Header Ads

Αποκάλυψη: Τουρκικός ‘’δάκτυλος’’ πίσω από την δολοφονία Κατσίφα; /Φ.1808

  

Πηγή: Newsroom 18.9.2022 
Στην δημιουργία εντάσεων στην Ελληνική μειονότητα στην Βόρεια Ήπειρο στοχεύει η Άγκυρα 

Σε μία αποκάλυψη-βόμβα προχώρησε ο Αλβανός δημοσιογράφος, Kastriot Myftaraj, σχετικά με την δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα από αλβανικές ειδικές δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018 στους Βουλιαράτες, όπως αναφέρει το himara.gr. Πιο συγκεκριμένα, ο Αλβανός δημοσιογράφος αποκαλύπτει πως στην εκτέλεση του Έλληνα ομογενή από τους Αλβανούς, υπήρχε τουρκικός ‘’δάκτυλος’’, καθώς η Άγκυρα στοχεύει στην δημιουργία εντάσεων στην Ελληνική μειονότητα στην Βόρεια Ήπειρο.

Παράλληλα, ο Myftaraj, ρίχνει ευθύνες στο αλβανικό κράτος, καθώς οι αρχικές δηλώσεις των αλβανικών αρχών (ότι τάχα ο Κωσταντίνος Κατσίφας απειλούσε τις ζωές Αλβανών αστυνομικών) έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το εισαγγελικό πόρισμα, το οποίο έκανε λόγο για ‘’αυτοκτονία’’! Υπενθυμίζουμε πως το ύποπτο και καθ’ όλα ‘’βολικό’’ πόρισμα που δημοσίευσαν οι Αλβανοί, δείχνει ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε με το όπλο του, ενώ βρισκόταν περικυκλωμένος από αστυνομικές δυνάμεις της RENEA, στο βουνό πάνω από το χωριό! Για «δεύτερη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα» είχε κάνει λόγο και η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, το σοκαριστικό πόρισμα των Αλβανών εισαγγελέων, αναφέροντας πως με τη θυσία του έστρεψε το ενδιαφέρον του Ελληνισμού στην πονεμένη και ξεχασμένη πατρίδα του. «Κάτι δεν πάει καλά εδώ», αναφέρει ο Myftaraj. «Έχουν αρχίσει να λένε χοντρά ψέμματα γιατί έχουν πανικοβληθεί». Η ανησυχία των Αλβανών μάλιστα, φαίνεται σε κάθε επίπεδο, μιας και τα αλβανικά ΜΜΕ ενοχλήθηκαν με την επιγραφή κυπριακού άρματος μάχης ΑΜΧ-30Β2 της ΕΦ που είχε γραμμένο το όνομα του Κατσίφα, κατά την διάρκεια στρατιωτικής ασκήσεως.

Οι Αλβανοί ενοχλούνται πραγματικά σε κάθε εκδήλωση για τον αδικοχαμένο συμπατριώτη μας, αφού γνωρίζουν και οι ίδιοι, ότι αυτός εκτελέστηκε από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, οι οποίες εκπαιδεύτηκαν παλαιότερα σε ένα ποσοστό, και με την συνδρομή της χώρας μας, στα πλαίσια συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο τουρκικός ‘’δάκτυλος’’ 

Ο Αλβανός δημοσιογράφος μάλιστα, αναφέρεται στην έλευση του Ardi Veliu, στην θέση του επικεφαλής της Αλβανικής Αστυνομίας, ο οποίος είναι απόφοιτος από την Τουρκία. «Οι ανταλλαγές σε αυτό το επίπεδο ανάμεσα σε Τουρκία και Αλβανία είναι πολύ θερμές. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ακολουθούν κατά γράμμα τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει ο Ερντογάν με τον Ράμα». «Δίνονται αμοιβές για τέτοια περιστατικά. Ένας Έλληνας μειονοτικός σκοτώνεται και ακολουθεί ένα αιματηρό επεισόδιο, κάτι που αυξάνει συνεχώς τις εντάσεις», καταλήγει ο Αλβανός δημοσιογράφος. Εντάσεις, που από ότι φαίνεται, προσπαθεί τα τροφοδοτήσει η Άγκυρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια