Header Ads

Μερικές από τις αναρτήσεις στο facebook (Φ.1819)

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - Coach







Πολεμικό Μουσείο


Επέτειος 80 χρόνων από την ίδρυση του Ιερού Λόχου Μέσης Ανατολής από μια ομάδα παράτολμων αξιωματικών, που διακρίνονταν για το ήθος, το θάρρος και την επαγγελματική τους αξία.

Αυτή η Μονάδα δεν ήταν άλλη από τον «Λόχο Επιλέκτων Αθανάτων», που τον Σεπτέμβριο του ‘42 μετονομάστηκε σε «Ιερό Λόχο», ένα τμήμα που έμελλε να είναι ο πρόδρομος των σύγχρονων Ειδικών Δυνάμεων και Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ιδρυτής ο αείμνηστος Συνταγματάρχης Πεζικού Χριστόδουλος Τσιγάντες, μία προσωπικότητα που ενσάρκωνε όλες εκείνες τις αρετές που απαιτούσε η Διοίκηση ενός τόσο ιδιαίτερου τμήματος. Ο Τσιγάντες συνδύαζε την υπερβολική αγάπη για την Πατρίδα και την λεβεντιά, που σε συνδυασμό με το παράτολμο του χαρακτήρα του συνέθεταν τον «τέλειο» συνδυασμό.
  

Ο συνεχιστής του Υποστράτηγος Ανδρέας Καλλίνσκη ήταν ο ιδρυτής των Λόχων Ορεινών Καταδρομών και των μετέπειτα Μοιρών Καταδρομών.

80 χρόνια μετά θυμόμαστε αυτούς που ξεπέρασαν τους εαυτούς τους έχοντας στην ψυχή τους το «Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ» Μεταξύ αυτών και ο αείμνηστος Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας.

Την πολεμική αυτή παράδοση διατηρούμε και συνεχίζουμε εμείς σήμερα με τις σύγχρονες Ειδικές Δυνάμεις και Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και με την κεφαλαιώδους σημασίας ίδρυση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, με την φιλοδοξία να περάσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας σε μία νέα εποχή.

Το εγχείρημα μας έχει δικαιώσει απόλυτα, αφού από την πρώτη στιγμή της συγκρότησης της η ΔΕΠ δίνει βροντερό παρόν στις σύνθετες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας που παρουσιάζει η περιοχή μας και έχει καταστεί πόλος έλξης για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των φίλων, εταίρων και συμμάχων μας.

Η ευθύνη που έχουμε ως επίγονοι αυτών των μεγάλων ανδρών είναι τεράστια. Με βαθιά χαραγμένο στην ψυχή μας το έμβλημα του Ιερού Λόχου, το σπαρτιατικό ρητό «Η ΤΑΝ ή ΕΠΙ ΤΑΣ», έχουμε την ιερή υποχρέωση να κρατάμε τη Σημαία μας ψηλά. Έχουμε υποχρέωση να τηρούμε την αιχμή του δόρατος ακονισμένη!

Κρατάμε τη σημαία ψηλά και δίνουμε την υπόσχεση ότι όταν η Πατρίδα μας καλέσει, όπως κάλεσε τους Ιερολοχίτες της Μέσης Ανατολής πριν από 80 χρόνια, θα σταθούμε επάξια πλάι τους και θα εκτελέσουμε την αποστολή μας στο ακέραιο.

Παρόντες στην εκδήλωση και οι στενοί συγγενείς θανόντων Ιερολοχιτών, στους οποίους απένειμα και τιμητικά διπλώματα, η χήρα του Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα, ο ανιψιός του Αντιστράτηγου Ιωάννη Βάγια, η κόρη του Αντιστράτηγου Όθωνα Κυριακόπουλου, η εγγονή του Υποστράτηγου Χριστόδουλου Τσιγάντε, η κόρη του Υποστράτηγου Δημήτριου Προβατά, η κόρη του Υποστράτηγου Ελευθέριου Συρίγου, ο υιός του Συνταγματάρχη Ευθύμιου Καραδήμου, η εγγονή του Ίλαρχου Γρηγόριου Μπουρδάκου, ο εγγονός του Έφεδρου Υπολοχαγού Ιωάννη Μπαλτά, ο υιός του Έφεδρου Επιλοχία Γεώργιου Καρασούλη, η κόρη του Έφεδρου Λοχία Ζαΐρη Χρήστου καθώς και η κόρη και ανιψιά των Αντισυνταγματάρχη Κωνσταντίνου Βασιλά και Υπολοχαγού Δημήτριου Βασιλά αντίστοιχα, ενώ αναμνηστικά επιδόθηκαν και σε εκπροσώπους Συλλόγων Εφέδρων Καταδρομέων.

Τιμή και Δόξα στους Ιερολοχίτες!

Συγχαρητήρια στην Διοίκηση Ειδικού Πολέμου για την άριστη οργάνωση της εκδήλωσης!

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια