Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Χρίστου Δήμα (Φ.1815)

Χρίστος Δήμας Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
  

Αναδεικνύεται ο Αρχαίος Δίολκος Κορίνθου

Ο Αρχαίος Δίολκος, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα μηχανικής των αρχαίων Ελλήνων, ένωνε τα δύο μεγάλα λιμάνια της αρχαιότητας, τις Κεχρεές στον Σαρωνικό και το Λέχαιον στον Κορινθιακό κόλπο, προκειμένου να αποφεύγεται ο μακρύς και επικίνδυνος περίπλους της Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα τεχνολογικό θαύμα της προκλασικής περιόδου και την πρώτη συστηματική προσπάθεια μεταφοράς εμπορευμάτων και πολεμικών πλοίων από το Σαρωνικό προς τον Κορινθιακό κόλπο, και αντίστροφα.

Ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας , συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες της Κορινθίας Αθηνά Κορκα, Τάσο Γκιολη και Χάρη Βυτινιωτη, βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε αναλυτικά, από την έφορο αρχαιοτήτων Παναγιώτα Κασίμη και την αρχαιολογική της ομάδα, για τις ανασκαφικές εργασίες που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα από την Εφορεια Αρχαιοτήτων Κορινθίας, την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων και την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, με σκοπό την αποκατάσταση και ανάδειξη του ιστορικού μνημείου ώστε να αποτελεί οργανωμένο και επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο.

Το ανασκαφικό έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 20142020 της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 3.100.000€ και αναμένεται να ολοκληρωθει, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, το καλοκαίρι 2023.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται στοχεύουν στην ανάδειξη του αρχαίου μνημείου της Κορίνθου. Με την ολοκλήρωση τους, αναβαθμίζεται η ευρύτερη περιοχή της Ποσειδωνίας και αναμένεται να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επισκεπτών και τουριστών που θα θέλουν να θαυμάσουν αυτό το σπουδαίο επίτευγμα της αρχαιότητας.

Μία νέα αίθουσα στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κορίνθου 

Μία σημαντική εξέλιξη για το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κορίνθου είναι η άμεση εγκατάσταση μίας επιπλέον σχολικής αίθουσας που θα επιτρέψει την πολύ πιο ομαλή λειτουργία του σχολείου αφού θα απελευθερωθούν αίθουσες και χώροι για τους μαθητές.

Ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας επισκέφθηκε το ειδικό σχολείο μαζί με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Δημήτρη Ντριμερη και το Νότη Σακελλαράκη από τον Δήμο Κορινθίων και συζήτησαν με την Διευθύντρια του σχολείου Γιώτα Τσάκωνα και τους εκπαιδευτικούς για το ειδικό σχολειο στο οποίο γίνεται εξαιρετική δουλειά.

Όπως ανέφερε ο κ. Δήμας, η αίθουσα είναι απο τις Κτιριακές Υποδομές και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε μερικούς μήνες θα ακολουθήσει και μία δεύτερη.




Δεν υπάρχουν σχόλια