Header Ads

Στον απόηχο της τραγωδίας 92 γυμνών λαθρομεταναστών /Φ.1812

    

Το πρόσφατο επεισόδιο των 92 λαθρομεταναστών, που περιμαζεύτηκαν από τις Ελληνικές Αρχές ολόγυμνοι στην Ελληνική όχθη του π. ΄Εβρου στη Θράκη μας απασχολεί σοβαρά. Αποδεικνύεται ακόμη μία φορά ότι οι Τούρκοι, είναι ένας Λαός απολίτιστος, άξεστος στην πλειοψηφία του και φανατισμένος από μία θρησκεία εντελώς αντίθετη με τις Αρχές και τα κηρύγματα αγάπης και αλληλοβοήθειας προς τον συνάνθρωπο. Το γεγονός αυτό, κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να διεθνοποιηθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση και να ζητηθεί αρμοδίως η διεθνής κατακραυγή. Να πάψουν οι πολιτικοί μας να δείχνουν συμπτώματα ηττοπάθειας και μονομερούς κατευνασμού και φοβίας έναντι των προκλητικών και απάνθρωπων ενεργειών της Τουρκίας.

Είχε το θράσος η τουρκική προπαγανδιστική μονταζιέρα να διαψεύσει με λόγια, που έβαλε στο στόμα ενός υπουργού, το σχετικό ρεπορτάζ από την δραματική εικόνα δεκάδων ανδρών, που έντρομοι και κάτω από την επήρεια της δύστυχης προσπάθειας να ξεφύγουν από την αγκαλιά του βάρβαρου γείτονα, να κρύψουν τα αμελέτητα. Υπάρχουν οι δηλώσεις των θυμάτων λαθρομεταναστών, που παραβίασαν, έστω και Ξυλοδαρμένοι τα Ελληνικά σύνορα.

Υπάρχει η δύναμη Frontex της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μαζί με τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές περιμάζεψαν τους « παράνομους εισβολείς ». Να κοινοποιηθεί σε όλα τα ντόπια και διεθνή ΜΜΕ η σχετική Έκθεση του συμβάντος με φωτογραφίες και δηλώσεις των θυμάτων. Να πάρει το μάθημά του ο κακός γείτονας για να πάψει να θεωρεί χαχόλους τη διεθνή κοινή γνώμη.

Εδώ όμως είναι αναγκαίο να επισημάνουμε και άτι που μας απασχολεί διαρκώς. Τι γίνεται με τις παράνομες ροές λαθρομεταναστών, που έχει εργαλειοποιήσει η Τουρκία του Ερντογάν; Η τουρκική στρατοχωροφυλακή και ο συνοριακός στρατός δεν ενεργού ασφαλώς από μόνοι τους. Οι πράξεις αυτές είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού ανώτερων κλιμακίων. Πως γίνεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια; Η Τουρκία πληρώνεται από την Ε.Ε. πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως, για να απελαύνει τους εισερχόμενους στη χώρα της από όλες τις φυλές. Δεν υπάρχουν εκπρόσωποί της στα παράλια της Μικράς Ασίας για να καταγγείλουν τη συμμετοχή του κράτους – δουλέμπορου στην ομαδοποίηση και προώθηση στα Ελληνικά σύνορα, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης;

Επιτέλους, έχουμε αγανακτήσει με αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας με τα κέντρα ελεύθερης κράτησης λαθρομεταναστών. Με τρομάζει η ιδέα τι θα συμβεί, αν τυχόν υλοποιηθούν οι δηλώσεις των τούρκων για το λεγόμενο δήθεν προληπτικό κτύπημα στην Ελλάδα. Από την στρατιωτική μου εμπειρία στις Ειδικές Δυνάμεις Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών και ειδικά στον Ανορθόδοξο πόλεμο, θεωρώ μεγάλη απειλή στο εσωτερικό της χώρας από μέρους των λαθρομεταναστών και των πρακτόρων, εν υπνώσει, που έχει φροντίσει η Τουρκία να στείλει μεγάλο αριθμό μεταξύ τούτων. Αυτό το θέμα ασφαλώς το γνωρίζουν οι αρμόδιες Αρχές των Ενόπλων Δυνάμεων αι Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά δεν βλέπω να κοινοποιούνται συλλήψεις, ούτε επαναπροωθήσεις στην Τουρκία ή απελάσεις σε μεγάλο αριθμό.

Καλόν είναι να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες τι θα συμβεί στην κακιά ώρα. Η Τουρκία εφαρμόζει σταθερή συνταγή στην προετοιμασία μίας στρατιωτικής επιχείρησης. Το είδαμε σε άλλες περιπτώσεις, αλλά και στην Κύπρο, όπου οι πράκτορες – στρατιωτικοί με πολιτικά, που είχε στείλει, ως προπομπό της εισβολής έκαναν τη δουλεία τους. Προηγήθηκε «Μαύρη Επιχείρηση» αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης, παραπληροφόρησης, σαμποτάζ σε επιλεγμένους στόχους, προβοκάτσιας και άλλων ενεργειών. Απλοί μέχρι τότε πολίτες βρέθηκαν ξαφνικά με σύγχρονο εξοπλισμό στα χέρια τους από κρύπτες, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για τις κύριες δυνάμεις επιθέσεως. Θα μπορούσαμε να επισημάνουμε πολλά πάνω σ΄αυτό το θέμα, αλλά θα μείνουμε σ΄αυτό:

Αποτελεί λάθος η ιδέα να μας λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα οι μετανάστες. Σε λίγα χρόνια, όχι πολύ μακρινά η Ελλάδα, με το μυαλό υποταγής των πολιτικών στα έξωθεν κελεύσματα θα έχει χάσει την ψυχή της, τον Ελληνισμό και τις παρακαταθήκες «του καλού και του ωραίου». Η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη έχει χρέος να δει τα πράγματα «Ελληνικά». Να νομοθετήσει κίνητρα για πολυμελή οικογένεια, να ανακαλέσει την νεολαία μας που ξενητεύτηκε μετά τα Μνημόνια Γεωργίου Α. Παπανδρέου και ΣΙΑ, να προωθήσει τους γάμους μεταξύ διαφορετικού φύλου. Να αντιμετωπίζει τους Έλληνες όπως τους αξίζει…


Δεν υπάρχουν σχόλια