Header Ads

Ο ΄ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΝΟΜΩΝ΄ /Φ.1811



του Χρίστου Φαραντάτου*


Αυτόν τον απαίσιον χαρακτηρισμόν απέδωσε στον νεοφανέντα Τούρκον σουλτάνον Ερντογάν ο φιλελεύθερος αντιπρόεδρος της Γερμανικής Βουλής Βόλφγκανγκ Κουμπίνι.

Οι αρουραίοι, ως γνωστόν, είναι βλαβερά τρωκτικά για τον άνθρωπον, διότι εκτός από τις καταστροφές των καλλιεργειών, γίνονται συχνάκις φορείς και σοβαρών ασθενειών (πανώλης – τριχινίασις).

Ποίος όμως είναι ο σημερινός προέδρος της Τουρκίας;

Είναι ο δεινός συκοφάντης της Ελλάδος, που απετόλμησε αναισχύντως να κατηγορήσει την χώρα μας στη Γενική Συνέλευση των ΗΕ, ότι πνίγει τους πρόσφυγες, παρουσιάσας τα πρόσωπα δύο αγνώστων νέων εκ της Άπω Ασίας.

Είναι αυτός που απειλεί την χώρας μας, ότι αν τολμήσει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο στα 12ν.μ., όπως προβλέπει η Διεθνής Σύμβασις της Ιαμαϊκής του 1982, θα κηρύξει τον πόλεμον (το γνωστόν μας Casus belli), ενώ ο ίδιος επεξέτεινε στον Εύξεινο Πόντο την αιγιαλίτιδα ζώνη του στα 12ν.μ. Ας αφήσει τα θερινά του όνειρα περί «Γαλάζιας πατρίδος». Το Αιγαίο είναι το σπίτι των Ελλήνων, είναι η ψυχή των και η πνοή των.

Να ξέρει, ότι σήμερα με τα 6ν.μ. χωρικά ύδατα, οι δεσμευομένη επιφάνεια ανέρχεται στο 35% υπέρ της Ελλάδος, εάν όμως επεκτείνομε την αιγιαλίτιδα ζώνην στα 12ν.μ., μας αντιστοιχεί επιφάνεια 63,9%!!!

Είναι αυτός που αμφισβητεί την ελληνικήν κυριαρχία των νήσων του Ανατ. Αιγαίου και της Δωδεκανήσου κραυγάζων και απειλών δια την αποστρατικοποίησή των, ώστε να καταστούν εύκολος λεία των αρπακτικών του σχεδίων. Ας μας απαντήσει ο υπουργός του επί της Εθν.

Αμύνης στρατηγός Ακάρ, εκτιμά, ότι υπάρχει απειλή κατά της Τουρκίας από τις μεμακρυσμένες από τον εθνικόν κορμόν αυτές νήσους κατά της Τουρκίας;;

Είναι αυτός που κατέχει παρανόμως και βιαίως το 40% της Κυπριακής Δημοκρατίας, απειλών ότι θα μεταφέρει χιλιάδες στρατού, προς κατάληψη ολοκλήρου της νήσου. Επιθυμεί να εφαρμόσει την ιδίαν μέθοδον που εφήρμοσε η Τουρκία το 1938, καταλήψεως τας Αλεξανδρέττας από την Συρία.

Είναι αυτός που υπέγραψε παράνομον Μνημόνιον ΑΟΖ με την παραπαίουσαν Κυβέρνηση της Λιβύης, το οποίον απορρίπτει ακόμη και η Βουλή της ίδιας της Λιβύης.

Είναι ο ίδιος που δεν επιτρέπει την λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που έχει βεβηλώσει την Αγία Σοφία, μετατρέποντάς την σε μουσουλμανικόν τέμενος, παρά την παγκόσμιον κατακραυγήν, είναι ο ίδιος με τις καθημερινές παραβιάσεις και παραβάσεις του εναερίου και θαλασσίου χώρου μας (έχουν γίνει πλέον του συρμού), αυτός που διεξάγει υποθαλάσσιες έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Είναι ο απόγονος και συνεχιστής των διώξεων των αντιφρονούντων, με τις εθνοκαθάρσεις, τις διακρίσεις, τις σφαγές και τις γενοκτονίες Ελλήνων, Αρμενίων, Κούρδων και Συρίων.

Αυτόν τον νέον Μουσσολίνι ο Ελληνικός λαός δεν τον φοβάται. Ευχόμεθα να μην έχει την τύχη του.

Η Ελλάς είναι το Κλέος, είναι η δόξα, είναι η μήτηρ του παγκοσμίου πολιτισμού, η πνευματική προφός της Οικουμένης. Όταν οι Έλληνες έκτιζαν παρθενώνες, οι πρόγονοι του Ερντογάν ζούσαν πάνω στα δένδρα της Άπω Ασίας δίκην πιθίκων!

Όπου επεκράτησαν οι Τούρκοι έφεραν τον όλεθρον, την καταστροφή και τον θάνατον! Μάρτυς μας η ίδια η αδέκαστος ιστορία.

Μη ξεχνάμε ότι «η σωτηρία της Ελλάδος εκ της θαλάσσης προήλθε» (Πλούταρχος), διότι πράγματι αυτή είναι η δικιά μας «Γαλάζια Πατρίδα».

Η Τουρκία είναι ο «επιτήδειος ουδέτερος» που εκήρυξε τον πόλεμο κατά της Γερμανίας και Ιταλίας στο τέλος του Β΄ΠΠ, τον Φεβρουάριο του 1945, διεκδικήσασα αναισχύντως τα Δωδεκάνησα, αλλά και την Κύπρον!!!

Είναι γνωστό το δόγμα του Τουρκικού Επεκτατισμού που εμφανίζεται καθημερινώς σήμερα, εν πλήρει δραστηριότητι.

Ο Παντουρκισμός έχει τις ρίζες του στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στηρίζεται στον αλυτρωτισμό, με στόχο την ανεξαρτησία και κατόπιν την Ένωση με την «Μητέρα Τουρκία» όλων των τουρκόφωνων ομάδων της διασποράς. Έτσι, «η Κύπρος είναι τουρκική, όσο η Μικρά Ασία και η Δυτ. Θράκη!».

Η Ελλάς, δια στόματος του Πρωθυπουργού της, καθώρισε τη στάση της προσφάτως στη Γεν. Συνέλευση των ΗΕ. Μένει με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές, ορθές και δίκαιες θέσεις της, στηριζομένη στο Διεθνές Δίκαιον, στην συμπαράσταση των συμμάχων της και στην ετοιμότητα και ικανότητα των ενδόξων Ενόπλων Δυνάμεών της.

Είναι γνωστόν το παίγνιον του Αριστοτέλους με τους λέοντες και τους λαγούς (πολιτικά). Οι λαγοί εζήτων παραχωρήσεις από τους λέοντες. Οι λέοντες απεκρίνοντο συμφωνούντες, αλλ’ ήθελαν από τους λαγούς να διαθέτουν τους όνυχες και τους οδόντες των λεόντων!

Λίαν επίκαιροι οι λόγοι του Αριστοτέλους δια τους Τούρκους γείτονες και «συμμάχους» μας.

Ζήτω η αιώνια Ελλάς! Αναμένομεν!

* Ο κ. Χρίστος Φαραντάτος, είναι Υποστράτηγος ε.α.
διαμένων στην Αθήνα.






Δεν υπάρχουν σχόλια