Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Χρίστου Δήμα (Φ.1816)

Χρίστος Δήμας Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Ελληνική αποστολή στο Σαν Φρανσίσκο για προσέλκυση επενδύσεων και εξωστρέφεια του ελληνικού συστήματος καινοτομίας
  


Μια γεμάτη εβδομάδα με συναντήσεις, ενημερώσεις και σημαντικές επαφές στον Σαν Φρανσίσκο και την Silicon Valley ολοκληρώθηκε με επιτυχία για την ελληνική αποστολή. Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιαννης και ο Γενικος Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Πρόεδρος του Enterprise Greece, Γιάννης Σμυρλής, περιηγηθήκαν στις εγκαταστάσεις των κολοσσών της τεχνολογίας, Microsoft, Apple, Google κ.α., όπου είχαν σημαντικές συνομιλίες για την περαιτέρω κλιμάκωση των επενδύσεων τους στην Ελλάδα σε άλλους κλάδους.

Στα πανεπιστήμια Berkeley και Stanford ενημερώθηκαν για τα ερευνητικά τους προγράμματα και συζητήθηκαν από κοινού τρόποι να συνδεθούν με την Ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα, αλλά και με πανεπιστημιακά ιδρύματα στη χώρα μας.

Στο University of San Francisco ο Χρίστος Δήμας και ο Κώστας Φραγκογιαννης να πραγματοποίησαν ομιλίες για τη νέα προοπτική της χώρας που άλλαξε την εικόνα της στους επενδυτές αλλά και την λειτουργία της εντός των συνόρων.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με πολλά Venture Capitals που επενδύουν σε statups από την στιγμή που ξεκινούν μέχρι και την στιγμή που κλιμακώνουν πριν γίνουν unicorns (κεφαλαιοποίησης άνω του 1 δις), άνοιξαν συζητήσεις και δημιουργήθηκε ατζέντα για την επόμενη ημέρα.

Σημαντική παρουσία σε όλη την κυβερνητική αποστολή είχαν πέντε εταιρείες Startup που συμμετειχαν στην αποστολή αλλά και οι Έλληνες του San Francisco που στήριξαν την επίσκεψη αυτή με κορυφαία στιγμή τα επίσημα εγκαίνια του Silicon Valley Greek Hub. Επίσης επισκέφθηκαν ελληνικές επιχειρήσεις που διαπρέπουν και βρίσκονται κοντά στους στόχους τους, έχοντας πετύχει χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων και συζήτησαν με όλα γκρουπ στελεχών ελληνικής καταγωγής στους κολοσσούς της τεχνολογίας.

Ό Χρίστος Δήμας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ανέφερε: «Θελουμε να αναδείξουμε το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, να αυξήσουμε την εξωστρέφεια του και να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας των νεοφυών επιχειρήσεων εδώ στις ΗΠΑ μέσω του ElevateGreece».

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε πίσω με μια συμφωνία επί της αρχής με το Δήμο Σαν Φρανσίσκο για απευθείας γραμμή με την Ελλάδα και με μια γεμάτη ατζέντα με θέματα που θα πρέπει να ωριμάσουν στην πρόοδο του χρόνου προκειμένου να μετατραπούν σε νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια