Header Ads

ΑΝΕΒΑΣΕ ΥΨΗΛΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ Ο κ. Π. ΛΟΥΖΙΩΤΗΣ φ.1781

ΑΝΕΒΑΣΕ ΥΨΗΛΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

ο νέος Πρόεδρος Παναγιώτης Λουζιώτης μέσα στους τρεις πρώτους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του. Όπως θα διαβάσετε στο κείμενο που ακολουθεί θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι είναι «πολύ διαβασμένος» και μαζί με το υπαλληλικό προσωπικό που διαθέτει ανάλογη πείρα και το Δ.Σ. οδηγεί τα μέλη του Επιμελητηρίου σε ανώτερα επίπεδα επαγγελματικής ανέλιξης. Διαπρεπείς προσωπικότητες, Ανώτερα ιδρύματα και άνθρωποι του Επαγγελματικού – Εμπορικού και Βιοτεχνικού χώρου συνεργάστηκαν με τον Πρόεδρο στην παρουσίαση καινοτόμων πρακτικών ιδεών, που προάγουν τις επιχειρήσεις, την εύρυθμη λειτουργία τους και την κερδοφορία. Όπως δείχνουν τα πρώτα σημάδια ο Πρόεδρος Παναγιώτης Λουζιώτης θα αφήσει θετικά τα χνάρια του και έχει πολλά περισσότερα να μας παρουσιάσει στο μέλλον…


ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ! ΠΡΟΧΩΡΑ!...
  


Στο διάστημα των τριών πρώτων μηνών της προεδρίας του κ. Λουζιώτη, το Επιμελητήριο Κορινθίας πραγματοποίησε ένα μεγάλο event που αφορούσε τα My data και την εφαρμογή του στους επαγγελματίες. Την εκδήλωση παρουσίασαν οι διακεκριμένοι λογιστές και φοροτεχνικοί, Παναγιώτης Παντελής και Ηλίας Χατζηγεωργίου ενώ την παρακολούθησαν πάνω από 100 λογιστές και επαγγελματίες της Κορινθίας μας. Μέσα στον Δεκέμβριο, διοργανώθηκε επίσης μια μεγάλη εκδήλωση υβριδικής μορφής με θέμα «Οι επιχειρήσεις εν μέσω Covid19: Προκλήσεις και Προοπτικές» με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας και Προέδρου Enterprise και άνθρωποι της καθημερινότητας Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και του Προέδρου της ΓΣΒΕΕ, κ. Γιώργο Καββαθά.

Την ίδια περίοδο και λίγο πριν την εορταστική περίοδο, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό workshop με θέμα ‘’ Πώς να αυξήσετε τις ηλεκτρονικές σας πωλήσεις την περίοδο των γιορτών’’, όπου αρκετές Κορινθιακές επιχειρήσεις διδάχτηκαν από Κορίνθιους επαγγελματίες που ασχολούνται με το digital marketing σημαντικά tips για τις online πωλήσεις τους.

Σημαντικές και οι παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Κορινθίας για θέματα που καίνε τους επιχειρηματίες όπως η παρέμβαση για τις ακραίες αυξήσεις του ρεύματος αλλά και οι προτάσεις για την στήριξη της εστίασης.

Παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Κορινθίας επίσης έγιναν και μέσω του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για παράταση εφαρμογής ηλεκτρονικών βιβλίων (myDATA), για μέτρα στήριξης επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου και του κλάδου της εστίασης, για δυνατότητα αλλαγής καθεστώτος ενίσχυσης επιστρεπτέας προκαταβολής και φορολόγηση και ακατάσχετο μη επιστρεπτέας προκαταβολής περιφερειών.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Λουζιώτης θεώρησε προτεραιότητα του να συναντήσει όλους τους Συλλόγους της Κορινθίας και να συζητήσουν όλοι μαζί τα προβλήματα τους.

Στο πλαίσιο μιας υγιούς συνεργασίας και ανταποδοτικότητας τους χορηγήθηκαν οι προβλεπόμενες επιχορηγήσεις έτσι ώστε να υποστηριχτεί το έργο τους σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες.

Κατά την διάρκεια των προηγούμενων μηνών έτρεξαν και τα δύο προγράμματα ΛΑΕΚ από την Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Κορινθίας για 30 εργαζόμενους του Νομού μας πάνω στο κομμάτι της λογιστικής. Και προετοιμάζονται προτάσεις για περισσότερα από 10 προγράμματα ΛΑΕΚ το επόμενο διάστημα! Το Επιμελητήριο Κορινθίας έχει ως στόχο να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των επιχειρήσεων που έχουν δημιουργηθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτή την στιγμή, υλοποιούνται και 2 προγράμματα Voucher για τη δράση «Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής» με συνολικά 30 ωφελούμενους άνεργους.

Μια σημαντική υπηρεσία ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα στο Επιμελητήριο Κορινθίας, ενισχύοντας τις υποστηρικτικές υπηρεσίες απέναντι στα μέλη του και αξιοποιώντας προς όφελος όλων τα εξειδικευμένα τμήματά του. Με αυτή την υπηρεσία, οι συνεργάτες του Επιμελητηρίου Κορινθίας θα βρίσκονται στην διάθεση των μελών του Επιμελητηρίου προκειμένου να επιλύσουν τα φορολογικά – λογιστικά - νομικά ζητήματα που προκύπτουν στην επιχείρηση τους γρήγορα, αποτελεσματικά και με συνέπεια.

Ο κ. Λουζιώτης συμμετέχει σε όσες περισσότερες εκδηλώσεις μπορεί, εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Κορινθίας και τις επιχειρήσεις του.

Είναι παρών όπου τον προσκαλούν όπως η τηλεδιάσκεψη της ΚΕΕΕ με την συμμετοχή του κου Σκυλακάκη με θέμα ‘’Πανδημία και Εστίαση’’ ,η τηλεδιάσκεψη με την Περιφέρεια Πελοποννήσου με την κα Καλογεροπούλου για θέματα τουρισμού, αλλά και η εκδήλωση Europe Direct ‘’Βιώσιμη Πόλη’’ με θέμα ‘’Πώς το Επιμελητήριο προσαρμόζεται στην πράσινη ανάπτυξη’’, αλλά και η τηλεδιάσκεψη με τίτλο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» με την συμμετοχή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κου Στύλιου και την παρουσία δύο Κορίνθιων επιχειρηματιών. Τέλος, συμμετείχε και στο ετήσιο συμπόσιο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με την παρουσία του Πρωθυπουργού που είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και προβληματισμούς με τους συναδέλφους του σε άλλα Επιμελητήρια.

Ολοκληρώθηκε και η 8η Expotrof 2022 (18-20 Φεβρουαρίου) με ιδιαίτερη επιτυχία, με 10 εκθέτες αγροδιατροφικών προϊόντων της Κορινθίας μας να δηλώνουν το παρόν. Ενώ, σχεδιάζονται οι επόμενες εκθέσεις του εξωτερικού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που έχουν μπει ψηλά στην ατζέντα του Προέδρου για το 2022.

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κορινθίας στις εκθέσεις Food Expo σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και η World Tourism Expo. Μετά από αίτημα πολλών επιχειρηματιών που έχουν δώσει feedbackδίνονται έμφαση στις εκθέσεις του εξωτερικού πχ. Sial & Anuga.

Αξίζει να σημειωθεί η συνεργασία του Επιμελητηρίου Κορινθίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Επιμελητήριο Κορινθίας. Έτσι, θα γίνει διεξαγωγή ενός νέου Δι-ιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο, «Κοινωνική Καινοτομία και Στρατηγικές Ανάπτυξης» που διοργανώνεται από το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Και έρχεται και ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας που προγραμματίζεται σύντομα με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα τα σεμινάρια για τους Τεχνικούς Ασφαλείας. Ένα σεμινάριο αναγκαίο για κάθε εργοδότη και επιχείρηση. Οι αιτήσεις έχουν ανοίξει και συνεχίζουν. Αν κάποιος ενδιαφέρεται, ας επικοινωνήσει με το Επιμελητήριο Κορινθίας, 27410 24464(913).

Το Επιμελητήριο Κορινθίας είναι έτοιμο να υποδεχτούμε τρία νέα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Τα δύο είναι υπό αξιολόγηση και το ένα υπό σχεδιασμό και είναι: 

1. “A New Generation of Changemakers for Global Sustainable Development” - (SDG Changemakers) to be submitted under the Erasmus+ Partnerships for Innovation: Alliances (ERASMUS-EDU-2021-PIALL-INNO-EDU-ENTERP). 

2. Programme LIFE (topic LIFE-2021-CET-AUDITS):
“Uptake of energy audits recommendations for the energy transition of companies. 3. COSME Covid19 Sustainable Tourism.

Προγραμματίζονται επόμενες εκδηλώσεις ξεκινώντας από τις 08.03.22 που θα πραγματοποιηθεί μια δεύτερη ημερίδα σχετικά με τα MY DATA από το σύλλογο των οικονομολόγων Κορινθίας με την στήριξη του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Και σίγουρα θα οργανωθεί και μια εκδήλωση ενημέρωσης - παρουσίασης σχετικά με τον Αναπτυξιακό Νόμο. Λεπτομέρειες αυτής θα ανακοινωθούν άμεσα. Όπως επίσης και μια ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του μεγάλου προγράμματος εφοδιαστικής αλυσίδας που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Κορινθίας.

Μέσα στον Απρίλη προγραμματίζεται - όπως είχε ανακοινωθεί- και μια εκδήλωση εκθεσιακής μορφής που θα έχει θέμα το λάδι και το κρασί σε συνεργασία με Δήμο και Περιφέρεια. Σε αναμονή είναι και ο σχεδιασμός του καινούριο site που έχει επανασχεδιαστεί βάση των αναγκών των μελών μας και θα παρουσιαστεί σε ιντερνετική εκδήλωση στα μέλη όταν με το καλό ανεβεί μέσα στον Μάρτιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια