Header Ads

Καταγγελίες - Προτάσεις (Φ.1819)

  

ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: Στο κτιριακό συγκρότημα του ΟΤΕ Κορίνθου ή και πλησίον τούτου υπάρχει κάποια κεραία υψηλής ισχύος, που εγκυμονεί δύο κινδύνους για τους περίοικους. Ο πρώτος είναι το γεγονός ότι οι παρεμβολές της κεραίας δημιουργούν παράσιτα στις οθόνες Τηλεοπτικών Σταθμών με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα προγράμματα της TV. Ο δεύτερος είναι μήπως στη λειτουργία της η κεραία εκπέμπει ραδιενεργά κύματα που βλάπτουν την υγεία. Μπορεί κάποιος αρμόδιος να μας πει, αν επιτρέπεται να συμβαίνει αυτό μέσα σε κατοικημένους τόπους;

Τι λέγει ο Δήμος που στην ίδια περιοχή υπάρχει το Δημοτικό Σχολείο;

ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Βλέπουμε εμείς οι Σικυώνιοι τα τελευταία χρόνια το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας να δραστηριοποιείται σε πλήθος Πολιτιστικών και Οικολογικών εκδηλώσεων, τις οποίες παρακολουθούν οι ντόπιοι και όχι μόνον, προς τέρψη, ενημέρωση και γνώση. Η ορεινή Κορινθία έχει μεγάλο ενδιαφέρον και διαθέτει φυσικές ομορφιές, τις οποίες θα έπρεπε οι Κορίνθιοι και οι Αθηναίοι να επισκέπτονται συχνότερα από ό,τι γίνεται μέχρι σήμερα. Ο Δήμαρχος, που είναι και ορεινός θα έπρεπε να δει και να παρέμβει με διαφημίσεις στην προσέλκυση επισκεπτών. Δεν το βλέπω να το κάνει. Γιατί αυτή η αδιαφορία;

ΝΕΜΕΑΣ: Ο χειμώνας μας έρχεται φουριόζος με βροχές, χιόνια στα ορεινά και πολύ κρύο. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς τους Νεμεάτες αγρότες είναι η ανάγκη βροχόπτωσης και αν είναι δυνατόν όχι καταρρακτώδους βροχής, που συνοδεύεται συνήθως από καταστροφές. Ο Θεός της Ελλάδας μας προστατεύει και δεν έχουμε αυτά που συμβαίνουν στην Αμερική ή πρόσφατα στην Ιταλία που χάθηκαν και ανθρώπινες ζωές.

Όσο για τα χιόνια αυτά με λίγη προσπάθεια και καλή οργάνωση, όπως έκανε πέρυσι ο Δήμαρχός μας, αντιμετωπίζονται. Βροχές, νερό θέλουμε για άρδευση και ύδρευση, να μην πούμε το νερό νεράκι… 

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Από ό,τι ακούγεται και βλέπουμε πάμε για Αυτοδιοικητικές, αλλά και βουλευτικές εκλογές την επόμενη χρονιά.

Όλα δείχνουν πως ο σημερινός Δήμαρχος θα διεκδικήσει και αυτή τη φορά τη Δημαρχεία Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Το έχει στο αίμα του ο Γιώργος από προσωπικό χρέος προς την τοπική κοινωνία, αλλά και από οικογενειακή παράδοση.

Όταν παρέλαβε τα ηνία από τον προκάτοχό του του έτυχαν αναποδιές και ψαχνόταν στο βηματισμό του.

Φαίνεται όμως ότι βγαίνει μπροστά στα δύσκολα και τα πάει πολύ καλά. Δεν ξέρω τι θα γινόταν με το Καζίνο Λουτρακίου, αν δεν ήταν αυτός που είναι. Ως ετεροδημότης του βγάζω το καπέλο σε απόδοση έργου.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Παρακινούμενος από τις δημοσιεύσεις της εφημερίδας Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, αναζήτησα στο διαδίκτυο ιστότοπους σχετικά με τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα σημεία, αλλά νομίζω πως ο Δήμος μας αξίζει μιας καλύτερης αντιμετώπισης.

Έχουμε τόσες πολλές φυσικές ομορφιές να δείξουμε. Διαπίστωσα, όμως, ένα πράγμα. Είναι χαμηλός ο δείκτης επισκεψιμότητας. Δεν ξέρω πού οφείλεται αυτό, αλλά θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να απασχολήσει τον Δήμαρχο και να κάνει τις ανάλογες ρυθμίσεις. Είναι μορφωμένος άνθρωπος και θα βρει τι πρέπει να κάνει. Υπάρχουν άλλωστε και ειδικοί που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν στις παρεμβάσεις του.

ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ: Διάβασα επιτέλους μία είδηση, σύμφωνα με την οποία συνεχίζονται τα συμπληρωματικά έργα του Αλιευτικού Καταφυγίου Βραχατίου, που πάει λάου λάου επί δεκαετίες. Βέβαια δεν είναι υπόλογη η σημερινή δημοτική Αρχή γι’ αυτή την καθυστέρηση, ίσα ίσα που όταν ανέλαβε επανήλθαν τα έργα διαμόρφωσης του λιμανιού και ευτυχώς συνεχίζονται χάρη στο ενδιαφέρον του Δημάρχου.

Ελπίζω να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί το Αλιευτικό Καταφύγιο στους ενδιαφερόμενους της περιοχής που δεν είναι και λίγοι.

Να τελειώνουμε. Να δούμε το Λιμενικό Ταμείο να πιάνει ενεργότερη δουλειά…


Δεν υπάρχουν σχόλια