Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων (Φ.1830)

  

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Τα σύνορα της χώρας είναι απροσπέλαστα» Συνεχίζονται οι εργασίες για τον φράχτη στον Έβρο
  


news24719 Φεβρουαρίου 2023 13:38 
Οι εργασίες για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο συνεχίζονται, όπως ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Τους επόμενους 10 μήνες αναμένεται να έχουν κατασκευαστεί 35 επιπλέον χιλιόμετρα.

Τη συνέχιση των εργασιών για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο και τη διαρκή ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός τόνισε ότι στο επόμενο 10μηνο θα έχουν κατασκευαστεί τα επιπλέον 35 χιλιόμετρα του φράχτη στον Έβρο, καθώς ήδη έχει επιλεγεί ο ανάδοχος και αναμένεται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να ξεκινήσει το έργο. Το κόστος του έργου θα ανέλθει σε 100 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από τον ελληνικό Προϋπολογισμό. «Οι χώρες της Ε.Ε πρέπει να κατανοήσουν ότι τα σύνορα του Έβρου δεν είναι μόνο σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης με την Τουρκία», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, εκφράζοντας ταυτόχρονα αισιοδοξία ότι τουλάχιστον ορισμένες χώρες θα συνδράμουν στην κάλυψη της δαπάνης.

Επανέλαβε ακόμα ότι «τα σύνορα της χώρας είναι απροσπέλαστα». «Δεν περνάει τίποτα, ιδιαίτερα στον Έβρο» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι οι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία, ενδεχομένως να ενισχύσουν το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη και γι’ αυτό τον λόγο «υπάρχει ετοιμότητα, τόσο στον Έβρο, όσο και στα νησιά, όπου η αστυνομία συνδράμει το λιμενικό».

«Όταν σημειώθηκε αυτή η τραγωδία στη γειτονική Τουρκία, η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός βρεθήκαμε δίπλα στους γείτονές μας. Πήγαν τα παλικάρια της ΕΜΑΚ και συνέδραμαν να σωθεί κόσμος. Βεβαίως εκεί απ’ ότι φαίνεται το πρόβλημα είναι τεράστιο και οι πάντες βοηθούν την Τουρκία να ορθοποδήσει. Όμως, υπάρχει ο κίνδυνος όλο αυτό να μετακυληθεί σε νέες ισχυρές μεταναστευτικές πιέσεις», είπε ο υπουργός.

Όσον αφορά στην στάση της κυβέρνησης προς τους αστυνομικούς, είπε ότι τους τιμά στην πράξη και όχι με λόγια, θυμίζοντας ότι κατέβαλε ενίσχυση 600 ευρώ ως ένδειξη αναγνώρισης της δουλειάς που κάνουν. Σημείωσε παράλληλα, ότι η αστυνόμευση στην πρωτεύουσα έχει ενισχυθεί και οι νυχτερινές περιπολίες έχουν υπερδιπλασιασθεί.

«Στον Έβρο είχαμε και κάτι ανάποδο, θέλω να το πω γιατί πρέπει να είμαστε πάρα πολύ εντάξει και πάρα πολύ ειλικρινείς: Δυστυχώς υπήρξαν ορισμένοι από τους 250 νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες, οι οποίοι ψευδέστατα δήλωσαν σύμφωνα συμβίωσης. Έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα και ποινική έρευνα από την δικαιοσύνη και είναι προφανές ότι όσοι νομίζουν ότι θα αρχίσουν την πορεία τους και την σταδιοδρομία τους στην Ελληνική Αστυνομία με παρανομίες, είναι πολύ γελασμένοι και δεν πρόκειται ποτέ να προσληφθούν. Όποιος έχει το εθνόσημο στην στολή του, θα πρέπει να το έχει στο μυαλό και στην καρδιά του με πράξεις».




Τα ψηφοδέλτια και οι υποψήφιοι του κόμματος
  


Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε το Σάββατο, στην Αγίου Κωνσταντίνου με θέμα την έγκριση των ψηφοδελτίων του κόμματος. 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μπει στην τελική ευθεία, με τις εκλογές όλο και να πλησιάζουν. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «τα ψηφοδέλτια αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση, αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια». 

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι οι ερχόμενες εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων πολλών χρόνων. «Η κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί από αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν, από το αν θα περιοριστεί η αποχή και κυρίως των νέων ανθρώπων και από την επιλογή που θα κάνουν οι αναποφάσιστοι». 

Το Ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (6 υποψήφιοι) 

Δόθηκαν τα παρακάτω ονόματα και υπολείπεται ακόμη ένα; 
Ψυχογιός Γιώργος, Δικηγόρος, Βουλευτής. 
Δέδες Γιώργος, Πολιτικός Μηχανικός, Αυτοδιοικητικός. 
Θελερίτη Μαρία, Πολιτική Επιστήμων, πρώην Βουλευτής. 
Κονομόδη Έλενα, Δικηγόρος. 
Σουκαρά Τζένη, Δημοσιογράφος.




Νίκος Ανδρουλάκης: Θα προτείνω προοδευτικό πρόγραμμα για κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή
 


Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει μέταλλο και η αυτόνομη πορεία του είναι αδιαπραγμάτευτη, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και ζήτησε ισχυρό ποσοστό που θα του δώσει τη δυνατότητα να καλέσει σε προγραμματικό διάλογο για γενναίες προοδευτικές αλλαγές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας αργά το βράδυ της Παρασκευή, περιέγραψε τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚΚινήματος Αλλαγής όταν θα κληθεί να πάρει την τρίτη εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής.

«Απέναντι στον καθεστωτισμό» 

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει μέταλλο και η αυτόνομη πορεία του είναι αδιαπραγμάτευτη. Πρόσθεσε εμφατικά ότι δεν κρατάει ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας ως στόχο να προκύψει «κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, απέναντι στον καθεστωτισμό», όπως ανέφερε, μιλώντας στο Action 24. Ζήτησε προς τούτο ισχυρό ποσοστό το οποίο θα του δώσει τη δυνατότητα να καλέσει σε προγραμματικό διάλογο όσα κόμματα είναι διατεθειμένα να συμβάλλουν σε γενναίες προοδευτικές αλλαγές για την πορεία της χώρας.

«Οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης κρίθηκαν, και αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν με τους ίδιους πρωταγωνιστές», είπε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης.

Απέκλεισε τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε «κυβέρνηση ηττημένων», και κατέκρινε έντονα τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι αφήνουν περιθώρια συζήτησης για αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Είναι αδιανόητο λάθος ν’ ανοίγει μια τέτοια συζήτηση. Οποιος προσβάλει τους θεσμούς της χώρας είναι κατάπτυστος», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην Κορινθία με αλφαβητική σειρά υποψήφιοι θα είναι οι:

Αγγελόπουλος Δημήτρης – Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος ΚΠΕ, πρώην Γραμματέας ΝΕ Κορινθίας 
Ανδριανάκος Βαγγέλης – Εκπαιδευτικός, Πρώην Δήμαρχος Νεμέας 
Γκιλίτσης Χρήστος – Ιατρός Καρδιολόγος, πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Κρυονερίου Κορινθίας 
Δήμας Νίκος – Δικηγόρος 
Ταγαρά Κατερίνα – Δικηγόρος, Αναπληρώτρια Γραμματέας Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων 
Φαρμάκη Κατερίνα – Πολιτικός Μηχανικός – Πρώην Βουλευτής Κορινθίας




Γ. Βαρουφάκης στην Κεντρική Επιτροπή: Ξεκινάει η μεγάλη μάχη για Πρώτη Φορά Ρήξη – Παρούσα και η ΛΑΕ
  


Ξεκίνησαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ 25 η οποία συνεδριάζει για 5η φορά από την ημέρα της ίδρυσης του κόμματος. Στην Κεντρική Επιτροπή παρέστησαν μέλη της ΛΑΕ – Ανυπότακτη Αριστερά, αλλά και προσωπικότητες με αναφορές σε μικρές οργανώσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, γεγονός που επιβεβαιώνει την κοινή κάθοδο στις επικείμενες εκλογές. Οι εργασίες της Κ.Ε του ΜέΡΑ 25 ξεκίνησαν με ομιλία του γραμματέα Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος υποσχέθηκε «ρήξη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν ανταποκρίθηκαν στον προεκλογικό μας διάλογο. Το ΚΚΕ μας θεωρεί αναχώματα του συστήματος. Ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία του, όμως οι άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι εκεί έχουν σημασία. Εμείς ωστόσο ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα πάμε να μοιράσουμε απλά υπουργικά αυτοκίνητα. Εμείς εννοούμε το για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα» ανέφερε ακόμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Ούτε εμπιστοσύνη, ούτε ανοχή σε Κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να είμαστε ξεκάθαροι» υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Το φάντασμα του 62% του Όχι τους τρομάζει. Τρομάζει την ολιγαρχία, ότι οι βουλευτές μας τους ονοματίζουν. Δείτε ποιους ευχαριστούν και δείτε ποιους μηνύουν».




Δ. Κουτσούμπας: Ψήφο στο ΚΚΕ για να μην μπορεί η όποια κυβέρνηση να περνάει με ευκολία, αντιλαϊκά μέτρα
  


19 Φεβρουαρίου 2023, 16:25 Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του ομιλία στο Χαλάνδρι απηύθυνε κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι δίπλα σε όλους τους εργατικούςλαϊκούς αγώνες καθώς και ότι «αυτό το πιο δυνατό ΚΚΕ θα το βρει μπροστά της και η επόμενη κυβέρνηση, με όποια σύνθεση από τα υπόλοιπα κόμματα».

«Τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν, πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο αδύναμα, για να μην μπορεί η όποια κυβέρνηση να περνάει με ευκολία, χωρίς αντίσταση, αντιλαϊκά μέτρα, να σφίγγει κι άλλο τη θηλιά στο λαό, να υπονομεύει τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Τώρα, προεκλογικά, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν μεταξύ τους παιχνιδάκια, μιλώντας για «κυβέρνηση των νικητών« ή «κυβέρνηση των ηττημένων», όμως ο στόχος τους είναι ένας: Να εκβιάσουν το λαό με ψεύτικα διλήμματα. Παλιά τους τέχνη κόσκινο… Όλοι τους, όμως το βράδυ των εκλογών, πρέπει να νιώθουν «ηττημένοι» από τον ελληνικό λαό. Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ» τόνισε.

Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να εκφραστεί η αλληλεγγύη προς τον τουρκικό και τον συριακό λαό» είπε και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ και στην επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Τουρκία «για να εκφράσει την αλληλεγγύη των κομμουνιστών της Ελλάδας και συνολικά του λαού μας στο δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό».





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
  


Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑμΕΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ 

Στο σημερινό προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο:

«Αρχή της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, επικαιροποίηση της ορολογίας του Αστικού Κώδικα, του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, του Ποινικού Κώδικα, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, του Κώδικα Συμβολαιογράφων και του ν.4478/2017, για την εναρμόνισή της με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία που κυρώθηκε με τον ν.4074/2012 και λοιπές διατάξεις για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη δικαιοσύνη των ατόμων με αναπηρία», η Ελληνική Λύση θα ψηφίσει θετικά.

Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο δεν εισέρχεται στην ουσία του θέματος, ούτε επιλύει σοβαρά χρονίζοντα προβλήματα των ΑμεΑ και παρά το γεγονός ότι δεν έγιναν δεκτές πολλές προτάσεις μας, εντούτοις, αφού συμβάλει έστω και σε κάποια ελάχιστα, κυρίως διαδικαστικά θέματα των συμπολιτών μας αυτών, σχετικά με την πρόσβασή τους στη Δικαιοσύνη, δεν μπορούμε παρά να είμαστε θετικοί.

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ 

18/02/2023 Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων που προωθεί η Κυβέρνηση, επιβάλλεται να συνδυαστεί με ενδελεχείς ελέγχους στατικότητας και αντισεισμικότητας. Το 1999, έπειτα από τον πολύνεκρο σεισμό που έπληξε την πατρίδα μας, είχε ψηφιστεί νομοσχέδιο για τον έλεγχο όλων των δημοσίων κτηρίων. Δυατυχώς 25 χρόνια μετά μόνο το 25% τον κτηρίων έχει ελεγχθεί, ήτοι 1% ετησίως με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων, είναι αυτονόητη υποχρέωση και δεν εναπόκειται στην «ευχέρεια» της κάθε κυβέρνησης. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια