Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1881)

 

 «Ζητήστε με Πίστη και θα σας δοθεί…»

 

 

Όταν κάνω την σκέψη ανάγκης να προσφύγω σε προσευχή ζητώντας βοήθεια για κάποιο πρόβλημα συχνά αναζητώ τους ψαλμούς της Εκκλησίας μας. Κι εκεί σκέπτομαι πόσες φορές ο άνθρωπος καταφεύγει σ΄αυτους και βρίσκει το στήριγμα για τις φοβίες του, την ανάπαυση της απελπισμένης ψυχής του.

Στη γεμάτη αγωνία ερώτηση: «Από πού να περιμένω βοήθεια». Η απάντηση έρχεται μοναδική και παρήγορη:  « Από τον Κύριο, που δημιούργησε τα σύμπαντα και τα κρατάει με τη δύναμη του Λόγου Του».

Οι Πιστοί Χριστιανοί το συνηθίζουν και μαζί μ΄ αυτούς και ο γράφων. Κάθε πρωί, αφού ευχαριστήσουν τον Παντοδύναμο Θεό για την νέα ημέρα, που ξημέρωσε, καθώς ξεκινούν για τη δουλειά τους, με την αναπάντεχη περιπέτεια, με τους κινδύνους, αλλά και με τις ευχάριστες εκπλήξεις, με τον συνεχή μόχθο της εργασίας, καλόν είναι να κάνουν μια προσευχή:

«Κύριε, και αυτό το πρωϊνό υψώνω  σε Σένα τα μάτια μου  πριν ξεκινήσω μια ημέρα που δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει, σ Σένα τον Θεό και Πατέρα μου, που τόσο με αγαπάς. Σε Σένα τον Λυτρωτή που θυσιάστηκε για μένα, για να σου ζητήσω να με προφυλάξεις σε κάθε βήμα μου, ώστε ό,τι κάνω να είναι σύμφωνα με το θέλημά Σου και για τη δόξα Σου».

Κάνοντας αυτή την προσευχή, έχω πάντα στο νου και τη σκέψη μου το λεχθέν από τον Ιησού Χριστό: «Ζητήστε και θα σας δοθεί». Αρκεί να γίνει η προσευχή με Πίστη! 

Ε.Δ.Κ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια