Header Ads

Επιτυχημένη ομιλία του Γεωργίου Γεωργαντά Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Κιάτο Κορινθίας (Φ.1822)

    

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 η Δημοτική Τοπική Επιτροπή Σικυωνίων της Νέας Δημοκρατίας με Πρόεδρο τον Μιχάλη Σωτηρόπουλο και η Διοικούσα Εκλογική Επιτροπή Περιφέρειας Κορινθίας της νέας Δημοκρατίας με Πρόεδρο τον Δημήτριο Σουφρίλα, διοργάνωσαν εκδήλωση με κύριον ομιλητή τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά, με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη» Η εκδήλωση έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο Μάλλιος στο Κιάτο και άρχισε την 18,15 ώρα παρουσία 400 περίπου ατόμων, μεταξύ των οποίων ήταν Οι Υφυπουργοί Χρίστος Δήμας και Νίκος Ταγαράς, ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα, η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού και πρώην Βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη, Οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Χάρης Βυτινιώτης και Αναστάσιος Γκιολής πρώην Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, ο Πρόεδρος της Πελοπόννησος ΑΕ Σωτήρης Μουρίκης και Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Λουζιώτης, ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων Γεώργιος Οικονόμου, τα μέλη της ΔΕΕΠ Κορινθίας Απόστολος Γεώργαρης, Γεώργιος Ρούκης, Θεόδωρος Σεργεντάνης, οι Πρόεδροι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου Κων. Παπαβασιλείου, Τραγάνας Γεώργιος Κωστόπουλος, Σουλίου Νικόλαος Μπούμης, και Κρυονερίου Θεοφάνης Ζάρκος.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο γραμματέας των αγροτικών φορέων της Ν.Δ. Ανδρέας Καρασαρίνης”.

Η εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα των διοργανωτών Προέδρων Δημητρίου Σουφρίλα και Μιχάλη Σωτηρόπουλου, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν για την πρωτοβουλία τους.

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους κ.κ. Δήμα, Ταγαρά, Κόλλια και Νίκα μετά από τους οποίους το λόγο πήρε ο κύριος ομιλητής Υπουργός Γεώργιος Γεωργαντάς.

Στην κύρια ομιλία του ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε γενικά στη Αγροτική Ανάπτυξη όπως την έχει προγραμματίσει προοδευτικά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανέπτυξε διάφορά ενδιαφέροντα θέματα για τον νομό μας, που θα αναφέρουμε επιγραμματικά και είναι:

Η Αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, η συνέχιση των έργων για ολοκλήρωση του Φράγματος Ασωπού με χρηματοδότηση, τα Αρδευτικά έργα της Κορινθίας, η Αγροτική Οινοποιία, οι Νέοι Αγρότες, οι Αποζημιώσεις από καταστροφές καιρικών φαινομένων και άλλα. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήταν ουσιαστικός και εκεί που έκανε εντύπωση σε όλους ήταν όταν έδωσε το λόγο στους παρισταμένους να τον ρωτήσουν στα προβλήματα που τους απασχολούν. Επί δύο ώρες, από τις 9 μμ μέχρι τις 11 μμ απαντούσε πειστικά σε όλες τις ερωτήσεις αιχμής που του ζητούσαν οι απλοί αγρότες, αλλά και οι εκπρόσωποι των αγροτικών συνδικαλιστικών φορέων.

Κοινή ήταν η αίσθηση πως στην περιοχή του Κιάτου είχε πάνω από δέκα χρόνια να γίνει μία τόσο μεγάλη και ουσιώδης συζήτηση για τα αγροτικά θέματα. Δικαιολογημένα οι διοργανωτές πήραν τα συγχαρητήρια από ευχαριστημένους συμπολίτες τους.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος της ΔΕΕ/ΝΔ Σικυωνίων, Μιχάλης Σωτηρόπουλος, «Ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει υπαρκτά προβλήματα και όπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση θα είναι πάντα δίπλα στους αγρότες, παρά τα οποιαδήποτε θεμιτά ή αθέμιτα εμπόδια.» Όσο για τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτριο Σουφρίλα, δήλωσε ότι «Αυτή η σημερινή θαυμάσια εκδήλωση θα έχει συνέχεια. Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να γίνει κοινωνός του προγραμματικού έργου της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και όχι της ρηχής παραπολιτικής συνθηματολογίας. Οι απλοί πολίτες βλέπουν και ξέρουν τι θα κάνουν. Πάμε για το αύριο και όχι την οπισθοδρόμηση…»





Δεν υπάρχουν σχόλια