Header Ads

Μητροπολιτικά νέα /Φ.1813

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΣ κ. ΑΡΣΕΝΙΟΥ & ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ EISENSTADT κ. ΑΙΓΙΔΙΟΥ ΜΕ 140 ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
   


Την Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022, επισκεύτηκε την Ι. Μητρόπολή μας ομάδα 140 Ρωμαιοκαθολικών προσκυνητών, από την Επισκοπή Eisenstadt, με επικεφαλής τον Επίσκοπο αυτής κ. Αιγίδιο, συνοδευόμενη από τον Ορθόδοξο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο με σκοπό να ακολουθήσουν τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου».

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος υποδέχθηκε τους Επισκόπους και τους προσκυνητές στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, όπου τους ομίλησε για την ιστορία της Κορίνθου από την αρχαιότητα έως σήμερα. Φυσικά ο Μητροπολίτης μας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας Απόστολο Παύλο, στο πνευματικό έργο που επιτέλεσε κατά την παραμονή Του στην Κόρινθο και στις περιβόητες δύο (2) Προς Κορινθίους Επιστολές Του.

Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για τον ανακαινιστή της Κορίνθου, μετά τους σεισμούς του 1928, Μητροπολίτη Δαμασκηνό Παπανδρέου τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο, Αντιβασιλέα και Πρωθυπουργό της Ελλάδος και κτήτορα του Καθεδρικού Ι.Ναού, και ολοκλήρωσε την σύντομη ομιλία του με αναφορά στο μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ι. Μητρόπολή μας, ξεπερνώντας ετησίως τα τέσσερα (4) και πλέον εκατομμύρια ευρώ, ακόμα και κατά την διάρκεια της κρίσεως, γεγονός που μας καθιστά συνεπέστατους ως Κορινθίους στους λόγους του Αποστόλου των Εθνών Παύλου περί αγάπης, αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας.

Αμέσως μετά την παρουσία τους στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και στην Ιστορική Καθέδρα της Ι. Μητροπόλεως μας, το «Βήμα του Γαλλίωνος» και ακολούθως συνέχισαν το προκαθορισμένο πρόγραμμά τους.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.




ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ
  


Στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου στο Χαλκί Κορινθίας τέλεσε την Θ. Λειτουργία και στην συνέχεια το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Βασιλικής Καρπούζη, μητρός του Διοικητού του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Γρηγορίου Καρπούζη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος εχθές Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2022, πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Ιωάννη Μητσόπουλο και τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια.

Ο Σεβασμιώτατος ερμηνεύοντας το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα το αναφερόμενο στην επίσκεψη του Κυρίου στην χώρα των Γαδαρηνών μίλησε με αφορμή την είσοδο των δαιμονίων εκ του πάσχοντος ανθρώπου στους χοίρους για την δική μας εποχή και ιδιαίτερα για τις ημέρες μας που παρατηρούμε, ακούμε και διαβάζουμε, παιδεραστίες, πολέμους, οικονομική δυσπραγία, εγκληματικότητα κ.ά. πολλά βεβαιώνοντας τους λόγους του Προφητάνακτα Δαυίδ ότι ο άνθρωπος «παρασυνεβλήθη τοῖς κτήνεσι τοῖς ἀνοήτοις καὶ ὡμοιώθη αὐτοῖς» (Ψαλμ. 48,21). Αφορμή και αίτιο όλων αυτών των θλιβερών γεγονότων είναι η εγκατάλειψη της παιδαγωγούσας και σώζουσας Πίστεώς μας και μόνη μας ελπίδα η επιστροφή σε αυτήν και στην διδασκαλία του Κυρίου μας. Ωστόσο σήμερα, προσευχητικό καθήκον μας έφερε εδώ προκειμένου να τιμήσουμε την αοίδιμο Βασιλική και τον σύζυγο της Βλάσιο Καρπούζη, οι οποίοι προσέφεραν ό, τι καλύτερο είχαν στην κοινωνία μας, δηλαδή, τα παιδιά τους. Η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη γ΄ αυτό οφείλουμε, όταν υπάρχει ένα καλό παράδειγμα, να το γνωστοποιούμε ώστε οι άνθρωποι και να παραδειγματίζονται και να μην απογοητεύονται.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθυνε συλλυπητήριες ευχές στον πρώην συνεργάτη του, από την θέση του Νομικού Συμβούλου της Ι. Μητροπόλεως μας, κ. Γρηγόριο Καρπούζη, στον αδελφό του και τις οικογένειές τους και ευχαρίστησε τον Εφημέριο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο που διατηρούν τον Ι. Ναό του χωριού σε καλή κατάσταση.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.




ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.
  
Την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος θα τελέσει την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Εξαμιλίων Κορινθίας, κατά την διάρκεια της οποίας θα Χειροτονήσει εις Διάκονο τον απασχολούμενο έως σήμερα στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Ιωάννη Ρούκη, Θεολόγο, έγγαμο, καταγόμενο από την Ξυλοκέριζα Κορινθίας.

Καλούνται όλοι οι πιστοί να προσέλθουν ώστε με την προσευχή τους να ζητήσουν τις πρεσβείες του Αγίου Δημητρίου, αλλά και να ενισχύσουν με αυτήν τον νέο Διάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας, ώστε ο Πανάγαθος Θεός να τον στερεώνει και να τον ενδυναμώνει στην διακονία της Τοπικής μας Εκκλησίας!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια