Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων (Φ.1818)

  

Κωστής Χατζηδάκης: Εφαρμόζουμε μια κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα
  


GNN Newsroom Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 «Άλλοι λένε λόγια, εμείς μιλάμε με έργα» «Εφαρμόζουμε μια κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα!» αναφέρει ο Κωστής Χατζηδάκης σε ανάρτησή του «Άλλοι λένε λόγια, εμείς μιλάμε με έργα για τους συνταξιούχους, τα άτομα με αναπηρία και τους κοινωνικά αδύναμους!», τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν είναι μόνο η απονομή των εκκρεμών συντάξεων. Δεν είναι μόνο η μείωση της ανεργίας από 17,5% το καλοκαίρι του 2019 σε 11,8% φέτος τον Σεπτέμβριο. Δεν είναι μόνο η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που είναι εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένων. Με τον τελευταίο νόμο 4997/2022 για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας, μεταξύ άλλων: Ρυθμίσαμε τον τρόπο καταβολής της οριζόντιας αύξησης 7,75% στις συντάξεις στο τέλος Ιανουαρίου. Και της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες στο τέλος του έτους. Μειώσαμε τον χρόνο παραγραφής των ΜΗ βεβαιωμένων οφειλών στον ΕΦΚΑ σε 10 χρόνια. Αυξήσαμε σε 24 τις δόσεις για τις ρυθμισμένες οφειλές στον ΕΦΚΑ. Θεσπίσαμε ενιαίους κανόνες για τη λήψη αναπηρικής σύνταξης, με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω. Θέσαμε πλαφόν σε προκλητικά υψηλές επικουρικές συντάξεις. Επεκτείναμε την άδεια μητρότητας σε 9 μήνες στον ιδιωτικό τομέα», προσθέτει.

Έπειτα, καταλήγει λέγοντας:

«Στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχουμε αποφασίσει να προχωρούμε στον δρόμο των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων. Και να εφαρμόζουμε μια κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα!»




Αφού ο κ. Μητσοτάκης «μυρίζει» εκλογές, ας τις προκηρύξει άμεσα για να σωθεί η κοινωνία
  


CNNNewsroom 28 Νοεμβρίου 2022 «Αρπακτικά που έχουν πέσει πάνω στο εισόδημα των πολιτών, αρπακτικά που κατασπαράζουν την δημοκρατία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.ΣΥΡΙΖΑ Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναφέροντας ότι «αρπακτικά έχουν πέσει πάνω στο εισόδημα των πολιτών» και «αρπακτικά κατασπαράζουν την δημοκρατία», ενώ παράλληλα σημειώνει ότι «αφού ο κ. Μητσοτάκης «μυρίζει» εκλογές ας τις προκηρύξει άμεσα για να σωθεί η κοινωνία».

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα καταγραφεί στην σύγχρονη ιστορία του τόπου ως ένας αποτυχημένος και αδίστακτος πολιτικός» και προσθέτει ειδικότερα: «Κατήργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και στήριζε τα συμφέροντα των διαφόρων «Πάτσηδων». Στις ημέρες του το ιδιωτικό χρέος αυξάνεται ξανά και πνίγει μεσαία στρώματα και μισθωτούς. Η απέχθεια του για κάθε τι κοινωνικό φτάνει ακόμα και στην διάλυση μέσα από την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ». Επιπλέον, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη λεηλατεί την κοινωνία με τις οικονομικές της επιλογές και διαλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου με όσα κάνει στους θεσμούς» και πως «το σκάνδαλο Μητσοτάκη με το predator δείχνει την αντίληψη για τον τρόπο διακυβέρνησης». «Αρπακτικά που έχουν πέσει πάνω στο εισόδημα των πολιτών, αρπακτικά που κατασπαράζουν την δημοκρατία», προσθέτει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «το αίτημα που έρχεται από την κοινωνία είναι ένα: δικαιοσύνη», «πολιτική αλλαγή για να υπάρξει δικαιοσύνη στην οικονομία, να μπει τέλος στην ασυδοσία των ισχυρών, να υπάρξει επαναφορά του κράτους δικαίου». «Αφού ο κ. Μητσοτάκης «μυρίζει» εκλογές», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ας τις προκηρύξει άμεσα για να σωθεί η κοινωνία».




Ανδρουλάκης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από την αγωνία χιλιάδων δανειοληπτών
  


CNN Newsroom 28 Νοεμβρίου 2022 O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφθηκε λίγο πριν το μεσημέρι την αγορά του Κερατσινίου όπου μίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες οι οποίοι του εξέφρασαν την αγωνία τους για την ακρίβεια.

«Η κρίση βαθαίνει. Χιλιάδες Έλληνες βυθίζονται στην απελπισία. Οφείλουμε, λοιπόν, να πάρουμε γενναίες πρωτοβουλίες»», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης κι έκανε ειδική αναφορά στα κόκκινα δάνεια. «Καταθέσαμε τροπολογία προκειμένου να προστατεύσουμε εκ νέου την πρώτη κατοικία, όπως είχαμε κάνει και στο παρελθόν με δικό μας νόμο το 2010» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

Κατέκρινε ακόμη «την πολιτική υποκρισία της Κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση και τόνισε πως «Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από την απελπισία και την αγωνία χιλιάδων Ελληνίδων και Ελλήνων δανειοληπτών. Η Νέα Δημοκρατία κατήργησε το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια στα funds. Όμως υπάρχουν και τα χρέη προς το δημόσιο. Γι’ αυτό προτείνουμε 120 δόσεις για τα χρέη στον ΕΦΚΑ και την εφορία» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μόνο επιλογές που μειώνουν τις ανισότητες και δίνουν προοπτική για βιώσιμη ανάπτυξη, μπορούν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό και τα ελληνόπουλα, με πολλές και καλές θέσεις εργασίας» είπε.

Αναφερόμενος στη τακτική του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των τομεαρχών του κόμματος, σε δεκαπέντε μέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα και σχεδόν το σύνολο των ψηφοδελτίων.

«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και να χτίσουμε μια σχέση αξιοπιστίας. Γιατί το ΠΑΣΟΚ μπορεί, μακριά από τον ελιτισμό της Νέας Δημοκρατίας και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχώς πυροδοτούν έναν τοξικό δημόσιο διάλογο» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.




ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
  


ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 Η ΝΔ αρνείται πεισματικά να δώσει πειστικές απαντήσεις για τις αποκαλύψεις αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Η ΝΔ αρνείται επίσης πεισματικά να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ, όπου και κρατείται ο φυσικός αυτουργός κατασκοπείας εις βάρος της Ελλάδας, παρότι η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στόχος της κατασκοπείας ήταν και μέλη της ΚΟ της ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αρνούνται επίσης να πιέσουν την κυβέρνηση ώστε να απολογηθεί ο κατάσκοπος Αβιράμ Αζάρι και να αποκαλυφθούν οι εντολείς του.

Η στάση τους αποδεικνύει ότι εκμεταλλεύονται μία υπόθεση υψίστης εθνικής σημασίας, για μικροκομματικό όφελος.

Η θέση της Ελληνικής Λύσης είναι ξεκάθαρη: Όποιος παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους για κομματικό όφελος, έχει διαπράξει έγκλημα κατά του πολιτεύματος. Όποιος αρνείται να διαλευκάνει υπόθεση κατασκοπείας κατά της Ελλάδας, διαπράττει έγκλημα κατά του έθνους. Η Ελληνική Λύση δεσμεύεται ότι θα οδηγήσει στην δικαιοσύνη όσους χρησιμοποίησαν τα «μάτια της πατρίδας» για ιδιοτελείς σκοπούς, πέραν οποιουδήποτε «απορρήτου» και «ακαταδίωκτου».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ





Δημ. Κουτσούμπας: Ό,τι θετικό προκύψει για το λαό, θα προκύψει από τη λαϊκή δράση
  


Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του ομιλία στη Χαλκίδα, τόνισε ότι «104 χρόνια ΚΚΕ, συνεχίζουμε για να γίνει ο λαός ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, αυτό πρέπει να γίνει σήμερα, για να ανοίξει επιτέλους ο ελπιδοφόρος και ρεαλιστικός δρόμος για το λαό μας, για τη νεολαία. Από όλους εμάς εξαρτάται αν θα τα καταφέρουμε. Από τη δική μας στάση, δράση και επιλογή».

Μίλησε για την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια που «εξανεμίζει το πενιχρό εργατικό λαϊκό εισόδημα, τα «κοράκια» των τραπεζών που αρπάζουν τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών, «αφού πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τον πλειστηριασμό και η κυβέρνηση της ΝΔ την έξωση», τα μικρά παιδιά που αφήνονται στα κακοποιητικά χέρια ιδιωτών και ΜΚΟ στις διάφορες «Κιβωτούς του Τρόμου», τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις που βάζουν στο στόχαστρο τον «εχθρό λαό», τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη συμμετοχή της χώρας» και τόνισε: «Όταν μαζεύονται τόσα, κι άλλα τόσα, τότε μια επιλογή έχει ο καθένας και η καθεμιά: Να πάρει τη θέση του στους αγώνες δίπλα στο ΚΚΕ. Και για να σώσουμε ότι σώζεται αλλά και για να ξεμπερδεύουμε τελικά, «οριστικά και αμετάκλητα» αυτή τη φορά, με το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης».

«Ο λαός μας πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται την πραγματική πολιτική αλλαγή, με τον ίδιο μεγάλο πρωταγωνιστή και όχι απλό θεατή» τόνισε.

news247 27 Νοεμβρίου 2022






Αποκλείεται το γεγονός η χώρα να είναι στο στόχαστρο ξένων κέντρων και συμφερόντων;
   

Από την απάντηση του εκπροσώπου τύπου του ΜεΡΑ25, Μιχαήλ Κριθαρίδη στην εφημερίδα Παρασκήνιο:

Στο πεδίο των πολιτικών συνεργασιών εκτιμάτε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα μπορούσε να συνεργαστεί ξανά με τον Αλέξη Τσίπρα ή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με ποιους όρους;

Προφανώς μια Κυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπάρξει υπό κανένα όρο και καμία προϋπόθεση. Όχι ότι και με τον Αλέξη Τσίπρα είναι κάτι τέτοιο αρκετά πιθανό, από την στιγμή που ο κ. Τσίπρας αρνείται να συζητήσει επί πολύ συγκεκριμένων πολιτικών ρήξης με την ολιγαρχία, πριν από τις εκλογές. Εμείς ως ΜέΡΑ25 έχουμε δεσμευτεί στο Συνέδριο μας να συζητήσουμε πριν από τις εκλογές μόνο, ένα πρόγραμμα ρήξης με την ολιγαρχία πάνω σε 7+1 πολιτικές τομές τις οποίες εμείς προκρίνουμε. Αν μια τέτοια διεργασία δεν πραγματοποιηθεί πριν από τις εκλογές, καθαρά και σαφώς δηλώνουμε πως θα καταψηφίσουμε κάθε Κυβέρνηση μετά από τις εκλογές, διότι μέσα στα “τριήμερα” προοδευτικό πρόγραμμα ρήξης με την ολιγαρχία δεν μπορεί να υπάρξει, άρα ούτε και σχετική συνεργασία.

Πιστεύετε ότι οι εκλογές πλέον είναι πιο κοντά από τους χρόνους που δίνει το κυβερνητικό επιτελείο.

Θεωρούμε πως η Κυβέρνηση αν μπορέσει να πάει τις εκλογές προς το τέλος, ακόμα και το καλοκαίρι θα το κάνει, για να ψηφίσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι νέοι γίνεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια