Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ (Φ. 1889)

 

Τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Βλάσιο Ιω. Φειδά

 

  Παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη και Επίτιμου Διδάκτορα όλων των Σχολών και των Τμημάτων του Ε.Κ.Π.Α. κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄ και του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β΄, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βλάσιο Ιω. Φειδά την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Την τελετή προσφώνησε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος. Η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου έγινε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας κ. Ιωάννη Αντ. Παναγιωτόπουλο. Ακολούθησαν, η ανάγνωση του Ψηφίσματος και η Επίδοση της περγαμηνής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδη και στη συνέχεια η επίδοση τιμητικής πλακέτας στον τιμώμενο από τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο. Τέλος, εκφωνήθηκε ομιλία από τον τιμώμενο Επίτιμο Καθηγητή κ. Βλάσιο Ιω. Φειδά με τίτλο: «Η σύγχρονη οικουμενική προοπτική της πολυεθνικής ορθοδόξου Διασποράς».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ομότιμος Καθηγητής κ. Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, ο πρώην Υπουργός και πρώην Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Επίτιμος Καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς, Σεβαστοί Πατέρες, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Νικόλαος Θωμαΐδης, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Σπύρος Βλαχόπουλος, Καθηγητής κ. Δημήτρης Καινούργιος και Καθηγητής κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης, οι Αντιπρυτάνεις, Καθηγητής κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος και Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, Καθηγητής κ. Δημήτριος Μόσχος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας και Καθηγητής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος (Κατερέλος).

 

 

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ

 

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024, ο Διοικητής της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, Ταξίαρχος, κ. Νικόλαος Χαραλαμπίδης, στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, παρουσία και του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως πραγματοποιήθηκε ευρεία συζήτηση που αφορούσε σε υπηρεσιακά, κοινωνικά, φιλανθρωπικά αλλά κυρίως θέματα της τρέχουσας επικαιρότητος με το φαινόμενο της έντονης κοινωνικής βίας να κυριαρχεί. Φυσικά και ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην έως σήμερα αγαστή συνεργασία της Ι. Μητροπόλεως μας με την Σχολή Μηχανικού και γενικότερα με το Στράτευμα.

Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον κ. Ταξίαρχο για την ευγενική επίσκεψή του δίδοντας ευχές για έτη πολλά και «καλή Ανάσταση» και επιδίδοντάς του συμβολικά δώρα μεταξύ των οποίων και το βιβλίο της Ι. Μητροπόλεως μας «Παύλου Σφραγίς».

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια