Header Ads

Μητροπολιτικά νέα

Φ.1788

Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΚΡΙΒΟΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.
   

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, ο Ταξίαρχος, κ. Χαράλαμπος Ακρίβος, νέος Διοικητής της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας και ο κ. Ταξίαρχος αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις για υπηρεσιακά, κοινωνικά και φιλανθρωπικά θέματα, ως και για τις διαχρονικές αγαστές σχέσεις της Ι. Μητροπόλεως μας με την Σχολή Μηχανικού και γενικότερα με το Στράτευμα.

Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον κ. Ταξίαρχο για την ευγενική επίσκεψή του δίδοντας του ως συμβολικό και αναμνηστικό δώρο την εικόνα του Αποστόλου Παύλου και τις προς Κορινθίους Επιστολές Του για να τον συνοδεύει και να πρεσβεύει στον Κύριο μας ώστε να επιτελεί τα καθήκοντά του στην Κορινθία με χρηστότητα και ζήλο προς δόξαν Θεού!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ





ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.
      

Το απόγευμα της Κυριακής, 22 Απριλίου 2019, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Στην σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς ο Σεβ. μΜητροπολίτης μας τόνισε ότι, ο Νυμφίος της Εκκλησίας Χριστός εξέρχεται σήμερα προκειμένου να συναντήσει τις ψυχές των Πιστών και να συνάψει μαζί τους έναν πνευματικό γάμο, προκειμένου να σώσει τον άνθρωπο. Εφέτος, καθώς έχουμε δύο χρόνια να Τον συναντήσουμε λόγω των περιορισμών που μας επέβαλε η πανδημία, ας σκεφτούμε με πίστη και ταπείνωση τι μας προσέφερε Εκείνος και ας ελπίσουμε να μην μας εγκαταλείψει. Ας Τον παρακαλέσουμε να είναι κοντά μας στον πόνο, στην δυστυχία, στην φτώχια και στην μοναξιά μας και να είναι Αυτός ο συγκοιταζόμενος και συνανιστάμενος που θα γλυκαίνει και θα ευφραίνει τις καρδιές μας!



ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΟΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.
  

Το ίδιο απόγευμα και στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου.

Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στον Ιωσήφ τον Πάγκαλο ως προτύπωση και προεικόνιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστό καθώς και στο θαύμα της «ξηρανανθείσης συκής» ερμηνεύοντάς το μέσα από τον πατερικό λόγο του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στους Πιστούς να ζουν με αγνότητα και καθαρότητα βίου και να καρποφορούν καρπούς αρετών και μετανοίας, ώστε να εορτάσουν θεοφιλώς τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας αλλά και να αξιωθούν του Παραδείσου, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.






Η ΙΕΡΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΕΝΑ ΤΟΝΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 2022 ΣΤΗ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ».
    

Την προσφορά ενός τόννου κοτόπουλων «ΠΙΝΔΟΣ», εκ μέρους της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, εν όψει της Εορτής του Πάσχα, δέχτηκαν την Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, οι υπεύθυνοι της Τραπέζης Τροφίμων και Ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», της Ι. Μητροπόλεώς μας, μέρος της οποίας απεστάλη στα «ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ» του Καθεδρικού Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, καθώς επίσης και στα υπόλοιπα Ιδρύματα της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευγνωμόνως εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Ιερά Βασιλική και Πατριαρχική Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους για την επαναλαμβανόμενη φιλάνθρωπη προσφορά της, ευχόμενος υπέρ μακροημερεύσεως και σωτηρίας του αγίου Καθηγουμένου κ. Εφραίμ και των ασκουμένων σε αυτή Πατέρων και Αδελφών!

ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ι. ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΩΝ, ΚΗΡΥΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ 2022.


Μεγ. Τετάρτη 20/4/2022:

Ώρα: 12:00 Ι. Μυστήριον του Αγ. Ευχελαίου εις Νοσοκομείο Κορίνθου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου με την συμμετοχή των Ιερέων της πόλεως Κορίνθου.

Ώρα: 16:00 Ι. Μυστήριον του Αγ. Ευχελαίου εις Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Ώρα: 19:00 Ακολουθία του Νιπτήρος εις Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Ώρα: 19:00 Ακολουθία του Νιπτήρος εις Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Κορίνθου Χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου 

Μεγ. Πέμπτη 21/4/2022:

Ώρα: 7:30 Θ. Λειτουργία εις Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου Ώρα: 7:00 Αρχιερατική Θ. Λειτουργία εις Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου από τον Θεοφ. Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο.

Ώρα: 19:00 Ακολουθία των Αγίων Παθών εις Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου 

Μεγ. Παρασκευή 22/4/2022:

Ώρα: 09:00 Εσπερινός Αποκαθηλώσεως εις Καθεδρικό Ι.

Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου Ώρα: 19:00 Ακολουθία Επιταφίου εις Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντος του Θεοφ. πισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου Ώρα: 21:30 Συνάντηση Επιταφίων πόλεως Κορίνθου Ι. Ναών: Απ. Παύλου, Αγ. Νικολάου, Αγ. Άννης, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Αγ. Φωτεινής και Ζωοδόχου Πηγής εις θέση «Περιβολάκια» Κορίνθου. Δέηση και η καθιερωμένη ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο.

Μεγ. Σάββατο 23/4/2022:

Ώρα: 7:30 Θ. Λειτουργία επί του Κουβουκλίου του Ι. Επιταφίου εις Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου Ώρα: 7:00 Αρχιερατική Θ. Λειτουργία εις Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου από τον Θεοφ. Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο.

Ώρα: 23:00 Ακολουθία Αναστάσεως και Θ. Λειτουργία εις Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας, Βοηθού Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Κυριακή του Πάσχα 24/4/2022:

Ώρα: 19:00 Εσπερινός της ΑΓΑΠΗΣ εις την πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου 

Δευτέρα Διακαινησίμου 25/4/2022:

Ώρα: 7:30 Θ. Λειτουργία εις την πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου προεξάρχοντος του Σεβ.

Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας, Βοηθού Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Παρασκευή Διακαινησίμου (Ζωοδόχου Πηγής) 29/4/2022:

Ώρα: 7:30 Αρχιερατική Θ. Λειτουργία εις την πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Παναγίας Κορυφής Καμαρίου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Σάββατο Διακαινησίμου 30/4/2022:

Ώρα: 19:00 Εσπερινός εις τον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Μακαρίου Ξυλοκάστρου Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου 

Κυριακή του Θωμά (Αγ. Μακαρίου) 1/5/2022:

Ώρα: 7:30 Θ. Λειτουργία εις τον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Μακαρίου Ξυλοκάστρου προεξάρχοντος του Σεβ.

Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας, Βοηθού Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια