Header Ads

Μερικές από τις αναρτήσεις στο facebook (Φ.1828)

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - Coach







Πίτα Ιωνίδων 
Μια απίστευτη θετική ενέργεια στα πλαίσια κοπής της πίτας!...

Κυριάκος Κόκκινος * Αγαπημένα • 30 Ιανουαρίου στις 7:04 μ.μ. • 

Οι λαμπερές από κάθε άποψη Ιωνίδες του Πικερμίου, απαστράπτουσες, με μία απίστευτη θετική ενέργεια, έκοψαν την πίτα τους στο Chalet, σήμερα Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023.

Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για την ενίσχυση των στεγών ΑΜΕΑ της ΕΣΤΙΑΣ της Έφης Προκοπάκη, που πάνω από 40 χρόνια δίνει έμπρακτα μαθήματα ανθρωπιάς για μια κατηγορία συνανθρώπων μας με νοητική υστέρηση, που χρειάζονται το ενδιαφέρον και τη στοργή μας.

Οι Ιωνίδες, η Πρόεδρός τους Σίσσυ Κατσούδα κι η Αντιπρόεδρός τους Χριστίνα Λαμπίρη, άνοιξαν την εκδήλωση και τις καρδιές όλων με τις εμπνευσμένες τους αρχικές ομιλίες, το συντονισμό και την ανάδειξη όλων όσοι συνεισέφεραν στην υλοποίηση του πολύπλευρου έργου τους. Δεν παρέλειψαν κανέναν! Ακολούθησε η γνωστή δημοσιογράφος Βίκυ Χατζηβσσιλείου με τον ιδιαίτερο λόγο της life coach, μιλώντας για τη δύναμη της προσφοράς και το νόμο της ανταπόδοσης.

Ακολούθως η ιατρός, πλαστική χειρουργός και διευθύντρια του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων του Θριασίου Νοσοκομείου Μαρία Καλοφώνου, μας καθήλωσε με το βαθιά ανθρώπινο λόγο της. Η Μαρία, που μας τιμά ως κουμπάρα μας εμένα και την Σίσσυ με τη φιλία της πολλές δεκαετίες, μίλησε για την υπεράνθρωπη προσπάθεια της ιδίας κι όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου, να περιθάλψουν τους 15 βαριά εγκαυματίες από την πυρκαγιά στο Μάτι το 2018, μια πρωτόγνωρη σκληρή συνθήκη ακόμη και για τους γιατρούς, οι πιο νέοι των οποίων χρειάστηκαν ψυχολογική ενίσχυση για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο ιερό έργο διάσωσης των πληγωμένων, σωματικά και ψυχικά, συνανθρώπων μας.

Στη συνέχεια μίλησε από καρδιάς για την ιδιαίτερη σχέση της, ως ιατρός που ανέλαβε κι έσωσε την Ιωάννα Παλιοσπύρου, μετά την άγρια επίθεση με το βιτριόλι, τις 10 χειρουργικές επεμβάσεις, τη δύναμη που επέδειξε η Ιωάννα και τη σταδιακή της μεταμόρφωση σε ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρώπου, που περνώντας από τα μονοπάτια της οδύνης, αναδύθηκε δυνατότερη και πλουσιότερη, ως ένας πραγματικός Άνθρωπος της προσφοράς για τους άλλους! Υπέροχος άνθρωπος η Ιωάννα, που ως μας μετέφερε η Μαρία δεν ξεχνά να επισκέπτεται τους εγκαυματίες και να τους ενισχύει ψυχικά, για να βλέπουν το φως της ελπίδας μέσα από τα μάτια ενός «δικού» τους ανθρώπου, που έχει περάσει ανάλογα μαρτύρια!

Κι οι άνθρωποι ανταποκρίνονται... Παράλληλα δημιούργησε κι ένα Ίδρυμα για τη βοήθεια εγκαυματιών, έχοντας ήδη εκτός άλλων λύσει, σε μία περίοδο κρίσης, το πρόβλημα ελλείψεων του Κέντρου Εγκαυμάτων σε αναλώσιμα υλικά, μέσω των πολλών δωρεών, που κινητοποίησε! Αξίζει να μεταφέρω μία ακόμη φράση της Μαρίας ότι η ομορφιά χρειάζεται να κινείται και να έχει κατεύθυνση κι όταν η κατεύθυνση αυτή είναι για καλό, κάνει θαύματα.

Ο λόγος στη συνέχεια της Ιωάννας Παλιοσπύρου μου προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη για τα υπέροχα πλάσματα που έχουν ενσαρκωθεί, πραγματοποιώντας το ιδιαίτερο και μοναδικό έργο τους στον κόσμο. Μυστήριοι οι Οδοί του Κυρίου, κάποιοι δε που ακολουθούν το δύσκολο δρόμο τους, ψήνονται σε υψηλές θερμοκρασίες και σφυρηλατούντσι σε πολύ πνευματικότερες Οντότητες, αποκαλύπτοντας κι υλοποιώντας το πεπρωμένο τους, που πάντα είναι αφιερωμένο στην προσφορά στην Κοινότητα!

Τί σπουδαιότερο!

Κι εκεί που η ψυχή μου έκλαιγε από εσωτερική ευτυχία, ήρθε κι ο βαθιά ανθρώπινος λόγος της Δήμητρας Κατσαφάδου, της επιτυχημένης επιχειρηματία της La vie en Rose, που απογείωσε την αίσθηση χαράς και πληρότητας. Ένας ακόμη άνθρωπος γνήσιος, με μία αφοπλιστική ευθύτητα κι ειλικρίνεια, ψημένη στις δοκιμασίες της ζωής, αυτοδημιούργητη, έχοντας περάσει από την υποτίμηση ως χημικός, τη φτώχεια, την αποτυχίας, για να φτάσει στην κορυφή, με 45 καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που δεν ξέχασε...!

Και το να μην ξεχνάς είναι δείγμα σπουδαίας προσωπικότητας!

Κι η Δήμητρα στην κορυφή της επιτυχίας γύρισε το ενδιαφέρον της στο συνάνθρωπο, ανταπέδωσε τις ευλογίες, δημιουργεί και προσφέρει πρωτότυπα προϊόντα της σε καρκινοπαθείς κι άλλες κατηγορίες ασθενών, υποσχόμενη να πράξει το ίδιο για τους εγκαυματίες του Λατσείου!

Ομολογώ ότι «γέμισα», αισθάνθηκα πλούσιος κι είπα ότι για εμένα η υπόλοιπη εκδήλωση δεν ήταν αναγκαία και απλά θα επισφράγιζε την απόλυτη επιτυχία, να αγγίζεις την ουσία μια υπέροχης κινητοποίηση και ενεργητικής δικτύωσης για να επιτυγχάνεις την επ’ αγαθώ μεταβολή του κόσμου!

Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες ΙΩΝΙΔΕΣ για τους πλούσιες δωρεές σας!

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Συστημικός Αναλυτής CSAP, Διαμεσολαβητής, Coach, Εκπαιδευτής Ενηλίκων


Δεν υπάρχουν σχόλια