Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ (Φ. 1868)

 

Η Ελλάδα μπλοκάρει ένταξη

για είσοδο της Αλβανίας στην ΕΕ λόγω Μπελέρη…

 


 5Apostagma.gr Newsroom 29.11.2023

     Επιτέλους η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε Ελληνικά για μια φορά προς τέρψη του Εθνικού φρονήματος των Ελλήνων. Η Κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι θα μπλοκάρει την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της υπόθεσης του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη που ταλαιπωρείται επί μήνες στη φυλακή. Υποκινούμενη προφανώς η Αλβανική Κυβέρνηση με στόχο να μην αναλάβει καθήκοντα Δημάρχου στην Ελληνικότατη πόλη της Βορείου Ηπείρου, ενεργεί όπως ενεργεί.

   Η Αθήνα κατέθεσε, όπως αναφέρει το πάντα πληροφορημένο 5Apostagma.gr,στην  Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων  ρητή επιφύλαξη ως προς την πρόοδο της αλβανικής ενταξιακής διαδικασίας, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα συναινέσει στην πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας, εφόσον δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε σχέση με την ανάληψη καθηκόντων του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Η Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων ή Coreper είναι αρμόδια για την προετοιμασία των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

     Η Αθήνα έχει προειδοποιήσει ότι θα μπλοκάρει την ένταξη της Αλβανίας λόγω της υπόθεσης του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρι. Ως πρώτο βήμα, η Ελλάδα αρνήθηκε να υπογράψει κοινή επιστολή των 27 κρατών μελών της ΕΕ για την Αλβανία με αφορμή το άνοιγμα των πρώτων κεφαλαίων των διαπραγματεύσεων.

Ουσιαστική κλιμάκωση της σκληρής στάσης έναντι των Τιράνων λόγω της συνεχιζόμενης παραβίασης των δικαιωμάτων του φυλακισμένου δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρι, αντιπροσωπεύει η απόφαση της Ελλάδος να προβεί σε αυτήν την κίνηση.

     Ο Έλληνας Δήμαρχος της Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρης, αναμένει καρτερικά να βγει από την φυλακή μετά τις αποκαλύψεις από τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας του, ο οποίος ανέφερε ότι χρηματίστηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει κατά του ίδιου.  

     Παρά την ομολογία του βασικού μάρτυρα και την εξέτασης της από την Γενική Εισαγγελέα των Τιράνων, οι Αλβανοί του Έντι Ράμα κωλυσιεργούν, και έβαλαν για τις 5 Δεκεμβρίου την διεξαγωγή της δίκης του  Φρέντη Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.  Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, για δέκατη φορά τους τελευταίους επτά μήνες, ασκεί αλβανική δικαιοσύνη με πολιτικές παρεμβάσεις.ΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

     Ψευδώς, αναφέρει ότι συνελήφθην με σημαία για εξαγορά ψήφων. Το δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει ακόμα τις πραγματικές συνθήκες της σύλληψής μου, ενώ εγώ ο ίδιος έχω υποβάλει καταγγελία στο δικαστήριο σχετικά με την κατάφωρη σύλληψη, η οποία δεν έχει ακόμη εξεταστεί από το αρμόδιο δικαστήριο θα δηλώσει ο κ. Μπελέρης και θα συνεχίσει:  Από την άλλη πλευρά ο κ. Ράμα καθοδηγεί τους κριτές και δηλώνει ότι έχει βρεθεί σε συνθήκες σημαίας!

Αναρωτιέμαι αν έχει δει ή όχι το βίντεο της σύλληψής μου, που τράβηξε τυχαία μια κάμερα εστιατορίου στον περίπατο στη Χειμάρα; Είδατε ότι μιλούσα με τον δικηγόρο και τον ξάδερφό μου; Παρακάτω ο σύνδεσμος για να παρακολουθήσετε.

     Η παρέμβαση του κυρίου Ράμα αποτελεί παραβίαση του τεκμήριου αθωότητας, όπως ορίζεται ξεκάθαρα στο άρθρο 6 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δώστε του να καταλάβει ότι μέχρι αποδείξεως του εναντίον ή όχι, θεωρούμαι αθώος.

     Αυτή τη φορά, ο Edi Rama δεν διστάζει να παρέμβει στο θέμα του όρκου μου, ως Δημάρχου, πράγμα το οποίο αναμένεται να επανεξεταστεί. Δηλώνει κυριολεκτικά, αναφερόμενος στο πρόσωπο μου: «Δεν μπορεί να ορκιστεί, καθώς ο νόμος μας είναι πολύ ξεκάθαρος για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκτελείται ο όρκος. “

     Μέχρι στιγμής μας υπερισχύει ότι είναι η δικαιοσύνη που θα αποφασίσει και ότι ο ίδιος δεν θέλει να επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου. Όπως βλέπετε τώρα ότι η ακρόαση σχετικά με την επανεξέταση του αιτήματός μου για ένορκη κατάθεση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2023 αλλάζοντας τακτική. Διατάζει τους δικαστές να επανεξετάσουν τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες δίνεται ο όρκος και να προδικάσουν την απόφασή τους. Με αυτόν τον τρόπο, αναγκάζει το δικαστήριο να με σταματήσει να βρίζω.

     Ας δείξει αυτοσυγκράτηση, όπως αρμόζει στη θέση που κατέχει. Τελικά είναι πρωθυπουργός! Αφήστε τον να ενεργήσει όπως είναι!», έγραψε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας , Φρέντη Μπελέρης.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια