Header Ads

Καταγγελίες - Προτάσεις /Φ.1808

  

ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: O Δήμος Κορινθίων έχει αφήσει παλαιές έντονες διαμάχες στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και μερικές φορές τους διαπληκτισμούς. Nα οφείλονται όλα αυτά στην αλλαγή κλίματος στον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο; Το έργο που επιτελείται, παρά τις όποιες διαφωνίες, κινείται προς την ορθή κατεύθυνση και μάλιστα θα έλεγα «Οραματική». Και στις μειοψηφίες των δημοτικών συμβούλων δεν επικρατεί η ακρότητα, αλλά περισσότερη σύνεση και ενδόμυχη παραδοχή του συντελούμενου έργου, που μας χαροποιεί όλους με την αποτελεσματικότητά του… 

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Είχα πει προ καιρού ότι έχουν κάνει τραστ οι επικεφαλής των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, που καταφέρονται εναντίον της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα εναντίον του Δημάρχου Γεωργίου Γκιώνη.

Ως δημότης παρακολουθώ τις διεργασίες που γίνονται στα διάφορα Δημοτικά Συμβούλια και βλέπω μία πάγια θέση σχεδόν ΟΧΙ σε όλα, άσχετα, αν πρόκειται για το καλό του Δήμου και των δημοτών.

Είπαμε να υπάρχουν διαφωνίες, αλλά όχι σε αυτό τον φανατισμένο βαθμό.

Κάπου υπάρχει και η θετική πλευρά των θεμάτων και δεν είναι ντροπή η θετική ψήφος. Επαναβεβαιώνω την άποψή μου… 

ΝΕΜΕΑ: Σας είχα πει πριν από μερικά χρόνια:

«Διάβασα στην εφημερίδα σας ότι κάνατε συστάσεις στον Δήμο Νεμέας να ερευνήσει ο Δήμαρχος τον τρόπο ενημέρωσης της ιστοσελίδας του Δήμου, που δεν φαινόταν να γίνεται καλά από τον αρμόδιο υπάλληλο. Δεν ήταν ενημερωμένος, αλλά περιείχε παλαιές ειδήσεις, όπως το είδα κι εγώ. Τους τελευταίους μήνες όλο και κάτι καλύτερο βλέπω ότι γίνεται, αφού καταχωρούνται περισσότερες ειδήσεις στο διαδίκτυο, αλλά και στην δική σας εφημερίδα.

Έχουν έτσι τα πράγματα ή εγώ τα βλέπω καλύτερα; Η Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Φρούσιο αξίζει συγχαρητήρια!...».

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Σας είχα πει προ διετίας περίπου ότι «Τώρα με τον χειμώνα που τα κύματα του Κορινθιακού κτυπάνε την παραλία της δυτικής Κορινθίας, εμείς οι κάτοικοι της περιοχής που έχουμε παραλιακά σπίτια έχουμε κακές αναμνήσεις από την πλημμελή αντιμετώπιση του προβλήματος διάβρωσης της ακτής. Έχουν περάσει δεκάδες χρόνια χωρίς αποτέλεσμα, αλλά ήδη ύστερα από απόφαση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με το αμέριστο ενδιαφέρον του τότε Αντιπεριφερειάρχη –νυν θεματικού Αναστασίου Γκιολή τα πράγματα βαδίζουν προς την οριστική τους λύση. Θα κάνουμε λίγη υπομονή και θα προσμένουμε να δούμε κάποια ασφάλεια…». Πού βρίσκεται το όλο θέμα; Ένα σχετικό δελτίο τύπου απαιτείται… 

ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Σας είχα αναφέρει προ καιρού ότι:

«Ως Στυμφάλιος, που κατοικώ σε χωριό του Κιάτου αναρωτιέμαι γιατί η Κόρινθος και οι Εταιρείες εμφιάλωσης νερού να παίρνουν το πόσιμο νερό της Στυμφαλίας και να το εκμεταλλεύονται οικονομικά κι εμείς οι δημότες στον Δήμο Σικυωνίων, που υπάγεται η περιοχή της Στυμφαλίας να μην έχουμε το δικαίωμα να πίνουμε νερό από αυτήν την περιοχή; Είναι καθόλα παράξενο και ιδιώνυμη περίπτωση, που τόσοι και τόσοι Δήμαρχοι δεν το σκέφθηκαν πριν από τους Κορίνθιους. Θα ήθελα να προκαλέσει μεγάλο θέμα προς κάθε κατεύθυνση ο σημερινός Δήμαρχος, ώστε να πάρουμε κι εμείς στα χωριά μας καθαρό νερό ύδρευσης. Καιρός είναι...». Επανέρχομαι.

ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ: Κύριοι της Φωνής της Κορινθίας, μας είχατε πει το καλοκαίρι ότι ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος προχωράει τη διαδικασία για το έργο του Αλιευτικού Καταφυγίου Βραχατίου. Ως ενδιαφερόμενος δεν έχω δει τουλάχιστον για μεγάλο χρονικό διάστημα, έστω και μία κατατοπιστική Ανακοίνωση του Δήμου. Να μας πει ο Δήμαρχος πού βρίσκονται τα εναπομείναντα έργα και πότε θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Τόσο δύσκολο είναι να γίνει;




Δεν υπάρχουν σχόλια