Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ. 1868)

 

 

 

Η Μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί του Ισλάμ

 

«Τα αδύνατα παρ΄ ανθρώποις, δυνατά παρά τω Θεώ εστί!..»

     Ο Πρόεδρος του Τουρκικού Συλλόγου Ιστορίας Τέχνης, Σερίφ Γιασάρ, σύμφωνα με το 5Apostagma. Gr, τάχθηκε υπέρ της αποκατάστασης του Ιερού ναού το συντομότερο δυνατό, προτείνοντας ότι «αν δεν αποκατασταθεί η Αγία Σοφία, θα καταρρεύσει με τον πρώτο σεισμό».

     Είναι γνωστό ότι ο Ερντογάν μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί, παρά τις  Ελληνικές και Διεθνείς αντιδράσεις, θέλοντας να δείξει ότι τολμάει να κάνει αυτό που κανείς προκάτοχός του δεν αποτόλμησε, όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ έκανε μουσείο τον επιβλητικό ναό σύμβολο της Βυζαντικής Αυτοκρατορίας και των Ορθόδοξων Χριστιανών.

     Πάρα πολλές φορές έκτοτε ο Ερντογάν έχει παρευρεθεί στην Αγία Σοφία στην προσευχή των μουσουλμάνων την Παρασκευή, μαζί με πλήθος μουσουλμάνων, με αποτέλεσμα να γίνονται αναφορές για ζημιές σε διάφορα εσωτερικά σημεία του ναού.

     Ωστόσο η κατάσταση φαίνεται να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις απειλώντας την ίδια την ύπαρξη της Αγίας Σοφίας, αφού  Τούρκοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για  επιτακτικές επισκευές στον ιερό ναό της χριστιανοσύνης μετά από βίντεο που δείχνουν θραύσματα να πέφτουν από τον τρούλο.

     Υπάρχει τεράστια ανησυχία για την ακεραιότητα του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη μετά την εμφάνιση βίντεο με θραύσματα οικοδομικού υλικού που πέφτουν από το εσωτερικό του τρούλου.

     Η τουρκική εφημερίδα BirGün', δημοσίευσε υλικό  που λήφθηκε ένα χρόνο πρίν από κάμερες ασφαλείας, που δείχνουν κομμάτια να πέφτουν από ύψος και να προσγειώνονται κοντά σε επισκέπτες της Εκκλησίας.

     Αυτό έχει εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του πρώην ορθόδοξου χριστιανικού καθεδρικού ναού, με το BirGün να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «κομμάτια πέφτουν από την οροφή, λόγω της υγρασίας που δημιουργεί το πλήθος, αλλά δεν λαμβάνονται προφυλάξεις».

   Ο Ιερός Ναός της Του Θεού Σοφίας βεβηλώθηκε από τον Ερντογάν μετά από πολλά χρόνια και από Ορθόδοξος Ναός – Μουσείο μετετράπη σε Τζαμί του Ισλάμ. Να περιμένουμε την επέμβαση της Θείας Δικαιοσύνης; Τα αδύνατα παρ΄ ανθρώποις, δυνατά παρά τω Θεώ εστί!..  

 

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια