Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού Φ.1776

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η εξαθλίωση των σταφιδοπαραγωγών

  


Οι απαντήσεις του ΥΠΑΑΤ στις Ερωτήσεις μας στη Βουλή για τους σταφιδοπαραγωγούς, δείχνουν για άλλη μια φορά τον εμπαιγμό και την παντελή αδιαφορία της κυβέρνησης της ΝΔ για τους χιλιάδες αγρότες.

Μια αδιαφορία, στα όρια της εγκατάλειψης των μικρών παραγωγών και ταύτισης με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου.

Από την ίδια την απάντηση του ΥΠΑΑΤ, φαίνεται η πλήρως αποτυχημένη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης στην Ευρώπη για την στήριξη των παραγωγών και του προϊόντος. Φαίνεται επίσης, η απροθυμία και η έλλειψη οργάνωσης, ώστε να απορροφήσει το κράτος μέρος των αποθεμάτων και να το διαθέσει σε διάφορες δομές. Οι δε αναφορές σε επιστρεπτέες, παρατάσεις, προγράμματα προώθησης και αναδιάρθρωση είναι εκτός πραγματικότητας και προκαλούν τους παραγωγούς, που βρίσκονται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, αφού αντιμετωπίζουν και το κύμα αύξησης του κόστους παραγωγής.

Καθημερινά, βλέπουν ένα ιστορικό προϊόν για τη χώρα να εξευτελίζεται με τις πολιτικές του ΥΠΑΑΤ. Πριν 10 μήνες έγινε γνωστό το πρόβλημα στην ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και στο Μαξίμου και σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγροτών το αποτέλεσμα είναι να πωλείται το προϊόν κάτω από 1 € (γύρω στο 0,80€), από 1,60 το 2020 και 1,50€ το 2019.

Το ΥΠΑΑΤ σε πλήρη ταύτιση με τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου, αφήνει ένα στρατηγικό προϊόν για τη χώρα να σβήνει και τους παραγωγούς στα όρια της χρεωκοπίας.

Ζητάμε άμεση ενίσχυση των παραγωγών με κρατικές αποζημιώσεις που η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει έστω και τώρα από την Ευρώπη με αιτιολογία την πανδημία και τις αρνητικές επιπτώσεις της στο προϊόν, να διασφαλίσει τη χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης, αλλά και να λάβει μέτρα στήριξης της τιμής του προϊόντος που καταρρέει, προς όφελος λίγων και ισχυρών.

Δεσμευόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑΠΣ θα ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και θα στηρίξει, όπως απέδειξε ως κυβέρνηση, τον κλάδο για να σταθεί όρθιος.

Ελπίζουμε μόνο, να μην είναι πολύ αργά και να μην έχουν διαλύσει τα πάντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια