Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος /Φ.1813

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, «Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου», πραγματοποιήθηκαν στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

Ο εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος «Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου» πραγματοποιήθηκε χθες (20.10.2022) στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, καθώς η 20η Οκτωβρίου, έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία, ως ημέρα για την αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, τελέστηκε Δοξολογία στους Ιερούς Μητροπολιτικούς Ναούς σε Καλαμάτα, Κόρινθο, Ναύπλιο, Σπάρτη και Τρίπολη, όπου εδρεύουν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Μετά το πέρας των τελετών, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες δεξιώσεις.

Με την παρουσία τους τίμησαν τις εκδηλώσεις οι Αρχές και οι τοπικοί φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων και ενώσεων αποστράτων, απόστρατοι, καθώς και μέλη των οικογενειών του προσωπικού του Σώματος.

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Συνελήφθησαν εξήντα εννέα (69) άτομα, προσήχθησαν εκατόν είκοσι πέντε (125) και έ γινε έλεγχος σε εννιακόσια ογδόντα επτά (987) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια τριάντα τέσσερα (734) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εξήντα επτά (267) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης και σιδερογροθιά Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (18.10.2022), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια ογδόντα επτά (987) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια εξήντα ένα (761) ήταν ημεδαποί και διακόσια είκοσι έξι (226) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια τριάντα τέσσερα (734) οχήματα .

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι πέντε (125) άτομα, από τα οποία εβδομήντα εννέα (79) ήταν ημεδαποί και σαράντα έξι (46) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα εννέα (69) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Κορινθία:

Ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ένας (1) ημεδαπός, για ανυποταξία στο εσωτερικό.

Έξι (6) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εξήντα επτά (267) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

σιδερογροθιά, μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, στην Κορινθία, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα στο Ζευγολατιό Κορινθίας – είχαν εξαπατήσει 260 επιχειρηματίες 

Εκατοντάδες θύματα – κυρίως επιχειρηματίες – είχαν εξαπατήσει μέλη κυκλώματος που δρούσε σε πολλές περιοχές της χώρας και εξαρθρώθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ το πρωί της Παρασκευής (21/10).

Μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί έξι άτομα, ανάμεσα στους οποίους και τα αρχηγικά μέλη.

Από την έρευνα θα διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα θύματα.

Το στρατηγείο της συμμορίας ήταν στον καταυλισμό του Ζευγολατιού στην Κορινθία.

Με κινητά «φαντάσματα», πωλούσαν επιχειρηματικές ιδέες και κατάφεραν να πείθουν τα θύματά τους πως θα έχουν μεγάλα κέρδη, εάν τα εφαρμόσουν.

Ζητούσαν από τα θύματά τους να τους βάλουν χρήματα και διαβεβαίωναν ότι μέσω «επενδύσεων» θα τους τα επέστρεφαν πολλαπλάσια.

Η λεία που κατάφεραν να αποκομίσουν από την παράνομη δραστηριότητά τους ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα ορισμένα από τα θύματα έχουν χάσει από 30.000 έως 50. 000 ευρώ έκαστος.

Την ευθύνη της επιχείρησης να έχουν η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων.

3 ημέρες ago korinthosTV
Δεν υπάρχουν σχόλια