Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων Φ.1776

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού

  


Το ότι ο Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταυτιστεί με το ψέμα στη συνείδηση του ελληνικού λαού, είναι γνωστό από τα έργα και τις ημέρες τους στην κυβέρνηση, αλλά και από τον τρόπο που ασκούν αντιπολίτευση. Επειδή όμως ακολουθούν τη γνωστή γκεμπελική τακτική «πες πες κάτι μένει», απαντάμε σημείο προς σημείο στα νέα ψέματά τους.

Οι ισχυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ ότι στην Ευρώπη προσφέρονται σε όλους τους πολίτες δωρεάν PCR είναι παντελώς αβάσιμοι. Η αλήθεια είναι ότι τα δωρεάν PCR παντού στην Ε.Ε. γίνονται με συγκεκριμένα κριτήρια - προϋποθέσεις, όπως σε συμπτωματικούς πολίτες και στενές επαφές. Αυτό που γίνεται είναι δημόσιες δομές να δέχονται δωρεάν πολίτες υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις που ποικίλουν από χώρα σε χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προς όφελος της στείρας αντιπολιτευτικής γραμμής που έχει υιοθετήσει καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό που εισηγείται είναι να προσθέσουμε ακόμη ένα στάδιο που θα επιβαρύνει τον πολίτη με αμοιβή γιατρού προκειμένου να πραγματοποιεί ένα δωρεάν μοριακό τεστ, όταν αυτό συμβαίνει στη χώρα μας πολύ πιο απλά και εύκολα για τους συμπτωματικούς πολίτες χωρίς καμία υποχρέωση συνταγογράφησης ή παραπεμπτικού γιατρού, σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί με 12.000 επικουρικό προσωπικό, 2.000 επικουρικούς ιατρούς και 2.000 μόνιμους ιατρούς. Όλες οι κρίσιμες ειδικότητες που ήθελαν να ενταχθούν στο ΕΣΥ έχουν προσληφθεί. Οι θέσεις στις οποίες αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ αφορούν είτε επικουρικούς ιατρούς που ήδη υπηρετούν είτε ιατρούς που υπηρετούν σε αλλά νοσοκομεία του ΕΣΥ και έχουν κάνει αίτηση σε προκηρύξεις για θέσεις νοσοκομείων που έχουν καλυφθεί, είτε ειδικότητες που δεν σχετίζονται με τις ανάγκες Ο Πρωθυπουργός επέμεινε στην ουσία της τοποθέτησης του. «Η δήλωση θα έπρεπε να ήταν καλύτερα διατυπωμένη. Το αναγνώρισα εξάλλου και στη Βουλή. Αυτό το οποίο θα ήθελα να τονίσω είναι ότι έστω και εκτός ΜΕΘ υπάρχει μία βασική φροντίδα στον άρρωστο ο οποίος θα μπει αργά ή γρήγορα, γρήγορα κατά κανόνα, σε μία κανονική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας». Αυτή ακριβώς ήταν η απάντησή του.

Για να αντιληφθεί κάποιος την αντιπολιτευτική φαιδρότητα του ΣΥΡΙΖΑ, θα αρκούσε το τελευταίο σημείο της ανακοίνωσης που χαρακτηρίζει «ανεπαρκή» την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα δοθεί τον Μάιο, δίχως να έχει γίνει καμία ανακοίνωση για το ποσοστό.

Η ανακοίνωση της αύξησης θα γίνει ύστερα από τρεις μήνες κι αφού ακολουθήσει εκτενής διαβούλευση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει ήδη στο συμπέρασμα ότι είναι ανεπαρκής! Αλώστε ότι κι αν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας συνεχώς τάζει τα διπλά.

Κι ύστερα απορούν γιατί δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά!






Αλ. Τσίπρας: Το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ζήτημα ζωής, επιβίωσης, Δημοκρατίας

  

Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο KONTRA CHANNEL Το λέω ξεκάθαρα: Τo επείγον μείζον ζήτημα είναι να φύγει αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι απολύτως αποτυχημένη και επικίνδυνη. Επικίνδυνη για τη δημόσια Υγεία, επικίνδυνη για το εισόδημα, επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ζήτημα ζωής, ζήτημα επιβίωσης, ζήτημα Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι αναξιόπιστος, έχει βασική ευθύνη για την πορεία των πραγμάτων, έχει αφήσει απροστάτευτη την ελληνική κοινωνία, είναι επιταχυντής της κρίσης.

Όταν θες να στηρίξεις την κοινωνία, απέναντι σε ένα φαινόμενο όπως η ακρίβεια -που εμείς είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν είναι παροδικό- αυξάνεις τον κατώτατο μισθό.

Η ΝΔ προεκλογικά, εξαιτίας της πίεσης επειδή είχαμε αυξήσει 11% τον κατώτατο μισθό και 24% τον υποκατώτατο, είχε εξαγγείλει ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στο διπλάσιο μέγεθος της ανάπτυξης. Πέρασαν δύο χρόνια και είδαμε μηδενική αύξηση. Και την 1η Ιανουαρίου 2022 είδαμε αύξηση 2%. Σε όλη την Ευρώπη, και το 2020 και το 2021, είδαμε γενναίες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό για να αντιμετωπιστεί και η ακρίβεια και οι συνθήκες της πανδημίας.

Μόνο η Ελλάδα και η Εσθονία δεν αύξησαν τον κατώτατο μισθό.

Πώς θα ζήσει ο κόσμος με 20% αυξήσεις στις τιμές και 2% αύξηση στον κατώτατο μισθό και με την ανεργία να τον μαστίζει;






Νίκος Ανδρουλάκης: Η πανδημία έχει προκαλέσει τεράστιο κοινωνικοοικονομικό κόστος.
  


Πριν ακόμη κλείσει τον κύκλο της, οι εθνικές κυβερνήσεις καλούνται πάλι να λάβουν έκτακτα μέτρα με σκοπό τη μείωση της επιβάρυνσης των νοικοκυριών λόγω του πληθωρισμού, εν μέσω ενός δύσκολου χειμώνα.

Η κρίση ακρίβειας οξύνει τις ήδη έντονες ανισότητες, διότι πλήττει τα πιο ευάλωτα στρώματα, που αναγκάζονται να ξοδεύουν μεγαλύτερο μέρος από το διαθέσιμο εισόδημά τους σε ανελαστικές δαπάνες (θέρμανση, τρόφιμα, καύσιμα). Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη άγγιξε τον Νοέμβριο το 4,9% όπου οι 3,5 ποσοστιαίες μονάδες της αύξησης των τιμών οφείλονται άμεσα ή έμμεσα στην αλματώδη άνοδο του κόστους της ενέργειας.

Στη χώρα μας, ο πληθωρισμός εκτινάχτηκε τον Δεκέμβριο στο 5,1%. Κατά την ΕΛΣΤΑΤ, οι καταναλωτές επιβαρύνονται ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο φυσικό αέριο (+135,7%), στο πετρέλαιο θέρμανσης (+34,1%), στα καύσιμα (+21,7%) και στο ηλεκτρικό (+37,8%). Την κρίση επιτείνει η αυξανόμενη αναλογία του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα, που καθιστά τη χώρα μας ιδιαίτερα ευάλωτη στις διακυμάνσεις του. Η Ελλάδα μάλιστα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αυξήθηκε η ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο μέσα στην κρίση κόστους.






Για τις κρατικές ελλείψεις στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας
    

Όσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της πολιτικής προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, τόσο περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα, όπως οι φυσιολογικές χιονοπτώσεις το χειμώνα, θα βαφτίζονται «ακραία» και «πρωτόγνωρα», αλλά και τόσο περισσότερο θα ακούγονται ανέξοδες συστάσεις και επικλήσεις στην «ατομική ευθύνη».

Αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία και η ασφαλής μετακίνηση των εργαζομένων, ακόμη και με παύση εργασιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η προστασία από διακοπές ρεύματος και νερού, η φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα για εκείνους που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια, η εξασφάλιση της λειτουργίας των Μέσων Μεταφοράς και των οδικών αξόνων, πολλοί εκ των οποίων είναι απροσπέλαστοι.






ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΙΝΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ
  


Η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθάρισε ότι το δημόσιο χρέος που δημιουργήθηκε λόγω πανδημίας θα αποπληρωθεί κανονικά.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την Ελληνική Λύση που έγκαιρα προειδοποίησε τη ΝΔ ότι η πολιτική των ελλειμμάτων και του ασύστολου δανεισμού θα αλυσοδέσει την Ελλάδα οδηγώντας ακόμα και σε εθνικές υποχωρήσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ κ. ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ


Ο άνθρωπος από το … πουθενά, «τέκνο» του κομματικού σωλήνα και λατρεμένο παιδί του συστήματος, αντί να μας ενημερώσει για τον τρόπο που θα αποπληρώσει τα ιλιγγιώδη δάνεια του κόμματος του, άρχισε τις «υποδείξεις».

Η Ελληνική Λύση λοιπον, του υποδεικνύει να ανατρέξει στο πρόσφατο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, που συγκυβερνώντας με τη ΝΔ οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία.

Όσο για τα περί «συγκυβέρνησης της Ελληνικής Λύσης με την ΝΔ», τον παραπέμπουμε στο 80% των κυβερνητικών νομοσχεδίων που ψήφισε το ΚΙΝΑΛ «συγκυβερνώντας» ήδη με τη ΝΔ.

Η Ελληνική Λύση δεν θα συγκυβερνήσει, αλλά θα κυβερνήσει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται τους άστεγους που παράγει
  


Έχει γίνει κάτι σαν μισανθρωπική συνήθεια στον κύριο Μητσοτάκη να αγκαλιάζει επικοινωνιακά κοινωνικές ομάδες που κλωτσάει με μανία πολιτικά. Αυθόρμητα έρχεται στο νου το ενσταντανέ του Πρωθυπουργού να ποζάρει έμπλεος προβαρισμένης συμπόνοιας σε έκθεση φωτογραφίας για τα δεινά των προσφύγων, την ίδια ώρα που σχεδίαζε και εφάρμοζε τις «αποτρεπτικές πολιτικές» για τις οποίες απολογείται χωρίς μεγάλη επιτυχία στα διεθνή Μέσα που δεν ελέγχει.

H ίδια κυνική αντιμετώπιση των ευάλωτων επαναλήφθηκε αυτές τις μέρες, με την πραγματικά αναγουλιαστική επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη σε άστεγους συμπολίτες μας. Αναγουλιαστική όχι μόνο γιατί είναι η ίδια η ιδεολογία της παράταξης του κ. Μητσοτάκη που με μανία προωθεί την κοινωνική ανισότητα και το «δίκαιο του ισχυρού», αλλά και γιατί είχε το θράσος να «διακηρύξει» πάνω στα ερείπια ζωών, την πρόθεση του να «εξαλείψει την αστεγία», την ίδια ώρα που έχει βάλει στο φουλ τις μηχανές που θα την πολλαπλασιάσουν!

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά:

Tο 2019 πραγματοποιήθηκαν 18,5 χιλιάδες πλειστηριασμοί κατοικιών. Το 2020, η πανδημία έφερε μια επιβράδυνση στη φρενίτιδα (10,7 χιλιάδες πλειστηριασμοί), τάση που συνεχίστηκε και το 2021 (6,3 χιλιάδες πλειστηριασμοί στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου).

H νέα χρονιά βρίσκει το μηχανισμό φορτσάτο:

μόνο για το πρώτο δίμηνο του 2022 έχουν προγραμματιστεί 4 χιλιάδες πλειστηριασμοί. Το εξαιρετικά ανησυχητικό είναι το γεγονός πως το ποσοστό των κύριων κατοικιών που βγαίνουν στο σφυρί διαρκώς αυξάνεται. Τα στοιχεία δείχνουν πως από το σύνολο των πλειστηριασμών στην Αττική κατά τον μήνα Δεκέμβριο ’21, το 50% αφορούσε πρώτες κατοικίες.

Κακά μαντάτα για τους καταχρεωμένους πολίτες, χρυσές δουλειές για τους επικοινωνιολόγους, φωτογράφους, λογογράφους και αγιογράφους του Πρωθυπουργού που θα σπεύσει να εκμεταλλευτεί και επικοινωνιακά τα θύματα των πολιτικών του.


Δεν υπάρχουν σχόλια