Header Ads

Περιφερειακά νέα (Φ.1816)

Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα ο ισόπεδος κόμβος στην γέφυρα του Γκα, στην Κορινθία
    

Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι προχθές Σάββατο 12 Νοεμβρίου από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, και παραδόθηκε στην κυκλοφορία, ο ισόπεδος κόμβος στην γέφυρα του Γκα, στην διασταύρωση των Αθικίων με την παλαιά εθνική οδό οδό Κορίνθου – Αργους.

“Δώσαμε στην κυκλοφορία τον κόμβο Γκα, αυξάνοντας σημαντικά την ασφάλεια σε ένα σημείο του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης εκφράζοντας ικανοποίηση για το σύντομο χρόνο που απαιτήθηκε για το εν λόγω έργο που υλοποίησε η Περιφέρεια με δαπάνη 212.693,81 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης, στις δηλώσεις του, τόνισε ακόμα ότι πριν τα Χριστούγεννα θα δημοπρατηθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου άλλοι τρεις κόμβοι στην Κορινθία -δύο στην παλαιά εθνική οδό μέχρι το Λέχαιο και ο τρίτος έξω από τις εγκαταστάσεις της Motor Oil. Η συνολική δαπάνη για τα εν λόγω έργα ανέρχεται σε περίπου 5 εκ ευρώ, πίστωση που προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως σημείωσε.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι σε δύο εβδομάδες θα υπογραφεί στο Κρυονέρι, το μεγάλο έργο αναβάθμισης του εκεί αστεροσκοπείου, με προϋπολογισμό 4,3 εκ ευρώ:

“Αφήνουμε ως περιφερειακή Αρχή χειροπιαστό έργο στην Κορινθία. Στον κόσμο πρέπει να λέμε πώς διαχειριζόμαστε το δημόσιο χρήμα και τι αποτελέσματα φέρνει αυτή η διαχείριση” τόνισε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, στην τελετή των εγκαινίων ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου, η ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού Μαριλένα Σούκουλη, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Λέκκας στην μελέτη του οποίου βασίστηκε το πιο πάνω έργο.




Αποκαλύφθηκε στα Αθίκια το μνημείο των Ρυτοϊτών αγωνιστών του 1821
    


Εγινε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η αποκάλυψη του μνημείου των Ρυτοϊτών αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, το οποίο ανεγέρθηκε από την Περιφέρεια κοντά στο ναΰδριο της Θεοτόκου, στα Αθίκια της Κορινθίας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης μετά την αποκάλυψη του μνημείου και την κατάθεση στεφανιών, επισήμανε μεταξύ άλλων: “Μετά 200 χρόνια από τη συνέλευση των Ρυτοϊτών και τη συγκρότηση εκ μέρους τους ένοπλου σώματος υπό τον Νέζη, το μνημείο που εγκαινιάσαμε σήμερα αποτελεί έκφραση τιμής στους αγώνες και την θυσία τους για την απελευθέρωση της πατρίδας μας”.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση ήταν ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, η ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού Μαριλένα Σούκουλη, ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Λέκκας, εκπρόσωποι του συλλόγου “Μνημοσύνη” κ.α.




Παραδόθηκαν τα νέα 20 ασθενοφόρα στην Περιφέρεια
 

 
“Από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν ήδη ενημερωθεί τα Κέντρα Υγείας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες στα οποία θα παραδοθούν τα νέα ασθενοφόρα” δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στην εκδήλωση που έγινε την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στην Πάτρα, για την παράδοση των 20 νέων ασθενοφόρων, η προμήθεια των οποίων έγινε με πιστώσεις του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 μετά από την ένταξη σε αυτό της σχετικής πράξης, πριν 3 χρόνια, με υπογραφή του περιφερειάρχη Π. Νίκα.

“Η σημερινή τελετή θα έπρεπε να γίνει στην Τρίπολη, στην έδρα της Περιφέρειας που διέθεσε τις πιστώσεις για τα οχήματα αυτά μέσω του Επιχειρησιακού της Προγράμματος” σχολίασε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα:

“Ωστόσο, το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι -στην καλύτερη περίπτωσηκάτω από τον μέσο όρο. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ποιοτική, όταν απαιτείται σήμερα από τον κόσμο να μεταβαίνει στην Πάτρα ή στην Αθήνα για σοβαρά περιστατικά. Οταν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Κι όταν ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα πέραν των παρεμβάσεων της Περιφέρειας, τις οποίες κάποιοι θέλουν να τις οικειοποιούνται” σημείωσε ο Π. Νίκας. Και κατέληξε:

“Εν κατακλείδι, το θέμα δεν είναι ποιος αγόρασε τι, αλλά η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αυτό είναι επί της ουσίας που ενδιαφέρει τους πολίτες. Δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τα νοσοκομεία μας, όταν είναι εμφανές ότι δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την βελτίωση της κατάστασης”.

ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ 

Σύμφωνα με τον πίνακα κατανομής, από τα 20 οχήματα, 3 κατευθύνονται στην Αργολίδα (2 στο Κ.Υ. Κρανιδίου και 1 στο Κ.Υ Λυγουριού), 6 στην Αρκαδία (2 στο Κ.Υ. Τροπαίων και από 1 στα Κ.Υ. Αστρους, Δημητσάνας, Λεωνιδίου και Μεγαλόπολης), 1 στην Κορινθία (Κ.Υ. Γκούρας), 6 στη Λακωνία (2 στο Κ.Υ. Μολάων και από 1 στα Κ.Υ.Αρεόπολης, Βλαχιώτη, Γυθείου και Νεάπολης) και 4 στη Μεσσηνία (2 στο Κ.Υ. Κυπαρισσίας και από 1 στα Κ.Υ. Αγίου Νικολάου και Μελιγαλά).




Από τις δραστηριότητες της Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αθηνάς Κόρκα
  


* Σε μια σειρά πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων παρευρέθηκε το Σαββατοκύριακο η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα. Στην περιοχή του Κιάτου όπου το Ίδρυμα Μαυρούλια σε συνεργασία με τον Δήμος Συκιωνίων έγινε η βράβευση για τους επιτυχόντες με υποτροφία φοιτητές στη τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ ταυτόχρονα οι αριστούχοι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων πήραν το βραβείο «Λούτα» . Η Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε συγχαρητήρια σε γονείς, φοιτητές μαθητές και καλή σταδιοδρομία. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, Ο Δήμαρχος Συκιωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος καθώς και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χάρης Βυτινιώτης.

* Στην συνέχεια η κα Κόρκα παρευρέθηκε στον αγώνα των κορασίδων του ΑΣΠ και των αγοριών του ΚΑΟΚ στο κλειστό γυμναστήριο Κορίνθου μας με τις ευχές για καλή δύναμη και επιτυχίες στο φετινό πρωτάθλημα.

* Στο κλείσιμο της ημέρας η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, παρευρέθηκε στην εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Θαλερού «Άγγελος Συκελιανός» σε μια αξιόλογη εκδήλωση για τους ήρωες του Έπους του 1940 με αφηγήσεις, ποιήματα από τα παιδιά του συλλόγου. Η κα Κόρκα, εξέφρασε τα συγχαρητήρια στον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την διοργάνωση και τόνισε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι πάντα αρωγός στις πολιτιστικές και ιστορικές εκδηλώσεις της Κορινθίας.

* Έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας των ΑΜΕΑ Πελοποννήσου κ. Νίκου Καραλή, η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα, παρακολούθησε την ημερίδα σχετικά με τον «Αγησίλαο», ένα πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με συγχρηματοδότηση από Εθνικούς πόρους καθώς και της Ευρωπαϊκής ένωσης για την καταπολέμηση των διακρίσεων για τα άτομα με αναπηρία που ζουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στην συγκεκριμένη ημερίδα και σε συνδυασμό με την Διαδικτυακή που πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου η οποία ήταν διοργανωμένη από την Περιφερειακή Διεύθυνση της Περιφέρειας, αναφέρθηκαν όλα τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν για την ελεύθερη κίνηση των ΑΜΕΑ και την συμμετοχή τους στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή χωρίς διακρίσεις. Η κα Κόρκα μεταξύ άλλων τόνισε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως οφείλει θα είναι πάντα δίπλα στα Άτομα με Αναπηρία.

* Έπειτα από πρόσκληση η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα παρακολούθησε την άσκηση των Αξιωματικών και υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος από 12 χώρες και 28 εταίρους με επικεφαλής το ΕΜΠ στο σκοπευτήριο Κορίνθου. Στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος Horizon 2020, η άσκηση εκτελέστηκε με επιτυχία και στόχος ήταν η εφαρμογή πιθανών σεναρίων με μέσα και όργανα σύγχρονα και αποτελεσματικά. Η κα Κόρκα μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον κ Αντώνη Κουκουζά για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση καθώς επίσης όλους τους τους φορείς και τις εθελοντικές οργανώσεις που ήταν παρόντες.




ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
       


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 

Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών κοινής ωφέλειας, των τραπεζών, των κεντρικών οδών – πλατειών της Κορίνθου και των ελλιμενισμένων λιμενικών πλοίων.

07.00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες στις εκκλησίες με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου.

08.00 Έπαρση της Σημαίας στο Μαυσωλείο των Ηρώων από Τιμητικό Άγημα της Σχολής Μηχανικού (Σ.ΜΧ.) 10.30 Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από Ανώτερο Αξιωματικό της Σχολής Μηχανικού.

11.00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, των Ενόπλων Δυνάμεων,της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, στο Μαυσωλείο των Ηρώων,όπου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

17.00 Υποστολή της Σημαίας 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

Παρακαλούνται όπως φροντίσουν για τα σχετικά με:Την οργάνωση των ιεροτελεστιών: η Ι. Μ. ΚορίνθουΤη συμμετοχή του Στρατού; η Ανωτέρα Διοίκηση Φρουράς ΚορίνθουΤον σημαιοστολισμό, τη φωταγώγηση, την παρουσία της Φιλαρμονικής και την προετοιμασία του χώρου: ο Δήμος ΚορινθίωνΤην τήρηση της τάξης: η Αστυνομική Διεύθυνση ΚορινθίαςΤελετάρχης ορίζεται ο κ. Δημήτριος Λυγάκης, υπάλληλος του Δήμου Κορινθίων.








Δεν υπάρχουν σχόλια