Header Ads

Βορίδης: Εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων του εξωτερικού, καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές (Φ.1822)

    

Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επιβεβαίωσε τη δημοσίευση του iefimerida.gr ότι υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο συζήτηση για αλλαγές στους βουλευτές Επικρατείας που εκλέγονται από την ομογένεια λόγω της χαμηλής συμμετοχής των κατοίκων του εξωτερικού στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι αιτήσεις που έχουν γίνει είναι κοντά στις 3.500, έχουν εγκριθεί 2.600-2.700 από αυτές. Θα γίνει εκ νέου μια εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων του εξωτερικού, καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Όμως, είναι μικροί οι αριθμοί, εδώ πρέπει να κάνουμε κάποιες σκέψεις».

Για να επιτευχθεί, όμως, αυτό απαιτείται η συναίνεση και μέρους της αντιπολίτευσης, καθώς το Σύνταγμα προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών για να αλλάξει η συγκεκριμένη πρόβλεψη.

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει αρνητικό στο ενδεχόμενο κατάργησης των τριών βουλευτών που εκλέγονται από την ομογένεια, στρέφοντας τα βέλη του τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως υποστηρίζει, «παρά τις «τυμπανοκρουσίες» της κυβέρνησης, οι προϋποθέσεις που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ακύρωσαν στην πράξη τη μαζική συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια