Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» Φ.1781

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Ουκρανική κρίση μια ευκαιρία παλιννόστησης Ελλήνων…


Ο θάνατος 10 Ελλήνων ομογενών στον Σαρτανά, μετά από ρωσικά χτυπήματα, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αθήνας. Σε διπλωματικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε έντονο διάβημα προς τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών έχει εκκινήσει διαδικασία, προκειμένου να προστατευτεί καλύτερα η ελληνική κοινότητα στην εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ, αναφορικά με τις αεροπορικές επιθέσεις στα χωριά Σαρτανά και Μπουγά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας επέδωσε και σχετική Ρηματική Διακοίνωση, στην οποία τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις ως άνω απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις και καλεί την Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να σταματήσει τις επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής ομογένειας στα εδάφη της Ουκρανίας και επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς την Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία πραγματοποιεί επιθέσεις στην περιοχή, για σεβασμό των δικαιωμάτων τους και προστασία της ζωής τους.

Μήπως ήλθε η ώρα αναπροσαρμογής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού με παλιννόστηση Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό από την εποχή του εμφυλίου 1946-1949; Αντί να υποδέχεται χιλιάδες μουσουλμάνους που μας στέλνει η Τουρκία, να ψηφίσει νόμο η Ελληνική Κυβέρνηση υποδεχόμενη τους Έλληνες της Ουκρανίας, να τους δώσει υπηκοότητα και Ιθαγένεια, να τους παραχωρήσει δωρεάν γη στη Θράκη υπό ειδικούς όρους, ώστε να αυξηθεί το Ελληνικό στοιχείο στην ακριτική αυτή περιοχή έναντι των Μωαμεθανών. Δίνοντάς τους επιπλέον και ό,τι αμοιβές παίρνουν οι λαθρομετανάστες και για όσο χρόνο απαιτηθεί τούτο. Η Διαμονή να είναι υποχρεωτική και ελεγχόμενη με απαγορευτική ρήτρα μετοίκησης.

Αντί να γεμίζουμε τη Βόρεια Ελλάδα με κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών και να τους ταΐζουμε να δώσει κίνητρα η Ελλάδα σε ομογενείς, που ξεσπιτώνονται από περιπτώσεις σαν κι αυτή της Γεωργίας και της Ουκρανίας. Η Τουρκία κατάφερε στο πέρασμα του χρόνου να αλλοιώσει υπέρ αυτής το Μουσουλμανικό στοιχείο των Ελλήνων, που απαιτούν να ονομάζονται Τούρκοι μέσα στα όρια της Ελλάδας. Να μην πούμε περισσότερα. Ας το δει το θέμα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη… 

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια