Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1832)

 

Β.Νανόπουλος: Ας αναλάβουν την ευθύνη τους οι δημοτικοί σύμβουλοι, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι «προεκλογικό μπαλκόνι»

Το «όχι» της μειοψηφίας και των ανεξάρτητων συμβούλων βλάπτει τις δημοτικές ενότητες


Καταψήφισαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας και ανεξάρτητοι σύμβουλοι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Μαρτίου 2023, τις συμβάσεις μίσθωσης μηχανημάτων έργου για παρέμβαση σε έκτακτες περιπτώσεις και φαινόμενα, για τις δημοτικές ενότητες Άσσου – Λεχαίου, Κορινθίων, Σαρωνικού, Τενέας και Σολυγείας. Η πράξη αυτή βλάπτει ουσιαστικά τις παραπάνω περιοχές .

Η πράξη τους ήταν ανεύθυνη και μικροπολιτική.

Έχει όμως συνέπειες, όχι στην δημοτική αρχή αλλά στις δημοτικές ενότητες, στους τοπικούς προέδρους, στους κατοίκους και στις ανάγκες τους.

Τα μηχανήματα του δήμου Κορινθίων και οι υπάλληλοί του δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στις Δημοτικές Ενότητες. Μέχρι πέρυσι ιδιώτες εργολάβοι συμμετείχαν σε εκχιονισμούς, αντιμετώπιση βλαβών σε δίκτυα, διανοίξεις δρόμων κτλ. Αντί να μεταβαίνουν μηχανήματα στα άκρα του δήμου χρησιμοποιούμε τοπικούς εργολάβους με χαμηλότερο κόστος και άμεση ανταπόκριση.

Γνωρίζουν άραγε οι κύριοι σύμβουλοι που καταψήφισαν ότι δεν θα προκύψουν ανάγκες που θα επισύρουν την άμεση παρέμβαση μηχανημάτων; Μπορούν να κάνουν τέτοια πρόβλεψη; Ας το δηλώσουν ευθαρσώς!

Η τοποθέτηση δημοτικού συμβούλου «μην φοβάστε δεν θα χιονίσει έως τον Οκτώβριο» δεν αποτελεί επιχείρημα αλλά λαϊκισμό τον οποίον η δημοτική αρχή δεν υπηρετεί!

«Έχετε την ευθύνη της ψήφου σας» τόνισε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος την ίδια ώρα που η στάση των παρατάξεων της μειοψηφίας και ορισμένων ανεξάρτητων συμβούλων προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση των τοπικών προέδρων που παρίσταντο στην συνεδρίαση.

Η δε τοποθέτηση έτερου συμβούλου «αφού μας έδιωξες ας σου πούμε και κανένα όχι» που κατεγράφη, καταδεικνύει την φιλοσοφία πίσω από την συγκεκριμένη ψήφο και αποκαλύπτει τους πραγματικούς λόγους της άρνησης.

Η δημοτική αρχή δεν σκοπεύει να μετατρέψει το δημοτικό συμβούλιο σε «προεκλογικό μπαλκόνι», ας αναλάβουν αυτήν την ευθύνη οι κύριοι σύμβουλοι της μειοψηφίας. Και ας απολογηθούν γι αυτό στους πολίτες!

 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Νέος σύγχρονος και ασφαλής πολυχώρος άθλησης στον κάτω Άσσο


Παραδίδονται τα πρώτα γήπεδα το καλοκαίρι – Περιλαμβάνεται μικρό θεατράκι για εκδηλώσεις Σε εξέλιξη είναι από τον Οκτώβριο του 2022 το έργο κατασκευής του νέου αθλητικού πολυχώρου στον κάτω Άσσο. Ενός χώρου που προβλέπεται να φιλοξενήσει γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, όργανα εκγύμνασης ενηλίκων, παιδική χαρά , ένα μικρό θεατράκι, σε ένα σημείο που συγκεντρώνει δεκάδες κόσμου , παιδιά κάθε ηλικίας που πλέον θα έχουν αθλητικούς χώρους  σύγχρονους, καλαίσθητους και ασφαλείς. Προβλέπεται παράλληλα δημιουργία χώρων υγιεινής και νέος φωτισμός. Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 18 μήνες ωστόσο το καλοκαίρι αναμένεται να είναι έτοιμα και να παραδοθούν σε χρήση τα πρώτα γήπεδα. Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο του εργολάβου για την πορεία των εργασιών και δεσμεύτηκε στον τοπικό Πρόεδρο κ.Βασίλη Ανδριανόπουλο πως θα υπάρξει παρέμβαση στο σημείο του χειμάρρου ώστε ο χώρος να προστατευθεί από φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν. Το έργο μεταμορφώνει ολικά ένα σημείο που εκατοντάδες κόσμου, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, προτιμά για την ξεκούραση, την άθληση και την ψυχαγωγία του και είναι μια από τις πολλές και ουσιαστικές παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στα δημοτικά διαμερίσματα, παρεμβάσεις που αποδεικνύουν στην πράξη της αρχική της δέσμευση για έναν δήμο για όλους!Βρείτε το video των δηλώσεων εδώ: 

 

https://www.youtube.com/watch?v=OammjDN81eQ

 

 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Ενωμένοι και αποφασισμένοι για το καλό του τόπου μας, προχωράμε μπροστάΣε άριστο κλίμα συνεργασίας και με κοινό σκοπό το καλό και την περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη του τόπου μας, με 57 ενεργά σε εξέλιξη μεγάλα και μικρά έργα στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης ανακοινώνει σήμερα την αναβάθμιση και ενδυνάμωση της ομάδας δράσης του. Οι λόγοι ξεκάθαροι. Από τη μία, η εμπιστοσύνη που έχει στους συνεργάτες του και από την άλλη, η πηγαία επιθυμία του να συνεχίσει με αφοσίωση να εργάζεται για τη διεκδίκηση, ανάληψη και προσέλκυση ακόμη περισσότερων νέων έργων για τον Δήμο.Είναι η στιγμή που σε συνέχεια της μακράς διαρκείας και αποδεδειγμένης εμπειρίας του ως Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, ο κ. Σωτήριος Πέρρας αναλαμβάνει πια Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Πολεοδομίας παίρνοντας υπό την επίβλεψη του τη συνέχιση και διεκπεραίωση των τόσο σημαντικών έργων που ο Δήμαρχος με την ομάδα του και τις Υπηρεσίες του Δήμου, καλλιέργησε όλα αυτά τα χρόνια και κέρδισε για τον Δήμο. Έργα που βρίσκονται σε διαδικασία εκτέλεσης, σύναψης συμβάσεων και διαγωνιστικής διαδικασίας σε όλες τις δημοτικές ενότητες εντός των ορίων του Δήμου. Η πορεία του κ. Πέρρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έως και σήμερα, επιβεβαιώνει πως τόσο οι πολίτες όσο και οι συνεργάτες του στον Δήμο, αναγνωρίζουν την εργατικότητα και συνέπειά του σε κάθε θέσης ευθύνης που του έχει ανατεθεί. Με τη μακρά επίσης πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2011 και με την προγενέστερη εμπειρία του, έχοντας υπηρετήσει στη ίδια θέση Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κατά την περίοδο 2011- 2014 στον τότε νέο Καλλικρατικό Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μουζάκης, ύστερα από δια- λογική συζήτηση με τον Δήμαρχο και με γνώμονα το κοινό καλό του Δήμου μας, έρχεται επάξια να αναλάβει να συνεχίσει το έργο του κ. Πέρρα και της τόσο σημαντικής για τον Δήμο θέσης ευθύνης που του ανατίθεται. Αδιαμφισβήτητα, οι γνώσεις του και η εμπειρία του επί των αρμοδιοτήτων της συγκεκριμένης θέσης, τον καθιστούν ιδανική επιλογή ώστε με επιμέλεια και προσήλωση να συνεχίσει να φροντίζει για τη διασφάλιση της τόσο καθοριστικής λειτουργίας που η θέση αυτή έχει για τον Δήμο.
Καλή δύναμη λοιπόν και στον κ.Πέρρα και στον κ.Μουζάκη στη νέα τους θέση και με όλες μας τις δυνάμεις όλοι μαζί, με αμέριστη προσήλωση και εργατικότητα στον κοινό μας σκοπό που δεν είναι άλλος από το καλό του τόπου μας, προχωράμε ενωμένοι μπροστά για το καλό του Δήμου μας.

 

Δήμος Βέλου Βόχας

Νέα τμήματα προστίθενται στο κέντρο δια βίου μάθησης στον δήμο Βέλου Βόχας 


Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 ξεκινούν τα μαθήματα της ιταλικής γλώσσας.

Τα μαθήματα θα υλοποιούνται μέσω τηλεεκπαίδευσης (εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση). Όλοι οι εκπαιδευόμενοι έ- χουν λάβει μηνύματα για τον τρόπο που θα συνδεθούν στα μαθήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο του Δήμου: 2742360319 (κα Βουρλιωτάκη Άντα).

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Κέντρα Δια Βίου
Μάθηση (Κ.Δ.Β.Μ) – Νέα Φάση” που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση”.

Ένα σημαντικό πρόγραμμα που όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυ
ριάκος «δίνει την ευκαιρία σε ενήλικες να αποκτήσουν επιπλέον δεξιότητες και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, αναβαθμίζοντας και βελτιώνοντας σημαντικά τις επαγγελματικές προοπτικές τους.

Ο Δήμος μας συνεχίζει να παραλαμβάνει αιτήσεις και σύντομα θα ανακοινωθούν και νέα τμήματα».

 Δήμος Νεμέας

Έγκριση αγροτικής οδοποιίας στο
δήμο Νεμέας
  

 

Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχώρησε στην προέγκριση της διακήρυξης του έργου, στο δήμο Νεμέας, που αφορά την βελτίωση της βατότητας των αγροτικών οδών της κοινότητας Δάφνης Νεμέας, προϋπολογισμού 490.000 ευρώ. Με την υλοποίηση του έργου αγροτικής οδοποιίας, μήκους 2.653,00 μ. βελτιώνεται η βατότητα των αγροτικών οδών και πιο συγκεκριμένα, διευκολύνεται η πρόσβαση προς τις γεωργικών χρήσεων εκτάσεις, στην Κοινότητα Δάφνης. Η δράση, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%. Μέσα στον μήνα θα γίνει και η ανακοίνωση για την ημερομηνία της δημοπράτησης του έργου.

8 ώρες ago korinthosTV


  ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ - ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια