Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1832)


ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

 

Δεν κρίνεται σκόπιμη η Μικροπολιτική

 

Το τραγικό ατύχημα στα Τέμπη με τα δεκάδες θύματα έχει επισκιάσει άλλα πολιτικά γεγονότα σοβαρής επίσης σημασίας. ΄Οπως έχουμε αναφέρει σε άλλες περιπτώσεις δύο θέματα που ήταν πρωτοσέλιδα από τα κεντρικά Μ.Μ.Ε. έχουν πέσει στην αφάνεια. Πρόκειται για την καταδίκη από την Ελληνική Δικαιοσύνη του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έπαιρνε τις τσάντες με ευρώ και τις πήγαινε στο κόμμα του για τις άδειες των Καναλιών TV. Η ποινή δεν επιδέχεται Έφεση και είναι αμετάκλητη φυλάκιση 2 ετών με αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Η επόμενη είναι η ανοίκεια συμπεριφορά του Π. Πολάκη στο Κοινοβούλιο, η γλώσσα του χαμαιτυπείου που χρησιμοποιούσε. Η διαγραφή του θεωρείται, μάλλον, δεδομένη.

Πάνω σ’ αυτήν την εξέλιξη ήλθε η αναπάντεχη τραγωδία των Τεμπών σαν βούτυρο στο ψωμί του Αλέξη Τσίπρα. Κατόπιν όλων αυτών είναι απολύτως βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τη νοοτροπία που διακρίνει την ηγε- σία του θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί την κατάσταση, πράγμα που ήδη έχει αρχίσει. Αποτελεί, όμως, βεβαιότητα ό- τι το Μέγαρο Μαξίμου, το οποί- ο διακρίνεται από μία εντελώς διαφορετική άποψη για την ανάληψη ευθυνών και την αλήθεια πως δεν θα σηκώσει τα χέρια ψηλά αμαχητί. Δεν θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευθεί τον τραγικό θάνατο των θυμάτων των Τεμπών, για λόγους μικροπολιτικής.

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για τα 102 θύματα στο Μάτι. Η σύγκριση των δύο μονομάχων αποτελεί μονόδρομο υπεροχής για τη Ν.Δ.. Αρκεί να τηρηθούν από δικαστικής και προδικαστικής πλευράς οι ορθές ενέργειες και όχι η συγκάλυψη των αντιμαχόμενων ευθυνών. Για την ώρα στην πρόσφατη για την χώρα τραγωδία έχουμε τρεις παραιτήσεις, του αρμόδιου Υπουργού και των δύο ηγετών του ΟΣΕ – ΤΡΕΝΟΣΕ, ενώ παρατηρήθηκε άμεση επέμβαση των σωστικών συνεργείων και Α΄ βοηθειών από την πλευρά της Ν.Δ.. Από την άλλη πλευρά, σε καμιά ενέργεια δεν έχει προβεί ακόμη ο υπεύθυνος ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν σε μία συγγνώμη για τις τραγικές απώλειες στο Μάτι...

Ως εκπαιδευθείς στην Σ.Σ. Ευελπίδων, έχω υπόψη μου την προμετωπίδα που βρίσκεται στην πύλη του παλαιού κτιρίου: Η φράση « άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει» ανήκει στον αρχαίο Αθηναίο νομοθέτη και φιλόσοφο Σόλωνα και σημαίνει «αν μάθεις να διοικείσαι, θα μάθεις να διοικείς». Μια άλλη δε γράφει για την κάλλιστη διοίκηση «Προνοείν, προβλέπειν, προλαμβάνειν».

Να επιλέγονται για θέσεις κλειδιά οι υποψήφιοι με «ουσιαστικά και τυπικά προσόντα» για την υπόψη θέση.


Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



                ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ                 
 

Μια απλή εκτίμησης κατάστασης

 


Το ερώτημα γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών αναλυτών με το τι μέλλει γενέσθαι στην ευρύτερη περιοχή της γηραιάς Ηπείρου, της Ευρώπης των Λαών, πλανάται έντονα αυτή την χρονική περίοδο. Ο Ρωσοουκρανικός πόλεμος, είναι φα- νερό πως θα είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του, αν δεν υπήρχε ο δάκτυλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τον υποδαυλίζει αποστέλλοντας αφειδώς εξοπλιστικά μέσα, πυρομαχικά και εφόδια στην πολύπαθη χώρα που πληρώνει το τίμημα με το αίμα των πολιτών της. Ο αγώνας είναι άνισος και αν συνεχίζεται και για δεύτε- ρο χρόνο αυτό σημαίνει περισσότερα θύματα ενόπλων και άμαχου πληθυσμού με απρόβλεπτο τέλος και εξελίξεις.

Παρακολουθώ, ως ενδιαφερόμενος ενεργός πολίτης, καθημερινά τις ειδήσεις από πολλά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, στην προσπάθειά μου να εντοπίσω τις πιο έγκυρες από αυτές. Η γενική εκτίμηση κατάστασης αφορά την υφήλιο στο σύνολό της, ενώ η μερική τοιαύτη αφορά την χώρα μας, την Ελλάδα. Όσον αφορά τη γενικότερη εκτίμηση βγαίνει το συμπέρασμα ότι αυτός ο πόλεμος έχει επηρεάσει τις οικονομίες και τα ενεργειακά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ακρίβεια και τις ελλείψεις ανεφοδιασμού. Μεγάλο επίσης αντίκτυπο έχει η περίπτωση και στο ζωτικό αίσθημα ασφαλείας των Λαών. Οι σκεπτόμενοι πολίτες καλώς ή κακώς έχουν την περίπτωση στα υπόψη.

Όσον αφορά την μερική εκτίμηση κατάστασης, για την Ελλάδα, με απασχολεί σοβαρά το πλήθος των μετακινήσεων στρατευμάτων, εξοπλιστικών μέσων με τα παρελκόμενά τους πυρομαχικά και α- σφαλώς εφόδια, που διακινούνται μέσω του Αιγαίου από τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Όλη αυτή η διακίνηση για ένα παρατηρητικό έμπειρο μάτι σημαίνει προετοιμασία πολέμου. Αν δε λάβουμε υπόψη μας ότι όλα αυτά συμβαίνουν στα πλαίσια ενεργειών του ΝΑΤΟ τεκμαίρεται ότι κάτι σοβαρό προετοιμάζεται. Οι προετοιμασίες πολέμου είναι πολύ δαπανηρές για να γίνονται για χάριν εντυπώσεων ή στα πλαίσια σχεδίου αποτροπής και παραπληροφόρησης. Οι Αμερικανικές Μονάδες και το υλικό που αποβιβάζεται αυτές τις ημέρες στην Αλεξανδρούπολη έχουν τη σημασία τους. ¨Όλα δείχνουν πως το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για κάποια σημαντική για τη διεθνή Ειρήνη ενέργεια και ασφαλώς με απρόβλεπτες συνέπειες. Μια άλλη επίσης σοβαρή περίπτωση είναι και ο Οργασμός ασκήσεων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο γενικά. Και για όσους δεν το γνωρίζουν, η Γερμανική Κυβέρνηση έβγαλε ανακοίνωση που ζητάει από τους πολίτες να κάνουν εφοδι- ασμό τροφίμων ενός δεκαημέρου για έκτακτες ανάγκες στην αποθήκη τους Και το ερώτημα παραμένει καυτό. Που το πάει το "διευθυντήριο;"..




Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»
 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια