Header Ads

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ (Φ. 1868)

 




Πηγή: Newsroom- 5Apostagama.gr – Newsbomb.gr


*Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τα προγράμματα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εξοικονομώ 2023» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους», με το υπουργείο να ανακοινώνει πως οι αιτήσεις έφτασαν τις 38.228 με τον συνολικό προϋπολογισμό των αιτήσεων να διαμορφώνεται σε 510.135.056 ευρώ… ( Η θετική αξιολόγηση της Κομισιόν για το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 έδωσε ήδη το «πράσινο φως» για νέους κύκλους επιδοτήσεων προς παλιούς και νέους δικαιούχους...)


*Την Παρασκευή ένας Αλγερινός μετανάστης στην Ιρλανδία μαχαίρωσε 3 παιδιά και 1 ενήλικη γυναίκα, τραυματίζοντας όλους σοβαρά. Ο κουρασμένος Ιρλανδικός Λαός προχώρησε σε διαμαρτυρίες τόσο ειρηνικά όσο και άλλες ομάδες που γνωρίζουμε καλά. Αυτό έγινε στο Δουβλίνο την Παρακευή. Η ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση σε χώρες από ανθρώπους που δεν συμμερίζονται τις αξίες αυτού του έθνους πρέπει να σταματήσει. Ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί! Η αρχή του χάους για την Ευρώπη άρχισε από το Δουβλίνο. ( Γαλλία τον Ιούνιο, Ιρλανδία σήμερα. Τα παιδιά που μαχαιρώνονται από "φιλήσυχους" μετανάστες δεν είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε και δεν θα το δεχθούμε. Διώξτε τους από την Ευρώπη ή αντιμετωπίστε τις συνέπειες..!)

*Αφού συνεδρίασε για 15 ώρες, η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της σύμβασης "717" στα πλαίσια της έρευνας για το δυστύχημα των Τεμπών. Η σύμβαση 717 έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς αφορούσε την σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Προμαχώνα, και η πρόταση στην Ολομέλεια ήταν για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για ευθύνες υπουργών. ( Αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει πως υπήρξε διαχρονική ευθύνη).

*Η Χαμάς άφησε ελεύθερους 13 Ισραηλινούς ομήρους το Σάββατο με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 39 Παλαιστινίων κρατουμένων, όπως δήλωσε το Σάββατο ο Ολιβιέ Ράφοβιτζ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV. Νωρίτερα, αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας δήλωναν ότι έλαβαν από την Χαμάς έναν κατάλογο με τα ονόματα των ομήρων που θα απελευθέρωναν κατά τη δεύτερη ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού κινήματος η οποία περιλαμβάνει και 3ήμερη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας… ( Αυτή η συμφωνία αποτελεί σίγουρα θετικό πρόσημο και για τις δύο πλευρές, Ισραήλ και Χαμάς).

*Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, νέα οργανωμένη επίθεση κατά της Αμερικανικής Βάσης Al-Assad. ΄Ένοπλοι μαχητές πλησίασαν την αμερικανική βάση και ξεκίνησαν να εκτοξεύουν πυρά προς αυτήν, δίνοντας έτσι τον χρόνο στους Αμερικανούς στρατιώτες να αντιδράσουν. Τα ιρακινά οχήματα δέχθηκαν τις σφαίρες των Αμερικανών με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας τρομοκράτης να σκοτωθεί. Εκτός όμως από τις εκτοξεύσεις σφαιρών, οι φιλο-ιρανικοί μαχητές χρησιμοποίησαν drones καμικάζι και όλμους κατά της Al-Assad. Υπάρχουν αναφορές πως σκοτώθηκαν αρκετά μέλη του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού, που βέβαια δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν… ( Παρόμοια επεισόδια συμβαίνουν τακτικά στην περιοχή, η οποία έχει γίνει Ζώνη Επιρροής δια των όπλων)

*Η Διεθνής Κοινή γνώμη έχει μείνει εμβρόντητη από τις επιτυχίες, τον εξοπλισμό, τον εθελοντισμό και το ηθικό των ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Το Ισραήλ είναι ένα μικρό κράτος, σαν την Ελλάδα σε πληθυσμό, που περιβάλλεται από εχθρικούς γείτονες. Προετοιμάζει τη νεολαία, που σέβεται και αγαπάει το¨Χακί¨.Tα καλοκαίρια η ακαδημία Caliber, προσφέρει ένα «μοναδικό» πρόγραμμα για έναν μήνα σε εφήβους ηλικίας 15-17 ετών, στη διάρκεια του οποίου υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών που έχουν εκπαιδευτεί στον Ισραηλινό Στρατό, αγόρια και κορίτσια, μαθαίνουν να «εργάζονται ως ομάδα» και αναπτύσσουν «ηγετικές δεξιότητες» και «αυτοπειθαρχία» μαζί με μια βαθιά «εβραϊκή σύνδεση» με το Ισραήλ… (Πρόκειται για κατήχηση, ενσταλάζοντας στους νέους ένα μιλιταριστικό πνεύμα που θεωρείται απαραίτητο για την ασφάλεια του κράτους…)

*Με τον Εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μετά το «θρίλερ» που επικράτησε για την ανταλλαγή ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το al jazeera, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την προσπάθεια διασφάλισης της εκεχειρίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, μιας εκεχειρίας που κάθε λεπτό που περνάει φαίνεται να κρέμεται από μια κλωστή. Εστίασαν στην «εφαρμογή της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και την προστασία της ζωής του άμαχου πληθυσμού… (Καλά κάνουν, ενώ την ίδια ώρα οι Τούρκοι προσπαθούν να παραστήσουν, ως συνήθως, τους διαμεσολαβητές…)

*Καθώς οι τροχοί των κλιματικών και γεωπολιτικών αλλαγών γυρίζουν, αποκαλύπτεται η ευπάθεια των συστημάτων διατροφής. Από τις κλιματικές προκλήσεις έως τις οικονομικές επιπλοκές, η κρίση αυτή δίνει την εικόνα μιας ηπείρου που παλεύει με τα ίδια τα τρόφιμα που αποτελούν το θεμέλιο των κοινωνιών της. Η Ευρώπη, που θεωρείται από καιρό προπύργιο σταθερότητας, βρίσκεται στον γκρεμό μιας επισιτιστικής κρίσης που απειλεί να διαταράξει την ισορροπία των εθνών της. Το λίκνο της δημοκρατίας, η Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της καταιγίδας, αντιμετωπίζοντας μοναδικές ;προκλήσεις που αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη ευρωπαϊκή δύσκολη θέση… ( τρομερό πρόβλημα ο επισιτισμός. Η Ελλάδα το ένοιωσε με τον λιμό του 1942 επί Γερμανικής Κατοχής. Οι Αθηναίοι έρχονταν στην Κορινθία και έδιναν όλα τα χρυσαφικά τους για λίγη σταφίδα, σιτάρι, κριθάρι, αραβοσίτι και λάδι…Αν τυχόν συμβεί σήμερα τι γίνεται; Των φρονίμων τα παιδιά…)

 Ε.Δ.Κ.









Δεν υπάρχουν σχόλια