελία για χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο, αλλά και εμφανίσεις προεκλογικού τύπου του πρωθυπουργού.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει προβάδισμα 9,5 ποσοστιαίων μονάδων συγκεντρώνοντας 31,5% (31% στη μέτρηση του Νοέμβρη) έναντι 22% (21%) του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% αντίστοιχα (7,5% και 7% το Νοέμβρη), το ΚΚΕ με 5,5% (6%), η Ένωση Κεντρώων με 2% και η Ελληνική Λύση με 2% αντίστοιχα (1,5% και 1,5%), το Ποτάμι με 1,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% (χωρίς καταγραφή στην προηγούμενη μέτρηση). Άλλο κόμμα, ψηφίζει το 4%, στο 16,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος [αναποφάσιστοι και λευκό/άκυρο – στο 18,5% το Νοέμβρη).
Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των έγκυρων καθορίζονται ως εξής: ΝΔ 33,5%, ΣΥΡΙΖΑ 23% (10,5% διαφορά), Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής 7%, ΚΚΕ 6%. Κανένα άλλο κόμμα δεν πιάνει το όριο εισόδου στη Βουλή. Στο 11,5% οι αναποφάσιστοι.
Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες θεωρούν πιθανή νέα οικονομική κρίση ή προβλήματα το 2019, ενώ το 63% θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε στη λάθος κατεύθυνση.
Το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν αφού προηγουμένως πάει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεκέμβριος 20, 2018 : (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια