Header Ads

«ΕΞΥΠΝΑ… ΚΟΡΟΪΔΑ» /Φ.1811

  

Του Παναγιώτη Καπνιστή *


Έλληνα, μην απορείς, με όλα τα παράξενα που συμβαίνουν στη χώρα μας, γιατί επιτρέψαμε εμείς, στους παγκοσμιοποιητές να μας κάνουν κουμάντο.

Ενενήντα εννέα χρόνια, το Αγγλικό δίκαιο, μέσω μνημονίων, μας υπαγορεύει πώς θα κινηθούμε, να δημιουργούμε εχθρούς από το τίποτα, να δίνουμε οπλισμό στην Ουκρανία, απογυμνώνοντας τα νησιά μας, κάνοντας έμμεσα το χατίρι των Τούρκων για αποστρατικοποίηση των νήσων, υποστηρίζοντας μία χώρα που δεν είναι ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην Ε.Ε.

Που το περισσότερο μέρος των οπλικών συστημάτων το κάνει λαθρεμπόριο, πουλώντας το σε τρίτες χώρες εκτός ISIS και ενδεχομένως και στη φίλη της, Τουρκία, (αυτό φανερώθηκε μετά την έκρηξη του αεροπλάνου κοντά στα σύνορά μας, υπερφορτωμένο με πολεμικό υλικό).

Με τη φίλη της, Τουρκία, είχαν υπογράψει ειδικές συμφωνίες περί αναγνωρίσεως τουρκικών μειονοτήτων, σε Κριμαία, Μαριούπολη κ.λπ. και επί 8ετία, πριν την εισβολή των Ρώσων, έκαιγαν χριστιανικές εκκλησίες και εκτελούσαν Έλληνες και Ρωσόφωνους.

Θα μπορούσαμε να στείλουμε φαρμακευτικό υλικό και ιατρικό προσωπικό (εθελοντές) προς στελέχωση νοσοκομείων, κρατώντας την ουδετερότητα, και μάλιστα ήταν η ευκαιρία μας στο ΝΑΤΟ να τους βάλουμε προ των ευθυνών των, λέγοντας πως δείχνουν υπέρμετρο ενδιαφέρον για την Ουκρανία και δυστυχώς δεν δείχνουν ένα ελάχιστο ενδιαφέρον να φύγουν τα Τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο, ως εισβολείς.

Βλέπουμε λοιπόν δύο μέτρα και δύο σταθμά, οπότε δικαιολογημένα δεν μπορούμε να επιβάλουμε κυρώσεις στη Ρωσία, αν δεν φύγουν τώρα τα Τουρκικά στρατεύματα, θα έπρεπε να είχαμε πει.

Εμείς όμως δηλώσαμε εχθροί της Ρωσίας, εκδιώκοντας δώδεκα Ρώσους από την Πρεσβεία ως κατασκόπους, ξεχνώντας ότι οι Ρώσοι έσωσαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όταν επί Μπους οι Αμερικανοί έκαιγαν τα δάση μας στην Ηλεία και στην υπόλοιπη Ελλάδα, για το ΒΕΤΟ του Έλληνα πρωθυπουργού για τα Σκόπια. Επιβάλλαμε κυρώσεις και τι καταφέραμε; Να πυροβολήσουμε τα πόδια μας.

Δύο εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες το καλοκαίρι κατέληξαν στην Τουρκία αντί της Ελλάδος.

Στερώντας τη χώρα μας από φθηνό Ρωσικό αέριο και πετρέλαιο, καταδικάζοντας τον Έλληνα σε αργό θάνατο, λόγω ψύχους, διότι του ’κοψαν το ρεύμα και δεν μπορεί να πληρώσει, λόγω υπέρογκων αυξήσεων της τιμής του ρεύματος, με συνέπεια να χάσει την υγεία του και να γίνει επιρρεπής σε κρυολογήματα, γρίπες και να μην έχει να πιει ένα ζεστό τσάι.

Λόγω φτωχοποίησης. Ο πληθωρισμός να του στερεί τ’ απαραίτητα προς το ζειν γαλακτοκομικά, κρεατικά, όσπρια, τον άρτον τον επιούσιον και να τρέχει σε συσσίτια, για δε τα παιδιά του να πηγαίνει προς το τέλος της λειτουργίας στην Εκκλησία, όχι ν’ ανάψει κερί, αλλά να πάρει μερικά αντίδωρα να τα ταΐσει.

Ξεχνώντας τελείως ότι η Ρωσία έχει ψήφο στον ΟΗΕ, ένα από τα 5 μέλη και ότι επηρεάζει διάφορα κράτη - δορυφόρους της.

Σταματήσαμε να εξάγουμε τόνους εσπεριδοειδών προϊόντων (πορτοκάλια-μανταρίνια-λεμόνια κ.ά) προς τη Ρωσία, παίρνοντας απ’ αυτήν αέριο και πετρέλαιο πάμφθηνο.

Όμως, Έλληνα, μην το βάλεις κάτω, παρ’ όλο που οι αεροψεκασμοί συνεχίζονται εντονότερα, είναι μια δοκιμασία που εσύ την επέτρεψες, δεν πρέπει να φοβηθείς, διότι με την στάση του «ωχ αδερφέ» παρέδωσες λευκή επιταγή της βούλησής σου, στο Δούρειο Ίππο των ανθελλήνων που μας κυβερνούν, τους επιτρέπεις να σε κατατάσσουν στην αγέλη (έτσι σε θέλουν και σε προσφωνούν) που άγεται και φέρεται και χορεύει στο σκοπό που αυτοί θέλουν.

Και θέλω να διερωτηθείς μ’ αυτά τα ολίγα που σου ανέφερα, είδες κάποιο καλό αποτέλεσμα για σένα και την πατρίδα μας;

Επιπλέον χρησιμοποιούν τη χώρα μας για να σε αντικαταστήσουν με λαθροεισβολείς, που τους χορηγούν όχι υπηκοότητα, αλλά ιθαγένεια!!! Εξασφαλίζουν ψηφοφόρους, αν εσύ ξυπνήσεις. Κάθισε κάπου ήσυχα και αναλογίσου ότι είσαι το «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν», είσαι μια ψυχή ένα κομματάκι από την παγκόσμια ψυχή που είναι μέσα σε εκατομμύρια-δισεκατομμύρια ενσαρκωμένους.

Ένας πατέρας δεν μεταβιβάζει στο γιο του, στη θυγατέρα του, ό,τι έχει ο ίδιος; Δεν μας μεταβιβάζει το DNA του; Και λέει ο Χριστός «Θεοί εστέ και υιοί Υψίστου πάντες και έσεστε τέλειοι, ως ο επουράνιος πατέρας μου, τέλειος εστί» και ακόμη περισσότερα απ’ ό,τι έκανα εγώ, μπορείτε να κάνετε, αρκεί να έχετε αγάπη και πίστη έως κόκκον σινάπεως, θα ηδύναστε να πείτε στο όρος μετακίνηθι και θα μετακινηθεί.

Ας ανοίξουμε λοιπόν εδώ και τώρα την καρδιά μας να εισέλθει μέσα μας η πλημμυρίδα της αγάπης του, για να βρούμε αυτό το θεϊκό κομματάκι, το πανταχού παρών και τα πάντα πληρών και να καταλάβουμε ότι περιμένει από μας υπομονετικά να τον αναγνωρίσουμε μέσα μας, να νιώσουμε ότι είμαστε μόριά του, ότι η καρδιά μας είναι ο Ναός που κατοικεί ο ίδιος και μας ακούει, μας μιλάει, αλλά δεν τον ακούμε, γιατί σκεπάζουμε με αμφιβολίες αυτό που είμαστε, δικαιούμαστε να μάθουμε το ποιοι και τι είμαστε;

Ας αναζωπυρώσουμε αυτή τη σπίθα μέσα μας, να την κάνουμε πυρκαγιά, που κατακαίει, όλα μας τ’ αρνητικά συναισθήματα, φοβίες, πάθη, ίντριγκες, κακίες, μίση, θυμούς, οργή, εγωισμούς, να μετουσιωθούν όλα στο Φως του και να τον παρακαλέσουμε με αγνότητα και ταπεινότητα ως αντάλλαγμα να μας πλημμυρίσει με την αγάπη του, την ειρήνη, τη γαλήνη, τη χαρά, τη μουσική, την αλήθεια, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και να μας αξιώσει να ποιήσουμε το θέλημά του, διότι τ’ αδύνατα παρ’ ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ.

Τότε μόνο θα καταλάβουμε τον ύψιστο ρόλο του Έλληνα που δεν είναι άλλος, πώς θα ξαναδώσει το φως σ’ όλο τον κόσμο, ως δάσκαλος και ως μαθητής, ίνα εκπληρωθεί το ρηθέν «Εκ της Ελλάδος το Νέο Φως».

08/10/2022 

* Ο Παναγιώτης Καπνιστής είναι Λογοτέχνης-Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια