Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1867)

 

Οι ομαδικές στειρώσεις αδέσποτων ζώων ολοκληρώθηκαν με επιτυχία! 
 
 


Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σε συνεργασία με τα τρία κτηνιατρεία της πόλης μας και την ομάδα εθελοντών του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, πραγματοποίησαν ομαδικές στειρώσεις. Συνολικά, σε δύο μόνο ημέρες, στειρώθηκαν 120 γάτες και ένας σκύλος.

Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήταν άψογη και οι τριχωτοί μας φίλοι δέχθηκαν την καλύτερη δυνατή φροντίδα.
Τρίτη χρονιά προσφοράς – Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες!

Για άλλη μια φορά, ευχαριστούμε θερμά τους κτηνίατρους κ. Γιάννη Πολυζώη, κ. Παύλο Πέζαρο, κ. Πέτρο Μπίσκα, κ. Ελευθερία Γρεβεντοπούλου, κ. Βασίλη Πετρίδη, κ. Μιμόζα Τσίλη, κ. Μαρία Μπελιβάνη και κ. Ελευθερία Μαρτσέκη, οι οποίοι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μας επισκέφθηκαν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα αδέσποτα ζώα του Δήμου μας.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τις κ.κ. Άννα Ζαχαρή, Μαρία Πάντου και Ελπίδα Μητσούλα που μας παραχώρησαν τα ιατρεία τους και συμμετείχαν ενεργά στις στειρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο. Η συνδρομή σας είναι εξαιρετικά πολύτιμη! 
 
Με άμεση παρέμβαση του Δημάρχου κ. Γκιώνη και του Υφυπουργού κ. Ταγαρά βρέθηκε η χρηματοδότηση για το έργο της Αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου

 
 
 
Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκο Ταχιάο και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, το πρωί της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2023, στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξασφάλιση πόρων για τη χρηματοδότηση του πρόσφατα απενταγμένου από την Κυβέρνηση έργου της «Αντιπλημμυρικής Προστασίας της ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων (Β’ Φάση)» που αφορά στην κατασκευή έργων διευθέτησης των 8 ρεμάτων Αγίου Φανουρίου, Αγίου Χαρβατίου, Αγίας Κυριακής, Νεκροταφείου 1, Νεκροταφείου 2, Οσίου Παταπίου, Αγίου Γεωργίου και Νταμαρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη και από πλευράς Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας κ. Σωτήρη Πέρρα και του Αναπλ. Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Δημήτρη Μακρίδη.

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης Γιωργος Γκιωνης ανέλυσε τη σπουδαιότητα ολοκλήρωσης του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού του Δήμου για τη θωράκιση της περιοχής και ζήτησε από του ιθύνοντες να εξασφαλίσουν την άμεση χρηματοδότηση του έργου που βρισκόταν ήδη σε διαδικασία συμβασιοποίησης – πριν εκείνο απενταχθεί.

Οι δύο Υφυπουργοί αναγνώρισαν την υψηλή προτεραιότητα του έργου και δεσμεύτηκαν πως θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου αυτό να ενταχθεί στην νέα πρόσκληση με τίτλο «Κατασκευή νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας» (με ΑΔΑ: ΡΦΓ4Η-ΝΨΙ) του Ε.Π. «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία δημοσιεύτηκε στις 26.10.2023.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γκιώνης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη του ζητήματος και ευχαρίστησε θερμά τους δύο Υφυπουργούς κ.κ. Ταγαρά και Ταχιάο για την άψογη συνεργασία και την άμεση παρέμβασή τους στα θέματα που άπτονται του τομέα ευθύνης τους.ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
Ξεκίνησαν οι εργασίες για το οδικό έργο που ενώνει την Αρχαία Νεμέα – Δερβενάκια με τις Μυκήνες


 
Ξεκίνησαν οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της επαρχιακής οδού από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες, δηλαδή του δρόμου που κατασκευάζει η Περιφέρεια με σκοπό την ασφαλή οδική σύνδεση Αργους και Ναυπλίου -της Αργολίδας γενικότερα- με τον αυτοκινητόδρομο Α7.

Υπενθυμίζεται ότι τo εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 48.850.000 ευρώ, αφορά στην κατασκευή του τελευταίου συνδετήριου τμήματος, μήκους 7 χιλιομέτρων, της νέας επαρχιακής οδού ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, η οποία θα συνδέσει το οδικό δίκτυο της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κορίνθου – Τριπόλεως).Ο πιο πάνω δρόμος, συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων -που συνδέεται με την υπό κατασκευή εθνική οδό Ναυπλίου – Λυγουριού μήκους 15 χιλιομέτρων-, αναμένει την υλοποίηση του μοναδικού και τελευταίου τμήματος, αυτού των Δερβενακίων, προκειμένου να ολοκληρωθεί και παράλληλα να αξιοποιηθεί η ανάδειξη των πολιτιστικών πόρων, όχι μόνο της Αργολίδας, αλλά και όλου του ανατολικού άξονα της Πελοποννήσου.Με την παράδοση σε χρήση τoυ πιο πάνω οδικού άξονα βελτιώνεται η ασφάλεια και η κυκλοφοριακή ικανότητα των οδικών δικτύων των Π.Ε. Αργολίδας και Κορινθίας.
 


 

 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Δεν υπάρχουν σχόλια